Färgaregatan 6, Trelleborg

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Svarvaren 3

  Adress

  Färgaregatan 6 - Trelleborg

  Kommun

  Trelleborg

  Typ

  1 plan med inredd källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1937

  Boarea

  70m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  70m2

  Tomtarea

  590m2 - Friköpt

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Österlid

  Utgångspris

  1 995 000 kr

  28 500 kr/m2

  Välkommen till Österlid

  Liten trivsam och gedigen 30-talsvilla belägen i lugna kvarter i östra delen av Trelleborg. Perfekt bostad för den lilla familjen med vardagsrum, nyrenoverat badrum samt ett sovrum på entréplan och två inredda rum i källaren. Stor välskött trädgård i söderläge där det är gott om utrymme för både odlingar och lek. I närområdet finns både skola, dagis, matbutiker och busshållplats. Cykel och promenadavstånd till Trelleborgs station. Välkomna på visning!

  Ansvarig mäklare

  Maria Lundh

  Reg. Fastighetsmäklare

  0708-35 35 88

  maria.lundh@lansfast.se Läs mer om Maria

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Via entrén från huset kortsida kommer man in i en liten entréhall med plats för ytterkläder. Här finns även nedgången till källaren. Från entréhallen ansluter hallen och från denna når man köket, toaletten, vardagsrummet och en klädkammare.

  Kök

  I köket med fönster mot söder är väggarna ljusa och på golvet ligger plastmatta. Luckorna är träfärgade och den maskinella utrustningen består av kyl(2015), spis(2015) och fläkt.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet med fönster mot både norr och söder är ljust och rymligt. På golvet ligger mörk parkett och väggarna är ljusa. Bra med utrymme för både tv-soffa och matrumsmöblemang.

  Sovrum

  I sovrummet vetter fönstret mot söder, på golvet ligger laminat och väggarna är ljusa. Här finns utgången till balkongen och även ingången till en stor klädkammare.

  Badrum

  Huset ena sovrum har gjort om till ett stort badrum. Detta är helkaklat i ljusa färger och inrett med dusch, handfatskommod och toalett. Ett extra plus är handdukstorken och spottarna i taket.

  Källare

  Trappan ner till källaren mynnar i en hall och från denna når man pannrummet, en matkällare, ett inrett rum och tvättstugan. I tvättstugan finns en duschkabin, tvättmaskin(2017), torktumlare(2017) och bra med annat utrymme. Innanför det inredda rummet finns ytterligare ett rum som idag används som klädkammare/förråd. Frys (2015) finns i källaren.

  Tomt

  Tomtarea 590 m² (friköpt). Välskött trädgårdstomt med träd, häckar och rabatter där växtligheten skiftar efter årstid.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Fristående förråd i nedre delen av trädgården. Det finns även förvaringsplats under balkongen och under entrétrappan. Stort garage med mycket förvaring. Port med motor.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1937

  Uppvärmning

  Luft/vattenvärmepump

  TV

  Tv-antenn

  Uteplats/Balkong

  Balkong i söderläge. I trädgården finns det många olika platser att vistas på, det är bland annat stenlagt mellan garaget och huset.

  Övrigt

  Fastigheten säljs med ”FRISKRIVNING”, fråga mäklaren vad detta innebär för dig som köpare.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Bostadsområdet sträcker sig från Glasbruksvägen i väster till Östra Ringvägen i Öster. Ett område uppfört till största delen under 1920 till 1960-talet. Storleken på villorna varierar. Det finns småhus på ca 70 kvm upp till stora 2-plansvillor. Österlidsparken ligger centrerat med fin lekplats och stor gräsmatta för bollsporter m.m. Närmsta skolor är låg och mellanstadieskolan Pilevall och privata Kunskapskolan på Johan Kocksgatan. Mataffärer med sort sortiment är Citygross och Netto, båda belägna på Engelbrektsgatan.

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  25 842 kr/år

  Uppvärmning:

  19 263 kr/år

  Vatten/avlopp:

  4 191 kr/år

  Renhållning:

  2 388 kr/år

  Total driftkostnad:

  25 842 kr/år

  Kommentar:

  I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel. Källaren är uppvärmd året runt. Hushållet består av en person.

  Pantbrev:

  2 st om totalt 170 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 087 000 kr varav mark 440 000 kr

  Värdeår:

  1937

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1937

  Tomtarea:

  590m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Tegel

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Tegelpannor

  Fönster:

  3-glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Luft/vattenvärmepump

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energikonsumtion:

  62 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor