Objektbild

Sofiagatan 23, VADSTENA

Välkommen till möjligheten att få bo i ett nytt välplanerat enplans parhus i vackra Vadstena!

Pris:

3 495 000 kr

Friliggande villa - VADSTENA

Projekt Sofiagatan Drottningmarken Vadstena - enplans parhus
Gå till projektet

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Typ: Enplans parhus

Byggår: 2022

Boarea: 100 m2

Biarea: 22 m2

Tomtarea: 390 m2

Välkommen till Sofiagatan och ett optimalt planerat enplanshus om 100 m² fördelat på 4 rok samt 2 WC. Ta chansen att bo i ett alldeles nybyggt och modernt parhus med inglasat uterum och med utsikt över böljande sädesfält. Här finner ni en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar plats för umgänge. Stora fönsterpartier ger ljus och rymd och från vardagsrummet finns utgång både mot trädgården på gavelsidan och till det inglasade uterummet om drygt 22 m² i söder. Enplanshuset kommer att ha en modernt stilren fasad av fibercementpanel och lärkträ och en genomgående hög materialstandard som grundutförande. Köparen har självklart möjlighet att göra tillval om så önskas. Entréhall om drygt 6 m² med klinkergolv som sedan övergår i ekparkettgolv. Intill hallen finns två av bostadens sovrum varav det ena med hel garderobsvägg bakom skjutpartier. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning med ekparkettgolv och många möjligheter till möblering. Från vardagsrummet når man det inglasade uterummet om 22 m² i söder. Här finns även ytterligare ett förråd om 5 m² med ingång från trädgårdssidan. Intill vardagsrummet finns bostadens tredje sovrum - här finns möjligheten att välja bort en vägg för att få större vardagsrum i vinkel. Helkaklat rymligt WC/Duschrum med spotlights i tak, handduksvärmare och golvvärme samt ytterligare gäst-WC i anslutning till hall vid entré. Plats för klädvård finner ni i den separata tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och en praktisk arbetsbänk med ho samt garderobsförvaring. Bostaden har en trevlig öppen ljus planlösning och mycket bra förvaring i både garderober och separat klädkammare. Isolerat förråd om drygt 3 m² finns på entrésidan och ett kallförråd om 5 m² på trädgårdssidan. Uppvärmning via fjärrvärme. Ingen Fastighetsskatt på 15 år! Trädgården kommer att vara klädd med gräsmatta och på entrésidan kommer det att vara hårdgjorda ytor med grus vid parkering och framför ytterdörr förberett för stensättning och/eller asfaltering som finns som tillval. På entrésidan finns även plats för bil. Varmt välkomna att höra av er till oss med ert intresse, först till kvarn!

Läs mer

Pris

3 495 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Charlotta Dufmats

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-721 01 91

  charlotta.dufmats@lansfast.se
  Planritning
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Entrésida

   Entrésida med plats för 2 bilar. Här är det förberett med en hårdgjord yta för asfaltering och/eller stensättning. På entrésidan finns även ett isolerat förråd om 3,4 m² .

   Hall vid entré

   Hall vid entré med ytterdörr med mindre fönster och bredvid ytterdörren ytterligare ett fönster som ger fint ljusinsläpp. Hallen är 6,6 m² med gott om plats för kläder. Klinkergolv som erbjuds i tre olika utföranden som standard, och vägg som målas i valfri kulör. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder. Innerdörrar i huset är vita, släta eller med spegel som tillval.

   Kök med matplats

   Härligt Marbodalkök i vitt utförande som standard med öppen planlösning mot vardagsrum. Total yta 36,5 m². Här kan man stå och laga mat samtidigt som man kan vara social med familj och vänner. Köksinteriören består av arbetsbänk av laminat, vitt rektangulärt kakel ovan bänk, spishäll med induktion, spisfläkt, kyl/frys, integrerad micro och ugn, samt diskmaskin. Vitvarorna går att välja i vitt eller rostfritt utförande och kommer vara av standard liknande Cylinda som standard (märke ej fastställt ännu). Från köket finns utgång mot trädgården på gavelsidan. 3-stavigt ekparkettgolv som standard och målade väggar i valfri kulör. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder.

   Vardagsrum

   Vardagsrum med öppen planlösning mot kök - total yta 36,5 m². 3-stavigt ekparkettgolv som standard och målade väggar i valfri kulör som standard. Här flödar ljuset då fönsterpartier och altandörr mot det inglasade uterummet är i fullhöjd från golv till tak. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder. Om man önskar eldstad i huset så finns det möjlighet till det som ett tillval.

   Inglasat uterum

   Ett härligt extra rum i söderläge med öppningsbara väggar och med fri utsikt mot Vadstenas öppna landskap. Ett uterum i aluminium med integrerad avvattning på baksidan. Det ansluts till huvudbyggnad och förråd. Uterummet är komplett med ett rökfärgat kanalplasttak och skjutpartier med härdat säkerhetsglas. Som tillval kan man även få rummet vinterbonat.

   Sovrum 1

   Rymligt sovrum om 13,8 m² med hel garderobsvägg med skjutdörrar som har standardinredning. För den som önskar ett större vardagsrum så är det möjligt att välja bort detta sovrum och ändå behålla garderoberna genom att flytta ut väggen i den angränsande klädkammaren. 3-stavigt ekparkettgolv som standard och målade väggar i valfri kulör. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder.

   Sovrum 2

   Rymligt sovrum om 13,9 m² med hel garderobsvägg med skjutdörrar som har standardinredning. 3-stavigt ekparkettgolv som standard och målade väggar i valfri kulör. Fönster ut mot entrésidan. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder.

   Sovrum 3

   Sovrum om 6,6 m², 2 garderober med standardinredning. 3-stavigt ekparkettgolv som standard och målade väggar i valfri kulör. Fönster ut mot entrésidan. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder.

   WC/Dusch

   WC/Dusch om 6 m² med helkaklade väggar och klinkergolv, WC, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning. Duschplats med infällbara duschväggar. Elburen handdukstork. Badkar kan erhållas som tillval. I standardutförandet kan man välja mellan två olika sorters vitt kakel - kvadratiskt eller rektangulärt, matt eller blankt. Klinkergolvet finns i tre utföranden som standard. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder. Istället för kakel/klinker kan man även välja våtrumstapet/våtrumsmatta.

   WC

   I anslutning till hall vid entré finns gästtoaletten om 1,7 m² med målade väggar och klinkergolv, WC, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning. Klinkergolvet finns i tre utföranden som standard. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder. Istället för kakel/klinker kan man även välja våtrumstapet/våtrumsmatta.

   Tvättavdelning

   Tvättavdelning om 6,1 m² med tvättmaskin, torktumlare, inredning med förvaring från Marbodal. Arbetsbänk med tvättho, städskåp, 2 garderober. Klinkergolv som erbjuds i tre olika utföranden som standard, istället för klinkergolv kan man även välja våtrumsmatta, vägg som målas i valfri kulör. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder. I tvättavdelningen finns fiber förberett - det är dock ej indraget och bekostas av varje fastighetsägare. Från tvättavdelningen kan man som ett tillval istället för fönster välja en fönsterdörr ut mot trädgården.

   Klädkammare

   Klädkammare om 4,9 m² med 3-stavigt ekparkettgolv som standard och målade väggar i valfri kulör. Vitmålat innertak och vitmålade golvlister och dörrfoder.

   Förråd entrésida

   Isolerat förråd om ca 3,4 m² där även fjärrvärmeväxlare, inkommande vatten och el finns. Fjärrvärmeväxlaren alstrar lite värme varför detta kan fungera som ett varmförråd. Förrådet har betongplatta på golv och omålade gipsskivor på vägg.

   Förråd Trädgårdssida

   På trädgårdssidan finns ett kallförråd/redskapsförråd om ca 5 m². Förrådet är byggt ovanpå trallgolvet som ligger på uterummet och väggarna är beklädda med träskivor för enkel uppsättning av redskap.

   Uteplats/Balkong

   I detta projekt ingår ett vackert uterum i priset. I samarbete med Starby Uterum byggs ett uterum i aluminium med integrerad avvattning på baksidan. Det ansluts till huvudbyggnad och förråd. Uterummet är komplett med ett rökfärgat kanalplasttak och skjutpartier med härdat säkerhetsglas. Grundutförande - Sunparadise aluminiumstomme med 16 mm kanalplasttak. Monteras på träbjälklag med golv i tryckimpregnerad trall. - Integrerad avvattning i bärlina och stolpar. - Solo skjutpartier med mekaniska snäpplås. Möjliga tillval – uppgradering till vinterträdgård (vår/höst) - 32 mm kanalplast i tak. - Uterum: Thermowood. Värmebehandlat furugolv och isolerat bjälklag. - Skjutpartier med isolerglas och godkända hakregellås. - Uterumsvärmare Solamagic Premium+ med appstyrning. Trädgård som omger huset på tre sidor med färdiganlagd gräsmatta. Här kan man sedan som köpare plantera valfri häck alternativt om man önskar något annan som omgärdar tomten.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   Enplans parhus

   Byggår

   2022

   Kommentar till byggår

   Inflytt våren 2022

   Boarea

   100m2 (Enligt ritning)

   Biarea

   22m2

   Kommentar area

   Biarea avser uterum.

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Fasad

   Cembrit Fibercementpanel, Lärkpanel

   Stomme

   Trä

   Fönster

   Isolerfönster - utvändigt aluminium invändigt trä

   Bjälklag

   Trä

   Utvändigt plåtarbete

   Lackerad Plåt

   Grundmur

   Betong

   Tak

   Råspont, papp med tätskikt

   Grundläggning

   Isolerad betongplatta på mark

   Uppvärmning

   Fjärrvärme - vattenburen golvvärme i plattan

   Ventilation

   FTX (Mekanisk från och tilluft med återvinning)

   TV

   Fiber finns förberett till tomtgräns men köparen står själv för anslutningsavgifterna.

   Bredband

   Fiber finns förberett till tomtgräns men köparen står själv för anslutningsavgifterna.

   Övrigt om byggnad

   Innerväggar består av regel, isolering, träskiva klädd med gips.

   Fastighetsbeteckning

   Riksföreståndaren 16

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   390m2

   Övrigt om tomt

   Kvadratmeteryta på tomt är uppskattad då Lantmäteriförrättning ej vunnit laga kraft ännu. Entrésida med hårdgjord yta förberedd för stensättning eller asfaltering. Gavel och trädgårdssida med färdig gräsmatta.

   Vatten/avlopp

   Kommunalt V/A

   Parkering

   2 bilplatser på husets entrésida.

   Drottningmarken

   Allmänt om området

   Välkommen till vackra Vadstena - beläget utmed Vätterns strand - här får man verkligen storhet i det lilla! Staden som flera gånger har röstats fram som en av Sveriges 10 vackraste och mysigaste städer. Här finns ett aldrig sinande kulturutbud och en kulturskatt med så mycket historia att det nästan går att ta på den speciella känslan som infinner sig när man vistas här. Vadstena Slott, Munkklostret, Bjälboättens Palats, Vadstena klosterkyrka, Mårten Skinnares Hus, ja listan kan göras hur lång som helst. På sommaren är det en riktig turiststad - många avnjuter en picknick på en filt i hamnparken och passar kanske på att ta sig ett bad utmed Strandpromenaden i det sköna Vätternvattnet. Här finns de som badar året om och den aktuella dagstemperaturen kan oftast avläsas på pumphuset som ligger utmed Strandpromenaden. Här kan man även slå sig ned på någon av alla de bänkar som finns för att avnjuta den vackra solnedgången. För barnfamiljen är det tryggt och enkelt att bo i Vadstena. Här är det gång- och cykelavstånd till det mesta och kommunen erbjuder en av Sveriges bästa skolor. Här finns ett aktivt föreningsliv - simhall, sporthall, konstgjord gräsplan, padelhall, ishall, m.m. I Vadstena finns även några av Östergötlands absolut bästa restauranger och hotell och numera även ett jättefint prisat spa. www.vadstena.se www.upplevvadstena.se

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Sofiagatan 23, VADSTENA

   Kommun: Vadstena

   Område: Drottningmarken

   Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 3 495 000 kr

   Driftkostnad: 29 500 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Uppvärmning: 9 600 kr/år

   Elkostnad: 6 000 kr/år

   Vatten & avlopp: 6 600 kr/år

   Renhållning: 2 800 kr/år

   Försäkring: 4 500 kr/år

   Kommentar till driftkostnad: Driftskostnader är schabloniserade och kan variera beroende på hur varmt man väljer att ha och hur många som bor i ett hushåll.

   Karta & område

   Motala

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss i Cityhuset på Prästgatan 2 i Motala, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Motala!

   Läs mer

   Bobutiken i Motala

   Hitta din mäklare i Motala

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder