Ekebovägen 9, Växjö

3 475 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Holkyxan 6

  Adress

  Ekebovägen 9 - Växjö

  Kommun

  Växjö

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1907

  Boarea

  123m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  40m2

  Tomtarea

  793m2 - Friköpt

  Rum

  7 rok varav 4 sovrum

  /bud

  3 475 000 kr

  28 252 kr/m2

  Centralt belägen villa med 3 st lägenheter som med enkelhet görs om till enfamiljsvilla.

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till denna centralt belägna fastighet som idag har 3 st lägenheter. Det går med enkelhet att göra om fastigheten till enfamiljsvilla via en dörr till trapphus som tar dig till våning 2. Den första lägenheten på första plan rymmer 87 kvm med 3 rok. Det finns 2 st ingångar till lägenheten, en från framsidan och en längs gaveln via garageuppfarten. Väl inne via gavelns ingång möts man av en hall för att sedan ta sig direkt in till köket. Vidare fram finns ett sovrum/idag gymrum med dubbeldörrar och en kakelugn längs passagen. Vi är nu framme vid framsidans entré med klinker och golvvärme som tar dig direkt in till vardagsrummet med öppen spis. Till sist finns sovrummet med altandörr ut till gavelns uteplats mot väst samt tillgång till badrummet som man kommer igenom ut till groventréns hall. Här finns möjlighet att bakom bokhyllan göra en dörr till trapphuset som leder upp till den andra våningens lägenhet. Trapphuset och upp till lägenheten på våning 2 tar man sig till via baksidans ingång. Denna lägenhet är en 2 rummare som enkelt görs om till fler sovrum om behov finns. Den rymmer hela 76 kvm och har öppna ytor och en härlig balkong som fångar solen i söder så väl som i väst. Det är dubbeldörrar som ger ett bra ljusinsläpp. Vid hallen finns ett sovrum och badrum för att sedan nå köket och dess öppna ytor ut i vardagsrummet som enkelt delas av vid behov. Öppen spis finns i den centrerade murstocken. Källardelen har också en lägenhet om ca 40-45 kvm med stort fint badrum, kök och vardagsrum med sovalkov. Vid hallen som möter dig nedanför trappan finns en tvättstuga och pannrum som kan användas av samtliga lägenheter. Idag har lägenheten på vån 2 egen tvättmaskin. Väljer man att använda fastigheten som idag så liggen hyresnivåerna enl följande: LGH Markplan 3 ROK 85 kvm 8800 kr/mån, 105 600 kr/år LGH Våning 2 2 ROK 76 kvm 7800 kr/mån, 93600 kr/år LGH Källarplan 1 ROK 40-45 kvm 4350 kr/mån, 52 200 kr/år Hyrorna inkluderar el, värme, vatten och sophämtning. Årsinkomsten blir 251400 kr/år. Drift uppgår till ca 45 000 kr/år

  Ansvarig mäklare

  Fredrik Byrskog

  Reg. Fastighetsmäklare

  072-23 22 378

  fredrik.byrskog@lansfast.se Läs mer om Fredrik

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Våning 2

  Källarplan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Kök BV

  Ekparkett, vitmålade väggar och tak. Spishäll och fläkt 2005 Ugn 2005 Kyl och frys fullhöjd 2005 Diskmaskin 2011

  Sovrum 1 / kontor BV

  Ekparkett, vitmålade väggar och tak. 2 st garderober -08 Kakelugn i passage - ok!

  Vardagsrum BV

  Ekparkett, tapet och vitt tak. Öppen spis Isolerat tak

  Entré BV

  Klinkers med golvvärme, vitmålade väggar och tak.

  Sovrum Master BV

  Ekparkett, tapet, vitmålad panel i tak. 3 st garderober varav en dubbel.

  Badrum BV

  Kakel och klinkers 2005. Dusch, WC, tvättställ. Golvvärme

  Kök ÖV

  Furugolv, tapet, vitmålad panel i tak IKEA-kök, kyl/frys 2016, diskmaskin 2014, spis med fläkt.

  Vardagsrum ÖV

  Furugolv, tapet, vitt laminat-tak. Öppen spis

  Sovrum ÖV

  Furugolv, vitmålade väggar och vitmålad panel i taket 3 st garderober varav en dubbel.

  Badrum ÖV

  Kakel och klinkers 2005 Dusch, WC, handfat och tvättmaskin Golvvärme

  Vardagsrum m sovalkov Källare

  Klinker med golvvärme.

  Kök Källare

  Ryssbykök, spis med ugn, fläkt och komb kyl/frys. Golvvärme

  Badrum Källare

  Kakel och klinkers 2004-5, panel i tak Dusch, WC, handfat Golvvärme

  Tvättstuga Källare

  Kakel och klinkers Tvättmaskin

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Det finns även en gäststuga på 15 kvm. Det är inte riktigt färdig men det är enklare renoveringar som återstå. Altandäck finns på framsidan. Ekonomibyggnad på fastighetens baksida finns för enklare förvaring. Det finns behov av renoveringar i dessa byggnader.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1907

  Bergvärme 1997 LGH på markplan Badrum 2005, kök och golv 2005, garderober och gymrym/sovrumsväggar 2008. LGH källarplan Badrum 2004-5. LGH Våning 2 Badrum 2005.

  Uppvärmning

  Bergvärmepump 1997

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  45 011 kr/år

  Försäkring:

  3 600 kr/år

  Elkostnad:

  21 653 kr/år

  Uppvärmning:

  10 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  9 758 kr/år

  Total driftkostnad:

  45 011 kr/år

  Kommentar:

  Elkostnad nät + förbr. = 15 734+15 919= 31653 kr

  Pantbrev:

  22 st om totalt 2 769 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 719 000 kr varav mark 1 039 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1907

  Tomtarea:

  793m2

  Grund:

  Källare

  Grundmur:

  Gråsten/Natursten

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärmepump 1997

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Bergvärme 1997 LGH på markplan Badrum 2005, kök och golv 2005, garderober och gymrym/sovrumsväggar 2008. LGH källarplan Badrum 2004-5. LGH Våning 2 Badrum 2005.

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  79 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-05-05

  Primärenergital:

  126 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor