Objektbild

Tallvägen 27, Täby

Utgångspris

6 995 000 kr

Friliggande villa Täby

Rum: 8 rok varav 4-5 sovrum

Typ: 1-plans hus med suterrängkällare

Byggår: 1969

Boarea: 208 m2 Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea: 71 m2

Tomtarea: 870m2

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Välkomna till ett underbart hus med plats för allt! Huset om totalt 279 kvm har en härlig tomt i sydväst på 870 kvm. Huset är byggt med fantastiska sociala ytor, välskött, fortlöpande underhåll och renoveringar som dränering samt fönsterbyte. Bostaden har många av de fina tidstypiska detaljerna från 60-talet och en fantastisk trädgårdstomt i bästa solläge. Entréplan. På entréplan finns en generös hall med marmorgolv och en gäst wc. Vidare finns två bra sovrum och ett allrum med pentry. På entréplan finns också det stora allrummet med en härlig fungerande öppen spis och en bardel. Entréplan har även en groventré med förvaring och ingång till tvättstuga och bastu med dusch. Här finner ni även mycket god förvaring i sovrummen samt pannrum, matkällare och ett stort förråd bredvid tvättstuga. Från hallen leder en vacker trappa upp till husets generösa övervåning. Övre plan Övre planet bjuder på ett rymligt och ljust vardagsrum med matsalsdel i anslutning till köket. Från vardagsrummet, det mysiga tv rummet och från ett av sovrummen har ni utgång till den soliga trädgården. Köket har bra förvaringsmöjligheter och arbetsytor samt en matplats. På övre plan finns två stora sovrum varav det ena har även en separat ingång till badrummet. Båda rummen har plats för både dubbelsäng, garderober och övrig möblering. Ni hittar även en stor klädkammare nära till sovrummen. Tomten har ett underbart solläge med barnvänliga utrymmen, stenlagd uteplats och ett ogenerat läge utan insyn ifrån grannar. En välplanerad trädgård med fruktträd och växter att följa under alla årstider. Kommunikation: På promenadavstånd finns Roslagsbanan som tar er till Täby Centrum och stan via KTH och Stockholms Universitet. Det är också nära till ett flertal busslinjer som går till Täby Centrum, Arninge och Mörby Centrum (t-bana). Område: Denna del av Viggbyholm är mycket populärt med dess närhet till härliga grönområdena och de olika motionsmöjligheterna. Här finns det gott om barnfamiljer och lekkamrater för barn i alla åldrar. Inom gångavstånd finns många skolor och förskolor samt rekreationsområden och idrottsanläggningar, såsom Täby Racketcenter , ishall och tennishall. Närheten till naturområden såsom Skavlöten (med badplats och motionsspår) och Rönningesjön som plogas för skridskoåkning och spåras för skidåkning under vintern. Vid Rönningesjön ligger också Rönninge by som erbjuder de yngre lek med djur och ridning på helgerna. Vid Hägernäs strand ligger en fin sandstrand med brygga, beachvolleybollplaner och ett vackert promenadstråk utmed vattnet. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Martin Fröblom 0708-98 11 90 alt. martin.froblom@lansfast.se för mer information. Välkommen på visning!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Martin Fröblom

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-898 11 90

  martin.froblom@lansfast.se

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Byggnad

  Byggnadstyp

  1-plans hus med suterrängkällare

  Byggår

  1969

  Biarea

  71m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Energideklaration

  Energideklarationen är utförd
  Energiklass:

  Fasad

  Tegel och träpanel, putsad fasad på garaget

  Stomme

  Lättbetong/Trä

  Fönster

  3-glas isolerrutor och 2 glas kopplade

  Tak

  Sadeltak med korrugerad plåt

  Grundläggning

  Suterrängkällare

  Uppvärmning

  Luftburenvärme samt luft-vattenvärmepump och el

  Renoveringar

  -1972 förvärvades huset -2000 dränerades huset om med nytt fuktskydd och isodrän. Arbetet utfördes av entreprenör -2010 monterades en ny luft-vattenvärmepump -2013 byttes fönster och altandörrar ut mot ny 3-glasisoler från Mockfjärdsfönster utom några fönster på sutterängplanet. Arbetet utfördes av Mockfjärdsfönster -2015 monterades nytt porslin på badrum/wc och på wc. Arbetet utfört av entreprenör -2019 målades delar av källaren om efter en mindre brand i en avfuktare. Arbetet utfördes av entreprenör -Eldstaden sotades för 4 år sedan

  Bredband

  Telia bredband 30

  Övrigt om byggnad

  Efter besiktning har ägaren utfört: Hängrännor/Stuprör: Dessa har rensats och åtgärdats. Garage /Sockel - Putssläpp finns på sockel: Detta har åtgärdats. Garage /Träfasad: Dessa har tvättas och målats. Garage /Hängrännor: Har åtgärdats.

  Övrigt

  Efter besiktning har ägaren utfört: Hängrännor/Stuprör: Dessa har rensats och åtgärdats. Garage /Sockel - Putssläpp finns på sockel: Detta har åtgärdats. Garage /Träfasad: Dessa har tvättas och målats. Garage /Hängrännor: Har åtgärdats.

  Fastighetsbeteckning

  Viggbyholm 55:3

  Allmänt om fastigheten

  Tomtarea

  870m2

  Vatten/avlopp

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Planbestämmelser

  Byggnadsplan (1935-07-16)

  Viggbyholm

  Allmänt om området

  Viggbyholm präglas av villabebyggelse, härlig natur och havet. Här finns flera bra badplatser, Skavlöten och Ängsholmsbadet. Här i området finns 3 större skolor, Drakskeppsskolan, Bergtorpsskolan och Viggbyskolan. För mysiga eftermiddagar eller helgfrukostar är Stationskafét väldigt populärt bland täbybor, här finns hembakade sötsaker, härliga surdegsbröd och en väldigt mysig atmosfär intill den ikoniska Roslagsbanan.

  Närservice

  Vid Södervägen finns Pizzeria/kvarterskorg och kiosk. För dagligvaruinköp kan du med en kort promenad ta dig till Ica stop, en välsorterad butik med stor utbud, en väldigt populär butik hos Täbyborna. Du kan även göra dina inköp i Täby C eller Arninge.

  Kommunikation

  I Viggbyholm anlade man i början av 1900-talet en station på Roslagsbanan. Denna linje tar dig än idag in till Stockholm och norrut till Österskär. Kör du bil är du nära E18 och tar dig snabbt in till City. Vill du resa med buss kan du ta 604 till Täby Centrum. Här finns även bra bussförbindelser till båda Danderyd och Vallentuna.

  Parkering

  Vid Viggbyholms station finns p-platser där du får stå gratis i 24h.

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Tallvägen 27, Täby

  Kommun: Täby

  Område: Viggbyholm

  Församling: Täby Församling

  Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

  Ekonomi

  Utgångspris: 6 995 000 kr

  Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

  Taxeringsvärde: 6 769 000 kr

  Taxeringsvärde för byggnad: 3 673 000 kr

  Taxeringsvärde för mark: 3 096 000 kr

  Taxeringsår: 2018

  Pantbrev: 6 st om totalt 1 000 000 kr

  Driftkostnad: 32 130 kr/år

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Uppvärmning: 12 600 kr/år

  Elkostnad: 8 800 kr/år

  Vatten & avlopp: 2 350 kr/år

  Renhållning: 1 060 kr/år

  Försäkring: 7 320 kr/år

  Fastighetsavgift/skatt: 8 049 kr/år

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Täby

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder