Objektbild

Sjöhåla 310, Kärna

Inbäddat i ett hav av prästkragar finner du detta 1850-talshus med gångavstånd till salta bad!

Pris:

3 495 000 kr

Utg.pris

Friliggande villa - Kärna

Rum: 5 rok varav 3-4 sovrum

Typ: 1 1/2 plan

Byggår: 1884

Boarea: 130 m2

Biarea: 5 m2

Tomtarea: 750 m2

Länsdeklarerat Plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Här finner du ett idylliskt läge med de grönskande landskapet där djuren går och betar, de grånade bergen och närheten till havet och de vackra strandängarna som tillsammans ger en ljuvlig atmosfär. Huset har gamla anor från 1800-talet men stilen ändrades vid den större renovering som gjordes på 1980-talet. Planlösningen är väl genomtänkt och ger lättmöblerade ytor och härlig mysfaktor med två eldstäder. Altanens soliga läge förgyller lediga stunder som inte tillbringas nere vid havet.... Trädgård inramad av skyddande staket med och lagom stora gräsytor och lättskötta perenner. Sommartid bjuder området på ett rikt fritidsliv där hav och natur står i fokus. Närmsta bad ligger i natursköna Myggstaviken ett stenkast bort men även Kovikshamn ligger på promenad avstånd. Tar du bilen når du Kärna med mataffär, skola och service på ca 10 min och på 20 minuter är du inne i centrala Kungälv med såväl köpcenter, aktiviteter, restauranger som busstation med täta förbindelser mot Göteborg. I Ytterby finns dessutom tågstation.

Läs mer

Pris

3 495 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Matilda Lindström

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0761-761212

  matilda.lindstrom@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Yvonne Karlsson

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0704-241625

  yvonne.karlsson@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Sjöhåla 310 till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Planritning
   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Hall med plastmatta på golvet, vitmålade väggar och till vänster innanför dörren sitter garderober bakom ett luftigt draperi.

    Innerhall

    Hallen leder vidare in till en möblerbar innerhall där två garderober bjuder på ytterligare förvaring. På golvet ligger ett lättskött laminat som kombinerats med vitmålad träpanel på väggar och i innertak. Från rummet når du vidare till såväl entréplanets sällskapsytor som till ovanvåningen.

    Badrum

    Modernt badrum med mörkgrå plastmatta som kombinerats med en ljusgrå mönstrad våtrumstapet. Förutom wc, duschdörrar i glas samt ett handfat med kommod finns här en tvättmaskin från Bosch.

    Kök med matplats

    Stort kök med matplats invid fönstret och klassiskt vita köksluckor. Bänkskivorna går i grått och består av lättskött laminat och det äldre kaklet har piggats upp med ett vitmålat skikt. En emaljerad vedspis (mindre åtgärd krävs) ger möjlighet till skönvärme och passar fint in med sin fläktkåpa i hamrad koppar. Den maskinella utrustningen i köket består av spis med häll (Cylinda), köksfläkt (Franke), diskmaskin (Whirlpool) samt hel kyl och hel frys (Cylinda).

    Matrum/vardagsrum

    Innanför köket ligger ett matrum med utgång till altanen direkt utanför. Längs ena sidan av rummet sitter en skjutdörr där du kan öppna upp emot vardagsrummet. Rummet har många möjligheter, dels kan du använda det som en förlängning av vardagsrummet med två rum i fil eller så kan du nyttja det som just matsal alternativt går det att dela av och göra ytterligare ett sovrum. På golvet ligger samma ekparkett som återfinns i vardagsrummet och väggarna är vitmålade.

    Vardagsrum

    Vardagsrummet nås direkt från innerhallen alternativt via matrummet. På golvet ligger ekparkett som kombinerats med vitmålad träpanel, en murad fondvägg samt innertak i furu. I ett av hörnen i rummet sitter en murad spis med insats som bidrar till husets uppvärmning.

    Innerhall på ovanvåning

    Ovanför trappan möts du av en mindre innerhall där ett takfönster ger ett skön insläpp av dagsljus i trapphuset. På golvet ligger ett laminatgolv medan väggar och innertak består av vitmålad träpanel. Vindslucka nås från rummet.

    Sovrum

    Stort sovrum med tapeter i vitt respektive svart samt fyra inbyggda garderober som ger fin förvaring för dina kläder. Plastmattan är mönstrat som ett trägolv.

    Sovrum

    Sovrum med tapeter i beige med fondväggar i en mörkare blommönstrad tapet samt plastmatta. Garderober bakom draperi sitter väl dolda bakom dörren in till rummet.

    Sovrum

    Vitmålat sovrum med samma typ av plastmatta som återfinns i övriga två sovrum.

    Wc

    På oavnvåningen finns även ett mindre wc med handfat. På golvet ligger plastmatta och väggarna har vitmålad vävtapet tillsammans med vitmålad träpanel i taket.

    Grovkällare

    Under huset finns en mindre grovkällare där bergvärmepump, expansionskärl samt vattenpump och vvb är placerade.

    Uteplats/Balkong

    Stensatt uteplats invid entrén samt stor altan i anslutning till matrummet.

    Byggnad

    Byggnadstyp

    1 1/2 plan

    Byggår

    1884

    Boarea

    130m2 (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

    Biarea

    5m2

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd den 2021-06-02
    Energiklass:
    Energiprestanda, specifik energianvändning: 57 kWh/m2 och år
    Energiprestanda Primärenergital: 112 kWh/m2 och år

    Fasad

    Stående träpanel

    Stomme

    Trä

    Fönster

    3-glas isoler

    Bjälklag

    Trä

    Tak

    Betongpannor

    Grundläggning

    Krypgrund /delvis grovkällare med gjuten platta

    Uppvärmning

    Bergvärme vattenburet system

    Ventilation

    Självdrag

    Renoveringar

    Omfattande in-/utvändig renovering 1984 Bergvärmepump 2009 Ny cirkulationspump till värmesystem 2020 Badrum 2017 Utvändiga murar 2011

    Fastighetsbeteckning

    Sjöhåla 3:51

    Allmänt om fastigheten

    Tomtarea

    750m2

    Övrigt om tomt

    Lättskött trädgård med gräsmatta och en sluttande rabatt med blommande perenner som blommar från tidig sommar till höst. I trädgården finns även äppleträd, syréner samt ett vackert vårdträd invid entrén.

    Vatten/avlopp

    Djupborrad brunn samt enskilt avlopp som delas med grannfastigheten. Åläggande på avlopp finns.

    Parkering

    Grusad parkering för flera bilar samt möjlighet att hyra garageplats.

    Kärna

    Allmänt om området

    Kärna är ett mindre samhälle på landsbygden, cirka tio kilometer väster om Kungälv. Området är vackert och naturskönt med närhet till såväl hav som skog samt med kort pendelavstånd på cirka 20 km till Göteborg. Det finns fina naturstråk och motionsspår i området. Det finns gott om fina badplatser i området som Kovikshamn och Vedhall som är vackra naturbad samt Sundhammar som har en fin badbrygga och strand. I Lycke finner du Lycke golfklubb med en otrolig golfbana, spa, Tofta herrgård med restaurang och hotell samt stallet med islandshästar.

    Kommunikation

    Buss 303 går från Kärna till Ytterby station där du lätt tar dig vidare med både buss och pendeltåg. Buss 303 går även vidare till Kungälvs resecentrum som blivit en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Där avgår direktbuss till Göteborg kontinuerligt. Vad som kan vara värt att tänka på, om man skall köra till Göteborg, är att det är det smidigt att åka med Kornhalls färja. Hit tar du dig också utan bil med buss 320 från Kärna och vidare till Göteborg. Från Ytterby kan du ta tåget in till Göteborg eller Stenungsund. Med bil når du Kungälv på ca 15 minuter och Göteborg på ca 30 min.

    Tjänster i området

    Kärna erbjuder mataffär, bensinmack, blomsteraffär, kiosk, pizzeria, thai/sushirestaurang samt frisersalonger. Även närliggande Ytterby erbjuder på god service i form av mataffären City Gross, vårdcentral, tandläkare och apotek.

    Övrigt om området

    I Kärna finns det två skolor, Kärnaskolan (F-6) samt Friskolan som består av förskoleklass, skolbarnsomsorg och grundskola skolår 1-9. Går man inte årskurs 7-9 på Friskolan så kan man gå på Ytterbyskolan (7-9).

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Sjöhåla 310, Kärna

    Kommun: Kungälv

    Område: Kärna

    Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

    Ekonomi

    Pris: 3 495 000 kr
    utg.pris

    Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

    Taxeringsvärde: 2 005 000 kr

    Taxeringsvärde för byggnad: 1 218 000 kr

    Taxeringsvärde för mark: 787 000 kr

    Taxeringsår: 2018

    Pantbrev: 1 st om totalt 1 000 000 kr

    Driftkostnad: 27 371 kr/år

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Uppvärmning: 18 000 kr/år

    Vatten & avlopp: 2 000 kr/år

    Renhållning: 3 254 kr/år

    Försäkring: 4 117 kr/år

    Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 524 kr (totalt 35 895 kr)

    Antal personer i hushållet: 5 st

    Karta & område

    Kungälv

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Gymnasiegatan 4 i Kungälv, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Kungälv!

    Läs mer

    Bobutiken i Kungälv

    Hitta din mäklare i Kungälv

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder