Grindstugegatan 3, Karlstad

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Bofinken 6

Adress

Grindstugegatan 3 - Karlstad

Kommun

Karlstad

Typ

1 plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1938

Boarea

167m2

Areauppgifter enligt mätning

Biarea

113m2

Tomtarea

938m2 - Friköpt

Rum

7 rok varav 5 sovrum

Område

Färjestad

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Stor familjevilla i trevliga villakvarter på Färjestad!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till denna underbara familjevilla belägen i lugna och trevliga villakvarter på Färjestad nära Klarälven. Villan har en mycket bra planlösning och erbjuder rejäla sällskapsytor, 5 bra sovrum, familjebadrum, gäst-wc samt en inredd källare med allrum, tvättstuga, hobbyrum och massor av förvaringsytor. Härlig utemiljö med ett stort inglasat uterum med söderläge samt ett soligt altandäck omgärdat av gräsytor med fruktträd. Växthus och robotgräsklippare ingår i köpet. Huset är i mycket gott skick och har de senaste åren genomgått större renoveringar såsom nytt tak, nya fönster, nya avloppsledningar mm. Plus för bergvärme, fiber och täljstenskamin. Här bor du i hjärtat av Färjestad med närhet till matbutiker, skolor, förskolor, Löfbergs Lila Arena, gym, travbana, bad i Klarälven, motionsspår och grönområden. Flera busslinjer mot centrum samt fina cykelvägar. Den här villan måste ses på plats - välkomna att kontakta mäklaren för mer info!

  Ansvarig mäklare

  Marika Westerberg

  Reg. Fastighetsmäklare

  0720-80 83 40

  marika.westerberg@lansfast.se Läs mer om Marika

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning entréplan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall/entré

  Stor och rymlig hall med plats för ytterkläder och skor. En inbyggd garderob med skjutdörrar finns här. Vitmålade väggar, klinkergolv med golvvärme i entrén och däcksgolv längre in samt spotlights i tak.

  Kök

  Kök med luftiga öppna ytor och gott om plats för matsalsbord och övrigt möblemang. Utgång till en liten balkong härifrån med soligt söderläge. Markis på fönstret. Köket har vita skåpluckor, gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor på bänk i körsbär med kakel i blå ton ovan samt belysning under skåp. Den maskinella utrustningen består av kyl (-11), frys (-11), spis med häll (-11), fläkt (-00), diskmaskin (-11) och en inbyggd mikrovågsugn (-00). Ljusmålade väggar med träpanel, ljust laminatgolv samt laserad träpanel i tak.

  Vardagsrum

  Härligt vardagsrum med goda sällskapsytor och fint ljusinsläpp via stora fönsterpartier. Ljusmålade väggar med fondvägg i röd ton, parkettgolv och träpanel i tak.

  Allrum

  Mysigt allrum i fil med vardagsrum och öppen planlösning med en halvtrappa ner till utgång till altan och inglasat uterum. Allrummet har en täljstenskamin, trägolv, vitmålade väggar samt vitmålad träpanel i tak.

  Sovrum 1

  Sovrum beläget vid entrén med fönster i två väderstreck och plats för större säng. Flertalet garderober ger bra förvaringsmöjligheter. Ljusmålade väggar, laminatgolv och vitmålad träpanel i tak.

  Gäst-wc

  Gäst-wc belägen i hallen utrustad med wc och handfat med skåp under samt spegel. Ljusmålade väggar och golv med ljust klinker.

  Sovrum 2

  Fint sovrum med plats för dubbelsäng . Bra förvaringsmöjligheter i stor garderob med skjutdörrar samt en inbyggd garderob/klädkammare. Vitmålade väggar med vit träpanel på två väggar samt i tak. Mörkt laminatgolv.

  Sovrum 3

  Rymligt sovrum med insynsfritt läge och plats för dubbelsäng om så önskas. Två inbyggda garderober med överskåp finns här. Vitmålad träpanel på väggar, mörkt laminatgolv och vitlaserad träpanel i tak.

  Sovrum 4

  Sovrum med plats för större säng och övrigt möblemang. Här finns två inbyggda garderober med överskåp. Vitmålad träpanel på väggar, mörkt laminatgolv och vitlaserad träpanel i tak.

  Sovrum 5

  Mindre sovrum som idag används som kontor och har fönster mot det inglasade uterummet. Vitmålade väggar, parkettgolv och träpanel i tak.

  Badrum

  Fräscht familjebadrum med helkaklade väggar i blå ton och ljust klinkergolv. Här finns wc, dubbla handfat med tillhörande skåp och stor spegel med belysning samt en inbyggd duschplats med glasvägg. Ett litet fönster ger fint ljusinsläpp.

  Tvättstuga

  Fräsch tvättstuga belägen i källaren med vitmålad träpanel på väggar och klinkergolv i grå ton. Här finns tvättmaskin (-18) och torktumlare (-09) samt plats att hänga tvätt. En avfuktare ingår i köpet (-09).

  Tomt

  Trevlig tomt omgärdad av staket med bra gräsytor med plats för lek och spel, fruktträd och ett växthus. En robotgräsklippare finns också och ingår i köpet.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  På tomten finns ett växthus som ingår i köpet.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1938

  2017 Byte av klinker på farstutrapp 2016 Installation robotgräsklippare 2015 Nya fönster 2014 Nya köksluckor och nytt köksgolv 2013 Renovering gäst-wc 2012 Byte avloppstam kök och gäst-wc 2009 Installation täljstenskamin 2009 Ombyggnad hall och golvvärme 2007 Byte av avloppsledning mellan hus och kommunal ledning samt inkommande vatten 2006 Renovering källare samt tvättstuga 2004 Installation bergvärme 2003 Nytt tak 1996 Utbyggnad (sovdel samt badrum) 1995 Nytt badrum

  Uppvärmning

  Bergvärme och täljstenskamin

  TV

  Tv via Stadsnätet eller tv-antenn.

  Bredband

  Bredband via Stadsnätet.

  Uteplats/Balkong

  Härlig altan med soligt sydvästläge samt ett rymligt inglasat uterum med med skjutbara glasväggar, infravärme och plats för flera sittgrupper. Nyttjas året runt och har isolerat golv.

  Bilplats

  Asfalterad uppfart med plats för flera bilar. Garage med plats för 1 bil.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  39 700 kr/år

  Försäkring:

  3 500 kr/år

  Uppvärmning:

  27 500 kr/år

  Vatten/avlopp:

  6 600 kr/år

  Renhållning:

  2 100 kr/år

  Total driftkostnad:

  39 700 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (47 749 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Sotning sker vart 4:e år och kostar 540:-.

  Pantbrev:

  25 st om totalt 820 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 322 000 kr varav mark 785 000 kr

  Värdeår:

  1938

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1938

  Tomtarea:

  938m2

  Grund:

  Källare och krypgrund

  Grundmur:

  Lättbetong

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Liggande träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor och plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme och täljstenskamin

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2017 Byte av klinker på farstutrapp 2016 Installation robotgräsklippare 2015 Nya fönster 2014 Nya köksluckor och nytt köksgolv 2013 Renovering gäst-wc 2012 Byte avloppstam kök och gäst-wc 2009 Installation täljstenskamin 2009 Ombyggnad hall och golvvärme 2007 Byte av avloppsledning mellan hus och kommunal ledning samt inkommande vatten 2006 Renovering källare samt tvättstuga 2004 Installation bergvärme 2003 Nytt tak 1996 Utbyggnad (sovdel samt badrum) 1995 Nytt badrum

  Övrigt:

  Radonmätning är gjord 2010 där årsmedelvärdet var 60Bq/kubikmeter. Det rekommenderade gränsvärdet är 200 Bq/kubikmeter. El 20A, jordfelsbrytare finns. Centraldammsugare finns. Varmvattenberedare från -04.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-03-06

  Primärenergital:

  92 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor