Budgivning pågår

Lerskärsvägen 49, Lycke

5 800 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Tjuvkil 1:193

Adress

Lerskärsvägen 49 - Lycke

Kommun

Kungälv

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

2015

Boarea

189m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

1 133m2 - Friköpt

Rum

6 rok varav 4 sovrum

Område

Tjuvkil

Utg.pris

5 800 000 kr

30 688 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Välkommen till havsnära och expansiva Matskärsområdet i Tjuvkil! Vill du bo i ett väl genomtänkt hus från 2015? Då har du snart möjligheten till ett underbart boende där arkitekten tänkt på allt. På väl utnyttjade och väl genomtänkta 190 kvm erbjuds ett boende som slår det mesta! Planlösningen på entréplan bjuder på härliga sociala utrymmen med stora fönsterpartier och altandörrar ut till trädgård och stenlagda terrasser och på övervåningens planlösning finns den lugna och mer privata sovrumsdelen. Kanonläge på en stor solig tomt och ett insynsskyddat läge. Lekplats och fotbollsplan i närheten med många barnfamiljer i området. Salta bad och båtliv på promenadavstånd och perfekta pendlingsmöjligheter via Marstrandsexpressen med endast 15 km in till Kungälv. Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Yvonne Karlsson, 0704241625 för visningsanmälan och mer information. Tjuvkil ligger utmed väg 168 på väg mot Marstrand cirka 16 kilometer väster om Kungälv. Vid Tjuvkilshuvud finns det en båthamn med en kiosk som är öppen sommartid. Namnet har inget med stöld eller pirater att göra, utan är en utveckling från norskans tioffakyl som förmodas betyda "tvåviken" eller dubbelviken. Orten har alltså sitt namn efter sina två nästan identiska vikar som fanns från och med sen järnålder. Här ligger fornborgen Tjuvkils huvud. Skolor och barnomsorg Hålta skola(0-6) som är en riktig "bullerbyskola" inklusive förskola (dagis) ligger utmed Marstrandsvägen. Kyrkan med anor från 1100 talet ligger i anslutning till skolan, de har mycket aktiviteter för barn i det renoverade församlingshemmet. Högstadiet går man i Ytterbyskolan. Det finns en friskola i Kärna(0-9). Kommunikation Marstrandsexpressen går en gång i timmen mellan Marstrand och Ytterby. I Ytterby kan man välja buss eller tåg till Göteborg. Natur och fritid Tjuvkil är ett litet kustsamhälle med Bohuslänska klippor, båthamnar och badplatser. Här finns även ängar och hagar. Affärer och restauranger Vid Instöbron på Nordösidan finner du Instöbrons café, bar och kök. Här har du en helt fantastisk uteservering, räkfrossa, trubadurkvällar och mycket mer. På Marstrand behöver man inte oroa sig för att man inte hittar en favoritrestaurang. Societetshuset är en otrolig byggnad från år 1886 med restaurang, festvåning och dans. Hotell Villa Maritime erbjuder boende samt förstaklassig mat med vacker utsikt. Vill man ha något enklare så finns här både pizza och gatukök. På marstrand finner vi även livsmedelsbutik. I Lökeberg finner vi en kläd- och inredningsbutik av mindre slag vid namn Butik Tjuvkil 939. I närheten till Tjuvkil finns golfbanan Gullbringa GCC, Det är en vacker och välskött bana som bjuder på såväl av god kvalitet och vacker natur som pool och restaurang.

  Ansvarig mäklare

  Yvonne Karlsson

  Franchisetagare/Mäklare

  0704-241625

  yvonne.karlsson@lansfast.se Läs mer om Yvonne

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Övre plan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2015

  Uppvärmning

  Frånluftvärmepump/vatten

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Kungälv Tjuvkil GA:8 Planbestämmelser: Detaljplan (2012-05-30)

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Tjuvkil ligger utmed väg 168 på väg mot Marstrand cirka 16 kilometer väster om Kungälv. Det är ett litet kustsamhälle med Bohuslänska klippor, båthamnar och badplatser. Här har du naturen och havet runt knuten och närhet till ett rikt friluftsliv. Många gamla vägar finns att utforska med cykel och i närområdet finns härliga promenadvägar och fina badplatser.

  Kommunikation

  Utefter Marstrandsvägen går regelbundna bussturer hela året. Under sommarhalvåret går även extra snabbussar mellan Marstrand och Göteborg. Det går även extrabussar morgon och eftermiddag in till centrala Göteborg. Från Ytterby kan du ta tåget in till Göteborg eller Stenungsund. Med bil når du Kungälv på ca 25 minuter och Göteborg på ca 40 min.

  Tjänster i området

  Vid Tjuvkilshuvud finns det en båthamn med en kiosk som är öppen sommartid. Vid Instöbron på Nordösidan finner du Instöbrons café, bar och kök. Här har du en helt fantastisk uteservering, räkfrossa, trubadurkvällar och mycket mer. På Marstrand behöver man inte oroa sig för att man inte hittar en favoritrestaurang. Societetshuset är en otrolig byggnad från år 1886 med restaurang, festvåning och dans. Hotell Villa Maritime erbjuder boende samt förstklassig mat med vacker utsikt. Vill man ha något enklare så finns här både pizza och gatukök. På Marstrand finner vi även livsmedelsbutik. I Lökeberg finner vi en kläd- och inredningsbutik av mindre slag vid namn Butik Tjuvkil 939. För den golfintresserade finns närbelägna Gullbringa Golf & Country Club, även vid Tofta Herrgård finns en vacker havsnära golfbana. Kärna ligger ca 7 km bort och erbjuder diverse service som mataffär, bensinmack, blomsteraffär, kiosk, pizzeria samt frisersalonger. Även Ytterby bjuder på god service i form av mataffären City Gross, vårdcentral, tandläkare och apotek.

  Övrigt

  Hålta skola (0-6) som är en riktig "bullerbyskola" inklusive förskola ligger utmed Marstrandsvägen. Kyrkan med anor från 1100 talet ligger i anslutning till skolan, de har mycket aktiviteter för barn i det renoverade församlingshemmet. Högstadiet går man i Ytterbyskolan. Det finns en friskola i Kärna (0-9). En ny kommunal förskola om ca 110 platser planeras och beräknas vara klar 2021.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  17 900 kr/år

  Elkostnad:

  5 500 kr/år

  Uppvärmning:

  4 900 kr/år

  Renhållning:

  3 000 kr/år

  Samfällighet:

  4 500 kr/år

  Total driftkostnad:

  17 900 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  0 kr (17 900 kr)

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  I posten samfällighet ingår: avlopp via avloppsföreningen, vägunderhåll, skötsel av gemensamma ytor såsom lekplats, badplats mm.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 4 900 000 kr

  Taxeringsvärde:

  4 502 000 kr varav mark 1 226 000 kr

  Värdeår:

  2015

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2015

  Tomtarea:

  1 133m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Frånluftvärmepump/vatten

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor