Hembygdsvägen 4, Alingsås

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Hol 14:14

  Adress

  Hembygdsvägen 4 - Alingsås

  Kommun

  Alingsås

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1986

  Boarea

  124m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  45m2

  Tomtarea

  946m2 - Friköpt

  Rum

  5 rok varav 3 sovrum

  Område

  Hol

  Utgångspris

  1 995 000 kr

  16 089 kr/m2

  Rymlig 1-plansvilla i Hol

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkomna till Hembygdsvägen 4 i Hol! Här erbjuds en rymlig 1-plansvilla om 124+45 kvm fördelat på fem rum och kök, varav tre sovrum, med hörntomt i ett mycket trivsamt villaområde. Då bostaden ligger längst in på Hembygdsvägen kan man här njuta av den fantastiska utsikten över åkrar och ängar. Bostaden har ett vidbyggt garage med gott om plats för både fordon och förvaring. Här bor man bekvämt med ca 500 meters gångavstånd till skola samt förskola och båda Alingsås och Vårgårda finns inom ca en mils radie. Varmt välkomna att boka er för visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Den stenlagda gången leder er fram till entrén där ni möts av en rymlig hall med klinkat golv, mönstrad tapet och med avhängningsmöjligheter. I hallen finner ni det ena av bostadens två badrum.

  Badrum med dusch

  Detta badrum når ni från hallen sett och är inrett med våtrumsmatta på golv och tapetserade väggar som delvis är kaklade i duschutrymmet. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch.

  Kök

  Köket har gott om förvaringsutrymme och är utrustat med kyl, frys, spis, fläkt och dubbla diskhoar. Här har man inrett med bröstpanel, mönstrad tapet och laminatgolv.

  Tvättstuga

  Tvättstuga i bra storlek med tvättmaskin, torktumlare, avsköljningsyta och förvaringsutrymme. Tvättstugan är belägen mellan garage och kök och har utsikt ut mot baksidan.

  Vardagsrum & allrum

  Vardagsrum och allrum i etage där vardera del har utgång till bostadens uteplatser. Detta utrymme är luftigt och ljust och har plats för både soffhörna, matsalsdel och övrig möblering.

  Sovrum 1

  Det första sovrummet finner ni på er vänstra sida när ni tagit er upp för halvtrappan till allrummet. Här finner ni ett ljust sovrum i bra storlek med utsikt mot framsidan.

  Sovrum 2

  Sovrum två är det största av bostadens samtliga sovrum. Här finns det gott om garderobsutrymme och plats för dubbelsäng, även detta sovrum har utsikt mot framsidan.

  Sovrum 3

  Det tredje sovrummet ligger mitt emot det stora sovrummet och är inrett med ljus tapet samt ljust laminatgolv och har utsikt mot baksidan.

  Badrum med badkar

  Det större badrummet finner ni uppe i sovrumsavdelningen. Här erbjuds ett rymligt badrum utrustat med badkar, toalett, handfat med kommod samt spegelskåp. Färgskalan går i ljusgrått med våtrumstapet på vägg och melerad våtrumsmatta på golv.

  Tomt

  Härlig hörntomt med stor gräsmatta, planteringar samt växthus på tomten med utsikt ut över åkrarna och lekplats i nära anslutning.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Vidbyggt garage om ca 34 kvm Växthus

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1986

  Uppvärmning

  Luft/luftvärmepump & luftvärme

  Uteplats/Balkong

  En altan med staket och en stenlagd uteplats omgiven av häckar, båda belägna på baksidan.

  Bilplats

  Vidbyggt garage med plats för ett fordon samt gott om förvaringsutrymme om ca 34 kvm. Ytterligare parkeringsplats finns på uppfarten samt vid sidan om garaget.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Vårgårda Hol GA:4, Gemensamhetsanläggning: Vårgårda Hol GA:5, Samfällighet: Vårgårda Hol S:3

  Möjligt tillträde

  enligt överenskommelse

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  33 096 kr/år

  Försäkring:

  4 871 kr/år

  Elkostnad:

  15 500 kr/år

  Vatten/avlopp:

  9 600 kr/år

  Renhållning:

  2 300 kr/år

  Samfällighet:

  700 kr/år

  Övrigt:

  125 kr/år

  Total driftkostnad:

  33 096 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Kostnaden för el inkluderar uppvärmning samt hushållsel. V/A-kostnaden är en samfällighetsavgift där man betalar 2400:-/kvartalet. Posten övrigt innefattar kostnaden för medlemsavgiften för fiberföreningen.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 762 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 306 000 kr varav mark 206 000 kr

  Värdeår:

  1986

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1986

  Tomtarea:

  946m2

  Grund:

  Torpargrund

  Grundmur:

  Betong

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk till- och frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Luft/luftvärmepump & luftvärme

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Vatten och avlopp sköts av samfällighetsföreningen Hol-Ekhagen Samfällighetsförening (Vårgårda Hol GA:4)

  Övrigt:

  Radonmätning utfördes under 2007 och uppmätte ett årsmedelvärde av 120 Bq/m3.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  69 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-06-10

  Primärenergital:

  110 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor