Vretlundsgatan 6, Eskilstuna

6 975 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Fonografen 17

  Adress

  Vretlundsgatan 6 - Eskilstuna

  Kommun

  Eskilstuna

  Typ

  2-plan med hel källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1938

  Boarea

  357m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  178m2

  Tomtarea

  1 691m2 - Friköpt

  Rum

  9 rok varav 5 sovrum

  Område

  Övre Nyfors

  Utgångspris

  6 975 000 kr

  19 538 kr/m2

  Representativ patriciervilla med centralt läge

  Vi är stolta att här kunna presentera en av Eskilstunas vackraste och största villor; uppförd för den dåvarande disponenten och industrimannen Helge Magnusson vid Öberg & CO - Idag ett mycket representativt och pampigt hem med en total boyta om hela 535 kvadratmeter. Villan är arkitektritad och uppförd i en blandning av funkis- och nationalromantisk stil på en, för området mycket stor, parkliknande tomt. Underhållsfri originalfasad i gult tegel och tak med glaserat, enkupigt lertegel och plåtarbeten utförda i koppar. Matsal, salong och bibliotek i fil med vackra parkettgolv, hög takhöjd, generösa ytor och med tre utgångar till terrassen. Exklusivt, platsbyggt kök från Claesson med luckor i amerikansk valnöt och med maskiner från Miele. Villan har mycket bra disponering med enorma sociala ytor på entréplanet plus ett sovrum med egen entré med tambur och wc. Dubbla trapphus - den stora trappan leder till en privat familjedel med, bland annat, övre vardagsrum med öppen spis och tre stora sovrum. Den andra trappan leder till en avskild del med allrum och sovrum, perfekt som tonårsrum eller för en au pair. Stor källare med matkällare, vinkällare med infälld värdeförvaring, hobbyrum, garage, tvättstuga, torkrum, pannrum och rikligt med förvaring. Från eftertraktade Övre Nyfors har man ca 10 minuters promenad till tågstationen där man tar sig till Stockholm C på ca en timme - perfekt utgångsläge om man behöver pendla. Man har även bekvämt promenadavstånd till Eskilstunas centrumkärna med allt man behöver inklusive Mälardalens Högskola, Engelska Skolan (åk 1-9) samt till de samtliga tre gymnasieskolorna i staden. I närområdet finns Kronskogen med fina promenad- samt elljusspår. Välkommen att boka en tid för privat visning!

  Ansvarig mäklare

  Henrick Andersson

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-244 94 76

  henrick.andersson@lansfast.se Läs mer om Henrick

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré

  Vacker entré med regnskydd på kolonner med korsvalv. Via vindfång nås ett pampigt kapprum med kalkstensgolv och träpanelade väggar. Spegeln i hallen är i original och tillhör huset. Huset har ett interntelefon-system, komplett med lurar i bakelit, som fortfarande fungerar. I anslutning till kapprummet finns en gäst-wc med marmorgolv. Hallen i trapphuset nås en halvtrappa upp.

  Salonger i fil

  Matsal, salong och bibliotek i fil. Salong med takstuckaturer och vackert ekgolv lagt i kvadratiskt rutmönster med fris. Två separata utgångar till terrass med öppen spis. Biblioteket nås från salongen via pardörrar i ädelträ. Bibliotek med golv i fiskbensmönster, öppen spis med en tjock, gjuten häll samt gamla sättugnssidor som sprider värmen väl. I biblioteket finns belysta, platsbyggda originalbokhyllor i ädelträ med intarsia. Via skjutdörrar från salongen nås en spatiös matsal med utrymme att skapa en matplats för stora sällskap. Matrummet har fönster i två väderstreck samt utgång till terrass.

  Kök

  Stort kök som har gjorts om så att man har fått en öppen planlösning, med plats för en rejäl matplats, utan att kompromissa med arbetsyta och förvaring. Ljus flödar in från två väderstreck. Exklusivt, platsbyggt kök från Claesson med luckor i massiv, amerikansk valnöt. Utdragbart bak- och arbetsbord i två plan i valnöt. Maskinerna är: induktionshäll (90 cm bred), spisfläkt, inbyggnadsugn, kombinerad kyl och frys (75 cm bred för extra förvaring) och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror kommer från Miele. Över- och underskåp i den gamla serveringsgången finns bevarade samt städ- och handkammare.

  Sovrum på entréplan

  På entréplanet finns en separat ingång med tambur, wc och ett sovrum med en liten klädkammare. Det här rummet lämpar sig perfekt för generationsboende, tonårsrum eller kanske för en au pair.

  Sovrum 2-5

  Dubbla trapphus – Huvudtrappa i ek i vackert trapphus med fönster i färgat glas. Via en övre hall nås ett övre vardagsrum med parkettgolv, öppen spis och utgång till balkong. I den här delen finns master bedroom med klädvårdsrum med platsbyggd klädförvaring, inbyggt säkerhetsfack för smyckesförvaring samt duschrum en suite. Här finns ytterligare två stora sovrum med garderober varav ett med handfat. Badrum med marmorgolv, kaklat badkar, dusch, kommod wc och bidé. Separat wc. Den andra trappan, som utgår från köket, leder till en avskild del med allrum med vädringsbalkong och sovrum - perfekt som hemmakontor med mottagning eller som tonårsdel. Här finns en rejäl förvaringsdel med två klädkammare, garderob och linneförvaring. Trappa finns upp till en stor vind, med full ståhöjd samt fönster. Vinden kan nyttjas för förvaring.

  Källare

  Stor källare med ett helkaklat duschrum (med elburen golvvärme) med wc, dusch och tvättfat. Här finns även bastu, vinkällare med infälld värdeförvaring, äppelrum med originalinredning, matkällare, hobbyrum med öppen spis (ej i drift), garage för två mindre bilar, tvättstuga, torkrum, pannrum och rikligt med utrymme för förvaring. Kallförråd i källaren med egen ingång; stort förråd lämpligt för trädgårdsmöbler, ett för trädgårdsredskap och tambur för t.ex. hästkläder.

  Tomt

  För området mycket stor, arkitektritad naturtomt. På den parkliknande tomten finns gamla tallar och björkar blandat med mindre blommande buskar och träd, små bergsknallar, partier med gångar och gräs samt gränsmurar av natursten. Allt bevarat sedan byggåret. I trädgården finns tidigt om våren både vilda blommor som, t.ex. blåsippor, liljekonvalj och nunneört. I rabatterna finns rikligt med lökväxter som blommor i omgångar tillsammans med perenna växter. Vackert blommande syrén, gullregn, fläder, päron och rododendron. På tomten finns även en damm (ej i bruk). Tomtarea 1 691 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1938

  Elen (huvudcentral + 5 undercentraler) bytta och till stora delar omdragen, dock ej i källare källare och på vinden (eldragningarna i dessa delar är utanpåliggande). Tvättstugan är renoverad år 2015. Låsen i samtliga entrédörrar utbytta. Huvudentré med elektromekanisk funktion (ASSA D12). Säkerhetshandtaget Yale Code Handle med kodlås på 3 altandörrar (2013). Exklusivt, platsbyggt kök i amerikansk valnöt från Claesson med Rostfria vitvaror från Miele 2008 (induktionshällen är från 2015). Glas i glasdörr utbytt till härdat glas 2008. Badrum källare 2003/2004 med klinkers och golvvärme. Klinkers med golvvärme utanför källarbadrummet 2004. Renoverade gjutjärnsventiler (tilluftsdon) i samtliga rum. Sovrumsfönster och två fönster i köket har renoverat med nya glas (yttre glas är isolerglas). Fönstren är nymålade med linoljefärg.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  Kabel-tv med ett gigantiskt utbud kan fås via bredbandet.

  Bredband

  Snabbt bredband (fiber/fast lina) finns installerat. Hastighet: upp till ca 1 000 Mbit/s.

  Uteplats/Balkong

  Stensatt uteplats som är omgärdad av en vind- och insynsskyddande mur.

  Bilplats

  Stensatt uppfart med plats för två bilar. Det finns även garage med plats för två, mindre bilar.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  69 259 kr/år

  Elkostnad:

  9 037 kr/år

  Uppvärmning:

  49 583 kr/år

  Vatten/avlopp:

  7 257 kr/år

  Renhållning:

  2 782 kr/år

  Sotning:

  600 kr/år

  Total driftkostnad:

  69 259 kr/år

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  Fullvärdesförsäkring tillkommer.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 2 445 000 kr

  Taxeringsvärde:

  4 388 000 kr varav mark 1 220 000 kr

  Värdeår:

  1938

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1938

  Tomtarea:

  1 691m2

  Grund:

  Betong

  Grundmur:

  Tegel

  Stomme:

  Tegel

  Bjälklag:

  Gjutna valv

  Fasad:

  Tegel

  Takbeklädnad:

  Glaserat, enkupigt lertegel

  Plåtarbete:

  Utvändig plåt, hängrännor och stuprör av koppar

  Fönster:

  2-glas och 3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Elen (huvudcentral + 5 undercentraler) bytta och till stora delar omdragen, dock ej i källare källare och på vinden (eldragningarna i dessa delar är utanpåliggande). Tvättstugan är renoverad år 2015. Låsen i samtliga entrédörrar utbytta. Huvudentré med elektromekanisk funktion (ASSA D12). Säkerhetshandtaget Yale Code Handle med kodlås på 3 altandörrar (2013). Exklusivt, platsbyggt kök i amerikansk valnöt från Claesson med Rostfria vitvaror från Miele 2008 (induktionshällen är från 2015). Glas i glasdörr utbytt till härdat glas 2008. Badrum källare 2003/2004 med klinkers och golvvärme. Klinkers med golvvärme utanför källarbadrummet 2004. Renoverade gjutjärnsventiler (tilluftsdon) i samtliga rum. Sovrumsfönster och två fönster i köket har renoverat med nya glas (yttre glas är isolerglas). Fönstren är nymålade med linoljefärg.

  Energideklaration

  Status:

  Beställd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor