Asphyttan 133, Filipstad

3 475 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Asphyttan 1:236

Adress

Asphyttan 133 - Filipstad

Kommun

Filipstad

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1909

Boarea

135m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

24m2

Tomtarea

5 630m2 - Friköpt

Rum

4 rok varav 1 sovrum

Område

Asphyttan

Eller högstbjudande

3 475 000 kr

25 741 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  En varm och mysig gård i vackra Bergslagen som lämpar sig perfekt för att bedriva olika typer av verksamheter, så som yogacenter, bed & breakfast, fiske och jaktstuga eller behandlingshem. - Då fastigheten överlåtes med inventarier är den nyckelfärdig för att starta en verksamhet från dag ett.

  Ansvarig mäklare

  Lena Persson

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-642 60 38

  lena.persson@lansfast.se Läs mer om Lena

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Bostadsbyggnaden: Hela huset liksom övriga byggnader genomsyras av ett lugn och ljus... Hall med trägolv. Kök med vita kökssnickerier och vitmålat trägolv. Vardagsrum - också det med målat trägolv. Från vardagsrummet leder spröjsade glasdörrar i gammal stil ut till ytterligare ett vardagsrum helt vinterisolerat. Det här rummet har en egen dörr som leder ut mot framsidan av huset. På entréplan finns också ett duschrum med toalett. Plastmatta och våtvägg. Övre plan: Allrum samt ett sovrum - båda öppet till nock.

  Tomt

  Tomtarea 5 630 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Byggnad nummer 2 Bottenplan inrymmer ett garage, ett gästkök och två stycken vackert inredda dubbelrum Övre plan med stor sovsal/familjerum samt en trivsam altan. Byggyta ca 90 kvm. Byggnaden uppförd 2011. Byggnad nummer 3 Café med godkänt serveringskök rum för servering(rymmer 20 personer inomhus). Denna byggnad inrymmerockså ett duschrum, en handikappsanpassad toalett. Stor veranda på 16 kvm under tak. Byggyta ca 75 kvm. Byggnadsår 2016. Byggnad nummer 4 Extra sovrum för lärare eller personalutrymme. I anslutning finns två separata ingångar till dush och toalett samt tvättfaciliteter. Byggyta ca 25 kvm. Byggår 2007. Byggnad nummer 5 Bastubyggnad Alldeles bakom byggnad 3 står bastun med direktanslutning till duschen. Bastun har en insynsskyddad veranda med ett spabad för 4-5 personer. Byggyta ca 12 kvm. Byggår 2014. Byggnad nummer 6 1 plan, Attefallshus Dubbelrum med egen dusch och toalett samt egen veranda som överblickar skogen. Byggyta ca 20 kvm. Byggår 2015.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1909

  Renoveringar Huvudbyggnaden är löpande renoverad under senare år. Övriga hus är byggda från 2011 och senare. En ny luftvärmepump var installerad 2017. Ommålning av bostadshuset 2019. Utbyggnad av altanen mellan byggad 3 och 4 2018. Byggt om ett utrymme i garaget till gästkök 2018.

  Uppvärmning

  Luft/luft värmepump, kamin, vedspis och el-element.

  Bredband

  Fiberanslutning beställd

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Officialservitut Väg, 1782-16/5.1

  Möjligt tillträde

  Enl. överenskommelse

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Kommentar:

  Driftskostnader - El, renhållning och försäkring uppgår till 58 600kr/år

  Pantbrev:

  7 st om totalt 2 325 000 kr

  Taxeringsvärde:

  741 000 kr varav mark 73 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1909

  Tomtarea:

  5 630m2

  Grund:

  Torpargrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Luft/luft värmepump, kamin, vedspis och el-element.

  Vatten/avlopp:

  Djupborrad brunn. Bra vatten, 3-kammarbrunn med infiltration..

  Renoveringar:

  Renoveringar Huvudbyggnaden är löpande renoverad under senare år. Övriga hus är byggda från 2011 och senare. En ny luftvärmepump var installerad 2017. Ommålning av bostadshuset 2019. Utbyggnad av altanen mellan byggad 3 och 4 2018. Byggt om ett utrymme i garaget till gästkök 2018.

  Övrigt:

  Möblemang ingår - så som sängar och möblemang för alla gästrum, inklusive sänglinne och köksutrustning för tre kök. Dessutom ingår även 17 st. skidset samt en del yogatillbehör.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor