Sörgårdsvägen 18, Sollentuna

5 000 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Hytten 7

Adress

Sörgårdsvägen 18 - Sollentuna

Kommun

Sollentuna

Typ

1-plans villa med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1929

Boarea

126m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

941m2 - Friköpt

Rum

4 rok varav 3 sovrum

Område

Fågelsången

Pris

5 000 000 kr

39 683 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Hörntomt i populära Fågelsången!

  Nu finns möjlighet att förvärva en hörntomt om 941 kvm i Fågelsången. Bostaden har omfattande renoveringsbehov eller om du väljer att riva och bygga helt nytt. På tomt som omfattar med F betecknat område (se karta) får huvudbyggnad icke upptaga större areal än 150 m samt uthus eller andra gårdsbyggnader icke större sammanlagda areal än 50 m. På med I eller II betecknat område (se karta) får byggnad uppföras med respektive högst en och två våningar. Utöver två våningar får vind ej inredas. För mer information se dokument "stadsplan" och "karta". Denna fastighet har ett bra läge i ett mysigt villaområde med varierande bebyggelse, samtidigt som det är nära till barnomsorg, centrum och kommunikationer samt friluftsområden och badmöjligheter. Vardagspusslet blir enkelt tack vare flera förskolor på promenadavstånd och bra skolor i området. Med bil når du Sollentuna centrum på några minuter eller så promenerar du på ca en kvart. I fina Sollentuna Centrum finns ett stort utbud av både restauranger, butiker och allehanda service samt gym (SATS) och mataffär (ICA Kvantum). Stinsen har både shopping, Friskis & Svettis, Systembolaget och flera närliggande stormarknader som Ica Maxi, Willys och Coop Forum. Till macken på andra sidan Turebergsleden går du på några minuter och där finns 7elevens sortiment för snabbhandling. För den aktiva familjen finns gott om möjligheter till rekreation, träning och strövtåg i naturen. På andra sidan E4:an finns enorma naturområden på Järvafältet med fina naturområden och motionsmöjligheter. Kring Edsviken finns flera fina badplatser och båtklubbar. På vintern finns möjlighet att åka skridskor på både Norrviken och Edsvikens plogade banor. Vill man åka skidor tar man sig på mindre än en kvart till Väsjöbacken. När du behöver ta dig in till city för arbete eller nöjen har du smidiga kommunikationer med flera alternativ. Till busshållplatserna vid Lillebovägen är det ca 300 m varifrån du åker till Sollentuna eller Helenelund och vidare in till city med pendeltåg. Till hållplatsen Amorinavägen är det knappt 600 m och därifrån kommer du till Sollentuna station på 5 minuter. Från samma hållplats på andra sidan gatan går bussar mot bl.a, Kista, som har anslutning till t-bana (blå linje), Jakobsberg och Vällingby. Tar du inte bussen kan du promenera till Sollentuna centrum på en dryg kvart. Med bil tar det - tack vare närheten till E4:an - runt en kvart in till city och ungefär lika länge till Arlanda beroende på trafikläget. Välkommen att skapa ditt drömhem !

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Hörntomt i högt läge.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1929

  Tillbyggnad 1969

  Bredband

  TV/Bredband ansluts med fördel till Sollentuna Stadsnät. Anslutningskostnad är ca 16.900 kr. För mer information se länk "Sollentuna stadsnät".

  Bilplats

  Uppställningsplats för flera bilar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM3-25/246.1 Planbestämmelser: Stadsplan (1973-07-17)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Kommentar:

  Driftskostnaderna hänförliga till fastigheten är ej rättvisande.

  Pantbrev:

  5 st om totalt 2 350 000 kr

  Taxeringsvärde:

  3 272 000 kr varav mark 2 365 000 kr

  Värdeår:

  1949

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1929

  Tomtarea:

  941m2

  Ventilation:

  Självdrag

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Servisen ut till gatan behöver bytas.

  Renoveringar:

  Tillbyggnad 1969

  Övrigt:

  Byggnadssätt är ej relevant då fastigheten behöver rivas eller totalrenoveras. energideklaration är ej utförd och kommer ej utföras då relevansen i en energideklaration saknas med hänsyn till fastighetens skick.

  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor