Tallvägen 27, Täby

6 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Viggbyholm 55:3

Adress

Tallvägen 27 - Täby

Kommun

Täby

Typ

1-plans hus med suterrängkällare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1969

Boarea

208m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

71m2

Tomtarea

870m2 - Friköpt

Rum

8 rok varav 4-5 sovrum

Område

Viggbyholm

Utgångspris

6 995 000 kr

33 630 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkomna till ett underbart hus med plats för allt! Huset om totalt 279 kvm har en härlig tomt i sydväst på 870 kvm. Huset är byggt med fantastiska sociala ytor, välskött, fortlöpande underhåll och renoveringar som dränering samt fönsterbyte. Bostaden har många av de fina tidstypiska detaljerna från 60-talet och en fantastisk trädgårdstomt i bästa solläge. Entréplan. På entréplan finns en generös hall med marmorgolv och en gäst wc. Vidare finns två bra sovrum och ett allrum med pentry. På entréplan finns också det stora allrummet med en härlig fungerande öppen spis och en bardel. Entréplan har även en groventré med förvaring och ingång till tvättstuga och bastu med dusch. Här finner ni även mycket god förvaring i sovrummen samt pannrum, matkällare och ett stort förråd bredvid tvättstuga. Från hallen leder en vacker trappa upp till husets generösa övervåning. Övre plan Övre planet bjuder på ett rymligt och ljust vardagsrum med matsalsdel i anslutning till köket. Från vardagsrummet, det mysiga tv rummet och från ett av sovrummen har ni utgång till den soliga trädgården. Köket har bra förvaringsmöjligheter och arbetsytor samt en matplats. På övre plan finns två stora sovrum varav det ena har även en separat ingång till badrummet. Båda rummen har plats för både dubbelsäng, garderober och övrig möblering. Ni hittar även en stor klädkammare nära till sovrummen. Tomten har ett underbart solläge med barnvänliga utrymmen, stenlagd uteplats och ett ogenerat läge utan insyn ifrån grannar. En välplanerad trädgård med fruktträd och växter att följa under alla årstider. Kommunikation: På promenadavstånd finns Roslagsbanan som tar er till Täby Centrum och stan via KTH och Stockholms Universitet. Det är också nära till ett flertal busslinjer som går till Täby Centrum, Arninge och Mörby Centrum (t-bana). Område: Denna del av Viggbyholm är mycket populärt med dess närhet till härliga grönområdena och de olika motionsmöjligheterna. Här finns det gott om barnfamiljer och lekkamrater för barn i alla åldrar. Inom gångavstånd finns många skolor och förskolor samt rekreationsområden och idrottsanläggningar, såsom Täby Racketcenter , ishall och tennishall. Närheten till naturområden såsom Skavlöten (med badplats och motionsspår) och Rönningesjön som plogas för skridskoåkning och spåras för skidåkning under vintern. Vid Rönningesjön ligger också Rönninge by som erbjuder de yngre lek med djur och ridning på helgerna. Vid Hägernäs strand ligger en fin sandstrand med brygga, beachvolleybollplaner och ett vackert promenadstråk utmed vattnet. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Martin Fröblom 0708-98 11 90 alt. martin.froblom@lansfast.se för mer information. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1969

  -1972 förvärvades huset -2000 dränerades huset om med nytt fuktskydd och isodrän. Arbetet utfördes av entreprenör -2010 monterades en ny luft-vattenvärmepump -2013 byttes fönster och altandörrar ut mot ny 3-glasisoler från Mockfjärdsfönster utom några fönster på sutterängplanet. Arbetet utfördes av Mockfjärdsfönster -2015 monterades nytt porslin på badrum/wc och på wc. Arbetet utfört av entreprenör -2019 målades delar av källaren om efter en mindre brand i en avfuktare. Arbetet utfördes av entreprenör -Eldstaden sotades för 4 år sedan

  Uppvärmning

  Luftburenvärme samt luft-vattenvärmepump och el

  Bredband

  Telia bredband 30

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Viggbyholm präglas av villabebyggelse, härlig natur och havet. Här finns flera bra badplatser, Skavlöten och Ängsholmsbadet. Här i området finns 3 större skolor, Drakskeppsskolan, Bergtorpsskolan och Viggbyskolan. För mysiga eftermiddagar eller helgfrukostar är Stationskafét väldigt populärt bland täbybor, här finns hembakade sötsaker, härliga surdegsbröd och en väldigt mysig atmosfär intill den ikoniska Roslagsbanan.

  Kommunikation

  I Viggbyholm anlade man i början av 1900-talet en station på Roslagsbanan. Denna linje tar dig än idag in till Stockholm och norrut till Österskär. Kör du bil är du nära E18 och tar dig snabbt in till City. Vill du resa med buss kan du ta 604 till Täby Centrum. Här finns även bra bussförbindelser till båda Danderyd och Vallentuna.

  Tjänster i området

  Vid Södervägen finns Pizzeria/kvarterskorg och kiosk. För dagligvaruinköp kan du med en kort promenad ta dig till Ica stop, en välsorterad butik med stor utbud, en väldigt populär butik hos Täbyborna. Du kan även göra dina inköp i Täby C eller Arninge.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  32 130 kr/år

  Försäkring:

  7 320 kr/år

  Elkostnad:

  8 800 kr/år

  Uppvärmning:

  12 600 kr/år

  Vatten/avlopp:

  2 350 kr/år

  Renhållning:

  1 060 kr/år

  Total driftkostnad:

  32 130 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (40 179 kr)

  Pantbrev:

  6 st om totalt 1 000 000 kr

  Taxeringsvärde:

  6 769 000 kr varav mark 3 096 000 kr

  Värdeår:

  1969

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1969

  Tomtarea:

  870m2

  Grund:

  Suterrängkällare

  Stomme:

  Lättbetong/Trä

  Fasad:

  Tegel och träpanel, putsad fasad på garaget

  Takbeklädnad:

  Sadeltak med korrugerad plåt

  Fönster:

  3-glas isolerrutor och 2 glas kopplade

  Ventilation:

  Självdragsventilation

  Uppvärmningssystem:

  Luftburenvärme samt luft-vattenvärmepump och el

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  -1972 förvärvades huset -2000 dränerades huset om med nytt fuktskydd och isodrän. Arbetet utfördes av entreprenör -2010 monterades en ny luft-vattenvärmepump -2013 byttes fönster och altandörrar ut mot ny 3-glasisoler från Mockfjärdsfönster utom några fönster på sutterängplanet. Arbetet utfördes av Mockfjärdsfönster -2015 monterades nytt porslin på badrum/wc och på wc. Arbetet utfört av entreprenör -2019 målades delar av källaren om efter en mindre brand i en avfuktare. Arbetet utfördes av entreprenör -Eldstaden sotades för 4 år sedan

  Övrigt:

  Efter besiktning har ägaren utfört: Hängrännor/Stuprör: Dessa har rensats och åtgärdats. Garage /Sockel - Putssläpp finns på sockel: Detta har åtgärdats. Garage /Träfasad: Dessa har tvättas och målats. Garage /Hängrännor: Har åtgärdats.

  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor