Östersannum 10, Ljung

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Sön 25 Aug 16:00 - 17:00

   Varmt välkommen med din anmälan!

   Anmäl till visning

   Fastighetsbeteckning

   Sannum 2:15

   Adress

   Östersannum 10 - Ljung

   Kommun

   Herrljunga

   Typ

   1 plan med källare

   Boendeform

   Friliggande villa

   Byggår

   1981

   Boarea

   134m2

   Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

   Biarea

   43m2

   Tomtarea

   2 893m2 - Friköpt

   Rum

   4 rok varav 3 sovrum

   Utgångspris

   1 995 000 kr

   14 888 kr/m2

   Lantligt belägen enplansvilla med sjöutsikt

   Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

   I natursköna och rogivande Od ligger denna ytterst välskötta enplansvilla vackert belägen med utsikt över sjön Sandsken. Vi finner här en mycket ljus och trivsam bostad med fräscha ytskikt och väl genomtänkta materialval. Entréplanet inrymmer trevligt kök med matplats, härligt vardagsrum med burspråk och braskamin, helkaklat exklusivt badrum och 3 bra sovrum. I källarvåningen finns gillestuga, nyrenoverad tvättstuga och duschrum, bastu och goda förrådsmöjligheter. Välskött och barnvänlig trädgårdstomt med möjlighet för flera uteplatser där solen kan avnjutas under hela dagen. Stenläggningar och asfalterade ytor för parkering. På tomten finns också ett härligt orangeri som uppfördes 2014. Isolerat dubbelgarage med kylrum och WC. Badplatsen ligger endast en kort promenad härifrån och till populära byskolan i Od med åk F-6 är det ca 1,5 km och till närmsta mataffär ca 10 km. Till Göteborg är det ca 9 mil, Borås 3,5 mil och Falköping ca 4 mil, Herrljunga ca 2 mil och Ulricehamn ca 2,5 mil. Varmt välkommen att uppleva denna idyll på plats!

   Ansvarig mäklare

   Alla bilder

   Planritning

   Bottenvåning

   Källarvåning

   Visning

   Visning 1

   2019-08-25 16:00:00 2019-08-25 17:00:00 40 Bostadsvisning Östersannum 10, Ljung 57,9309738838944, 13,1736564456793 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Entréplan

   Välkomnande entréhall med avhängningsmöjligeter och garderober för förvaring av ytterkläder. Klinkergolv som övergår i ett laminatgolv. Trivsamt Vedumkök från 1997 med matplats. Köksskåp i massiv cognacspetsad björk. Här finner vi goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Utrustningen består av integrerad kyl och frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikrougn (2014) och integrerad diskmaskin (2014). Trägolv Kährs snow white. Härligt vardagsrum med vackert burspråk där man vid matsalsborden har en trevlig vy ut över sjön. Braskaminen från Contura med tälgsten sprider en härlig värme och bidrar till trivsel. Trägolv Kährs snow white. Helkaklat badrum, nytt 2011, med hörnbadkar, dusch, toalett, tvättställ och handdukstork. Golvvärme (el). Sovrum 1: Stort sovrum med utgång till altan. Praktisk garderobsvägg med bra klädförvaring. Laminatgolv. Sovrum 2: Sovrum med en garderob. Laminatgolv. Sovrum 3: Sovrum/arbetsrum med laminatgolv. Genomgående fräscha ytskikt och hela våningsplanet är försett med nya tapeter 2011-2016.

   Källare

   I källaren möts man av gemytlig gillestuga med öppen spis. Helkaklat duschrum renoverat 2016 med dusch, toalett, tvättställ och handdukstork. Golvvärme (el). Tvättstuga renoverad 2016 med klinkergolv och golvvärme (el). Bra förvaring i garderober. Tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna (2016). Bastu med Tylöaggregat. Pannrum med kombipanna från 1981, ombyggd till pellets 2008. Förråd.

   Tomt

   Plan och lättskött trädgårdstomt med stenläggningar och asfalterade ytor för parkering.

   Upplåtelseform: Friköpt

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1981

   2011 Nytt badrum 2014 Byggt orangeri Nya golv i kök och vardagsrum 2015 Renoverat tvättstuga Renoverat duschrum källare

   Uppvärmning

   Kombipanna för pellets

   Bredband

   Fiberanslutning finns. Od-Alboga fiberförening

   Uteplats/Balkong

   Orangeri uppfört 2014. Trälagd altan. Stenlagd uteplats.

   Bilplats

   Stort isolerat garage, ca 64 kvm, med gjutet golv. Uppvärmning via luftvärmepump. Här finns också ett kylrum samt WC med toalett och tvättställ. Plåttak och fasad av träpanel.

   Servitut, planbestämmelser m m

   Förmån: Officialservitut Väg, 15-OD-220.1

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Fastighetsavgift/skatt:

   5910 kr / år

   Driftkostnad:

   48 125 kr/år

   Elkostnad:

   33 000 kr/år

   Uppvärmning:

   11 000 kr/år

   Renhållning:

   2 300 kr/år

   Sotning:

   1 825 kr/år

   Total driftkostnad:

   48 125 kr/år

   Personer i hushållet:

   2 st

   Kommentar:

   Hög elförbrukning p.g.a verksamhet i garaget (floristverksamhet) med kylrum samt uppvärmning via luftvärmepump.

   Pantbrev:

   2 st om totalt 374 300 kr

   Taxeringsvärde:

   788 000 kr varav mark 110 000 kr

   Värdeår:

   1981

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   1981

   Tomtarea:

   2 893m2

   Grund:

   Källare

   Stomme:

   Trä

   Bjälklag:

   Trä

   Fasad:

   Träpanel

   Takbeklädnad:

   Betongpannor

   Plåtarbete:

   Plåt

   Fönster:

   2-glas/3-glas

   Ventilation:

   Mekanisk till- och frånluft

   Uppvärmningssystem:

   Kombipanna för pellets

   Vatten/avlopp:

   Grävd brunn, 3-kammaravlopp med äldre infiltration Infiltrationen behöver åtgärdas enligt nu gällande regler.

   Renoveringar:

   2011 Nytt badrum 2014 Byggt orangeri Nya golv i kök och vardagsrum 2015 Renoverat tvättstuga Renoverat duschrum källare

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor