Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Kolborydsvägen 49, Lerum

Pris:

4 500 000 kr

Utgångspris

Friliggande villa - Lerum

Rum: 4 rok varav 2-3 sovrum

Typ: 1 plan med källare

Byggår: 1959

Boarea: 88 m2

Tomtarea: 1 345 m2

Länsdeklarerat Plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Välkommen till denna oemotståndliga villa med fint läge i populära Öxeryd i Lerum! Här ligger denna pärla som är inbäddad i trädgårdens grönska intill skogen. Huset är byggt 1959 och tillbyggt till 88 kvm och har varsamt renoverats för att passa den mindre familjen. Här finner du trädgårdsgången som leder dig mot huset och den stora trätrappan vid husets entré. Här kan du även sitta och njuta av morgonkaffet i solen. Trädgården är lummig och inbjudande och erbjuder många fina uteplatser i olika väderstreck, som låt solens strålar värma dig eller låter dig svalkas i den sköna skuggan, valet är ditt. Husets interiör är minst lika fin och här bjuds bland annat ett stilrent kök, stort vardagsrum med kaminen som ger trevnad och värme. Här finns två rymliga sovrum och en sovalkov samt källare. Listan kan göras lång men sammantaget är det ett mycket charmerande hus som är lätt att förälska sig i. Här bor man mitt i naturen och med närhet till flera badsjöar, den närmaste badplatsen är endast 200 meter bort. Här finns bra kommunikationer till Lerums centrum och förskola i precis närhet. Välkommen att hitta hem!

Läs mer

Pris

4 500 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Madeleine Sandström

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0706-50 55 81

  madeleine.sandstrom@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Entréplan

   Ta trappan upp till huset. Här välkomnas vi av den trevliga hallen som har plats för avhängning för ytterkläder och skor till vänster om dörren. Till höger om dörren det helkaklade badrummet med duschhörna, handfat och wc. Vidare når vi till kök, vardagsrum och två sovrum. Köket som är ljust och inbjudande. Bänkar att laga mat vid och skåp för förvaring. Matplatsen med ljuvligt ljus från fönster och altandörrar. Köket är utrustat med spis med ugn, micro, fläkt, diskmaskin och halv kyl och frys. Vardagsrum som flödar av ljus med fönster i flera väderstreck. Gott om plats för soffa för hela familjen. Här kan vi sitta och njuta av kaminen som sprider trevlig värme och ger en mysig känsla. De trevliga altandörrarna som leder oss till altanen i soligt västerläge och den stora gräsmattan sol passar ypperligt för lek. Vidare når vi den mysiga alkoven som passar att sova i eller varför inte ett trevligt hemmakontor. Några steg ner finner vi det två sovrummen som är identiskt lika stora. Utanför i hallen finns plats för skrivbord som badar i ljus från två håll.

   Källare

   Källaren är mer en rå källare som passar för förvaring. Idag finns det tvättmaskin här nere.

   Uteplats/Balkong

   Fin trätrappa som byggdes 2017 vid ingången som har trevlig morgonsol. Altan i soligt västerläge.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   1 plan med källare

   Byggår

   1959

   Boarea

   88m2 (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd den 2020-09-09
   Energiklass:
   Energiprestanda Primärenergital: 164 kWh/m2 och år

   Fasad

   Trä

   Stomme

   Trä

   Fönster

   3-glasfönster med aluminiumutsida

   Bjälklag

   Trä och betong

   Tak

   Betongpannor

   Uppvärmning

   Direktverkande el + luftvärmepump + braskamin

   Ventilation

   Självdrag

   Renoveringar

   2011 Ny luft/luftpump 2012 Byggt ut 30 kvm 2012 Nya fönster från Elitfönster 2013 Tilläggs isolerat 2014 Ny el med automatsäkringar 2013 Dränerat och vattnet leds till stenkista 2015 Kamin 2016 Renoverat kök 2016 Bytt tak 2018 Duschkabin 2019 Varmvattenberedare 2020 Paxfläkt och handdukstork i badrum.

   Bredband

   Fiber är installerat

   Fastighetsbeteckning

   Öxeryd 1:62

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   1 345m2

   Övrigt om tomt

   Stor härlig gräsmatta som inbjuder till lek

   Vatten/avlopp

   Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

   Parkering

   Stor grusad plan och bilplats för minst 4 bilar.

   Servitut och andra rättigheter

   Last: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 1441-1049.1

   Planbestämmelser

   Byggnadsplan Ändring Av Dp

   Öxeryd/Säteråsen

   Allmänt om området

   Lerums kommun, här finns allt man kan önska sig och lite till. Centrum erbjuder flertalet butiker, mataffär, restauranger, caféer samt en trevlig torghandel. Även annan service såsom vårdcentral, tandläkare, BVC och gym finner ni centralt. Här finns även något för den friluftsintresserade, då naturupplevelserna är många med skogar och sjöarna Aspen och Stamsjön, som har fina badplatser. Bra beläget intill Aspen finner ni Nyebroparken som erbjuder en stor och fin lekplats som uppskattas av de minsta. Vill man bege sig ut på en joggingtur eller promenad finns det olika elljusspår att välja på. Vid Aspen ligger också Lerums Seglarsällskap som är en av Sveriges största jolleklubbar. I Lerum råder det fiskevårdsåtgärder vilket gör att här erbjuds mycket bra fiske året runt! Lerum erbjuder mycket bra förskolor, skolor och gymnasium vilket gör Lerum till en ypperlig stad för barnfamiljer. Och för de idrottsintresserade erbjuds här ett rikt föreningsliv, som erbjuder allt från fotboll och handboll till ishockey. Vattenpalatset är ett mycket populärt utflyktsmål dit folk i alla åldrar vallfärdar. Kulturlivet i Lerum bjuder på både teater och historiska byggnader.

   Kommunikation

   Kommunikationerna med både buss och tåg är mycket goda och väl utbyggda. Vill man på ett snabbt och smidigt sätt ta sig in till Göteborg centrum eller Alingsås finns pendeltåget och vill man hellre ta bussen finns turer som utgår från Göteborg och som stannar på de olika orterna inom kommunen.

   Övrigt

   Öxeryd är en idyllisk tätort i Lerums kommun med närhet till skog, promenadstråk och flera fina badsjöar. Här finns en nybyggd förskola. Buss går från Öxeryd till pendelstation, matbutik, skolor och till Lerums centrum.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Kolborydsvägen 49, Lerum

   Kommun: Lerum

   Område: Öxeryd/Säteråsen

   Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 4 500 000 kr
   Utgångspris

   Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

   Taxeringsvärde: 2 023 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 989 000 kr

   Taxeringsvärde för mark: 1 034 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Pantbrev: 10 st om totalt 2 472 000 kr

   Driftkostnad: 23 340 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 17 002 kr/år

   Vatten & avlopp: 5 838 kr/år

   Sotning: 500 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 349 kr (totalt 31 689 kr)

   Kommentar till driftkostnad: I VA ligger även kostnaden för renhållning/sopor.

   Antal personer i hushållet: 4 st

   Karta & område

   Lerum

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Lilla Torget 7 i Lerum, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Lerum!

   Läs mer

   Bobutiken i Lerum

   Hitta din mäklare i Lerum

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder