Yrvädersvägen 37, Luleå

6 495 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Måttsund 6:24

Adress

Yrvädersvägen 37 - Luleå

Kommun

Luleå

Typ

1 plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1942

Boarea

210m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

2 560m2 - Friköpt

Rum

6 rok varav 3-4 sovrum

Område

Kallax

Utgångspris

6 495 000 kr

30 929 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till unika Yrvädersvägen 37! Här bor du i ett fantastiskt läge vid havet med allt du kan tänkas behöva. Vad sägs som att avnjuta ett bastubad eller ett avkopplande jacuzzibad med utsikt över havet? För att inte tala om ett dopp i inomhuspoolen? I huvudbyggnaden finns ett stort allrum med en magnifik öppen spis och sällskapsytor för hela umgänget. Från vardagsrummet nås en stor inglasad altan med kamin samt ett charmigt kök med gas- och vedspis. Vill man njuta av utsikten kan man ta sig upp i husets torn eller varför inte gå ut och sola på pooltaket. I poolhuset finns en inomhuspool om 10x4 m samt en värmande och mysig kamin. I "master-bedroom"/relaxavdelningen finns bastu, bubbelbad, dusch, wc och utsikt över havet. Dubbelgaraget rymmer familjens båda bilar samt tvättstuga och stort förråd/hobbyrum i källarplanet. Längs husets ena sida och framför poolhuset, finns ett fantastiskt soldäck med ännu en jacuzzi och plats för utemöbler, där solen och utsikten kan fångas hela dagen. Vill man förlänga sommaren kan det mysiga lusthuset nyttjas där det finns plats för en mindre matgrupp. Är du företagsledare och vill arrangera unika träffar för dina kunder eller din personal? I denna fastighet kan du anordna utbildningar eller konferenser på dagen och avsluta med teambuildning i på kvällen. Låt fantasin flöda, här finns utrymme för exklusiva tillställningar. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information eller anmäla er för visning för att uppleva detta drömboende!

  Ansvarig mäklare

  Kent Bergsten

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-314 60 40

  kent.bergsten@lansfast.se Läs mer om Kent

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Yrvädersvägen 37 Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  - Dubbelgarage med fjärrstyrda portar och slitstarka marktegel plattor på golvet. I garagets källare finns tvättstuga med golvklinker, tvättmaskin & torktumlare från Miele samt förråd. - Ett fint lusthus finns beläget mot vattnet. - Vedbod

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1942

  Färdigställd 2005 samt poolavdelningen 2008

  Uppvärmning

  Bergvärme

  Bredband

  Fiber via Lunet.

  Uteplats/Balkong

  Längs huvudbyggnaden finns fin stenläggning och runt pool/relaxavdelning finns stort soldäck med jacuzzi, plats för matgrupp, solbäddar som omringas av fin punktbelysning.

  Bilplats

  Dubbelgarage med fjärrstyrda portar, samt ytterligare parkeringsmöjligheter på gården med utrymme för flertalet fordon.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Samfällighet: Luleå Måttsund FS:188

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  129 677 kr/år

  Elkostnad:

  129 677 kr/år

  Total driftkostnad:

  129 677 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (137 726 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Observera att Uppvärmningskostnaderna är beroende på familjekonstellation samt egen önskad komfort vad gäller uppvärmningen av huset och naturligtvis poolen. Idag är poolen (80m3 vatten) uppvärmd året runt till en behaglig badtemperatur. Beroende på sina egna möjligheter att elda med både ved och pellets för att värma ackumulatortankarna kommer till stor del påverka elförbrukningen. Idag har ägaren inte eldat någonting alls i dessa. Elnätet är säkrat till 35A vilket kostar 8520kr/år. Energiskatt ingår i nätkostnaden. 31,37öre per kWh och läggs på nätkostnaden därav kostar nätkostnaden 51236kr/år (Varierar alltså med elförbrukningen) 134884kwh vilket kostar med Luleå Energi AB 78441kr/år

  Pantbrev:

  9 st om totalt 4 660 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 801 000 kr varav mark 510 000 kr

  Värdeår:

  1942

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1942

  Tomtarea:

  2 560m2

  Grund:

  Torpargrund

  Grundmur:

  Gråsten

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt och papp

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Till- och frånluft med värmeväxlare

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

  Renoveringar:

  Färdigställd 2005 samt poolavdelningen 2008

  Övrigt:

  2 st luftvärmepumpar, eldningskamin och pelletsmaskiner för pool och sovrumdelen.

  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2015-06-05

  Primärenergital:

  208 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor