Objektbild

Stallhagsgatan 2, Västerås

Exklusiv villa med stora och generösa utrymmen!

Utgångspris

12 500 000 kr

Friliggande villa Västerås

Rum: 13 rok varav 5-7 sovrum

Typ: 3 plan med källare

Byggår: 1930

Boarea: 400 m2 Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea: 135 m2

Tomtarea: 1 035m2

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Exklusiv villa med stora och generösa utrymmen för er som söker det optimala boendet. Villan har en bostadsyta på 400 kvm och är fördelat på tre plan samt en källarvåning på 135 kvm. Inne i huset hittar du härliga utrymmen för stora besök. Möt upp i den 35 kvm stora hallen med polerad Carraramarmor på golvet eller någon av salongerna med öppen spis. Från den nedre går man ut till en pelaraltan och från den övre salongen ut till balkongen som ligger fint mot skogsområdet. I anslutning till köket finns en serveringsgång med stort och kylt matförråd och vidare till matsalen. I huset finner du idag fem sovrum där två stycken dressingroom och biorummet lika gärna kan användas till sovrum. Tre badrum varav ett med Travertino sandsten på golv och väggar samt tre separata toaletter. Hörntomten med läge mot skogen och automatbevattnad gräsmatta ligger inom Ligusterhäck som skyddar entréplan och trädgården mot insyn. Varmgarage för två bilar med uppvärmd infart med plats upp till fem bilar. En villa för dej som söker det extra med kort gångavstånd till centrum samt till Mälaren med småbåtshamn och bad. Visning sker enbart genom kontakt med mäklaren.

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Ulf Andersson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-978 35 63

  ulf.andersson@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Välkommen in!

  Entrévåning; Stor välkomnande hall på 35 kvm med polerad Carraramarmor på golvet med golvvärme. Kök med vit skåpinredning, induktionshäll, kyl, inbyggd ugn och mikro i rostfritt samt diskmaskin. Serveringsgång till stort matförråd med kylanläggning samt till matsalen. Matsalen och salongen, med öppen spis, ligger i fil. Båda rummen med fiskbensmönstrad parkett. Från salongen går man ut till pelaraltanen. Biorum med exklusiva tygtapeter som givetvis kan användas som sovrum om behov finns. Sovrum med fiskbensmönstrat parkettgolv. Badrum med wc, dusch och tvättställ samt en gästtoalett. Mellanplan; Hall med parkettgolv. Master bedroom med fiskbensmönstrat parkettgolv. I anslutning till sovrummet ligger ett stort badrum med beläggning av Travertino sandsten med golvvärme., Badkar samt regndusch av märket Rainbrain från Hans Grohe. Salong med fiskbensmönstrat parkettgolv med öppen spis och utgång till balkongen. Sovrum med fiskbensmönstrat parkettgolv och exklusiva tygtapeter. Dressingroom som även kan användas som sovrum. Stort klädvårdsrum med tvättmaskin, torktumlare. Två separata toaletter. Övre plan; Sovrum och vardagsrum med parkettgolv, enkelt kök samt två kattvindar i en ända av övre planet, tidigare en separat lägenhet på 60 kvm. Inredd vind med sovrum och dressingroom med textilmatta i andra delen. Gemensamt badrum med wc, tvättställ och dusch. Det övre planet är perfekt för tonårsbarnen eller det egna kontoret. Källarplan; Grovköksingång och källaringång från trädgården. I källaren finns gott om förråd, snickarverkstad, mangelrum och vinkällare.

  Uteplats/Balkong

  Pelaraltan på entrévåning samt stor balkong på mellanplanet där båda har ett härligt och grönt läge mot skogsområdet. Grusad uteplats på framsidan.

  Byggnad

  Byggnadstyp

  3 plan med källare

  Byggår

  1930

  Biarea

  135m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Energideklaration

  Energideklarationen är utförd den 2011-09-26
  Energiprestanda Primärenergital: 117 kWh/m2 och år

  Fasad

  Vit kalkputs

  Stomme

  Timmer

  Fönster

  Två glas

  Bjälklag

  Timmer

  Tak

  Tegel

  Grundläggning

  Källare

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  Antenn med boxer samt fiber TV

  Bredband

  Fibra

  Övrigt om byggnad

  Porttelefon med kamera. Automatisk belysning, DMX, i hela huset. Elektriska mörkläggningsgardiner i sovrum, biorum samt salongen på mellanplanet.

  Övrigt

  Porttelefon med kamera. Automatisk belysning, DMX, i hela huset. Elektriska mörkläggningsgardiner i sovrum, biorum samt salongen på mellanplanet.

  Fastighetsbeteckning

  Petra 8

  Allmänt om fastigheten

  Tomtarea

  1 035m2

  Övrigt om tomt

  Hörntomt med automatbevattnad gräsmatta med robotgräsklippare. Hög ligusterhäck som som skyddar våning ett och trädgården mot insyn.

  Vatten/avlopp

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Parkering

  Två uppvärmda garage som rymmer bilar upp till två meters höjd. Garageinfarten på ca 80 kvm, med plats för upp till fem bilar, har ny asfalt med automatisk uppvärmning genom en egen värmeväxlare kopplad till fjärrvärmenätet och behöver aldrig skottas.

  Planbestämmelser

  Tomtindelning (1929-10-21) Stadsplan (1915-05-14)

  Stallhagen

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Stallhagsgatan 2, Västerås

  Kommun: Västerås

  Område: Stallhagen

  Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

  Ekonomi

  Utgångspris: 12 500 000 kr

  Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

  Taxeringsvärde: 9 425 000 kr

  Taxeringsvärde för byggnad: 7 000 000 kr

  Taxeringsvärde för mark: 2 425 000 kr

  Taxeringsår: 2018

  Pantbrev: 6 st om totalt 7 000 000 kr

  Driftkostnad: 102 800 kr/år

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Uppvärmning: 50 000 kr/år

  Elkostnad: 21 000 kr/år

  Vatten & avlopp: 11 000 kr/år

  Sotning: 2 000 kr/år

  Renhållning: 4 800 kr/år

  Försäkring: 14 000 kr/år

  Fastighetsavgift/skatt: 8 349 kr/år

  Kommentar till driftkostnad: I uppvärmningskostnaden ligger ca 12.000:-/år för uppvärmning av garageinfart.

  Antal personer i hushållet: 4 st

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Västerås

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder