Kullerstensvägen 15, Lerum

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Torp 1:527

  Adress

  Kullerstensvägen 15 - Lerum

  Kommun

  Lerum

  Typ

  1 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1958

  Boarea

  117m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  62m2

  Tomtarea

  1 814m2 - Friköpt

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Lerum - Öxeryd

  LERUM - ÖXERYD , LIVSSTILSBOENDE I TYST NATURSKÖNT LÄGE

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till ett underbart högt beläget hus, med en totalarea om ca 180 m2, i naturskönt läge nära skog och badsjöar. Huset, som är byggt i vinkel, har ett plan och delvis källare. Ett mycket välskött hus som har renoverats under senare år. Fantastisk trädgård med blommor, buskar och träd. Fina uteplatser, altaner och ett härligt inglasat uterum. På tomten finns en gäststuga, alternativt ett ungdomsboende, om 25 kvm samt ett garage. Ett hus för dig som önskar ett ostört boende och har krav på hög livskvalitet. I närliggande Hulanområdet finns Lerums största mataffär, apotek och buss som tar dig till Göteborg. Pendeltåget når centralstationen i Göteborg på ca 17 min. För närvarande byggs en helt ny förskola med plats för ca 80 barn. Förskolan beräknas klar till senhösten 2019. F5-skolan finns i Hulan och närmaste högstadieskola är Rydsbergsskolan. Från Lerum når du även Landvetter Flygplats med bil inom 20 min. Sveriges största golfanläggning, Öijared, med tre 18-håls banor, nås inom en kvart.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  1. våning

  Gäststuga/ungdomsrum

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Interiör

  Du välkomnas direkt av den stora och rymliga hallen. Till vänster en klädkammare som tar hand om kläder och skor. Här finns även garderober bakom skjutdörrar för ytterligare förvaring. På entréplanet finns också det fina helkaklade badrummet med dusch. Handfatet är snyggt infällt i en gammal kommod. Komfortabel golvvärme i klinkergolvet. Vidare kommer vi in till det välutrustade köket som hänger samman med vardagsrummet i en öppen och social planlösning. Köket erbjuder rikligt med kökskåp och stora arbetsbänkar. Ett köksfönster ger trevlig kontakt ut mot trädgården. Köket är i vitt trä från 2004. Samtliga köksmaskiner är i rostfritt. Här finns spishäll, inbyggnadsugn/mikro,två kylskåp i fullhöjd, (stor frys finns i källaren), diskmaskin och köksfläkt. Köket är generöst till sin yta och här kan man även få plats med ett köksbord, men även en soffgrupp. I köket finns en skrubb där bl a dammsugaren får plats. Vidare in till vardagsrummet och här har vi ett riktigt trevligt sällskapsrum. Här finns plats för många vänner och i tillbyggnaden, något trappsteg ner, vid burspråket, är plats för ett större matsalsbord. I vardagsrummet är även den fina braskaminen placerad. Direkt utanför vardagsrummet når man det stora härliga glasade uterummet, med vy ut över trädgården. Glasen är öppningsbara och på ömse sidor om uterummet finns två fina träaltaner. Den perfekta platsen för sommarens grillaftnar med familj och vänner. Om vädret inte är det bästa, kryper man in i uterummet och fortsätter kalaset. Hela entréplanet har parkettgolv, i hall och vardagsrum är golvet oljat. Trappan i köket leder ner till undervåningen och ett stort föräldrarna sovrum med vattenburen golvvärme samt ytterligare ett mindre sovrum/kontor. På golvet ligger klinker och här finns även en helt ny mindre toalett samt en kombinerad tvättstuga/duschrum. Tvättstugan är rymlig och välutrustad med TM/TT. Även här finns vattenburen golvvärme.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Övrig uppvärming Vattenburen golvvärme i entréplanet samt i sovrum och tvättstugan i källaren Uppmurad braskamin i vardagsrummet på övre plan

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1958

  2004 Huset byggdes ur å söder med vardagsrum och burspråk, duschrum på entréplan 2006 Renovering tvätt/duschrum källaren 2008 Omdränering från entrén fram till grovingången i källaren 2009 Byggdes uterum 2016 Yttertaket byttes samt hängrännor och stuprör 2018 Ommålning fasad

  Uppvärmning

  Vattenburen el, direkt el radiatorer, luft/luft VP

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Lerum Häcken GA:1 Last: Avtalsservitut: Vattentäkt, 15-IM1-66/1632.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt, 15-IM1-66/1632A.1 Förmån: Officialservitut Avlopp, 1524-9.1 Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2014-01-23) Byggnadsplan (1959-07-21)

  Möjligt tillträde

  Enl ök sommaren 2019

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Lerum, en stad på landet vars vision är att bli Sveriges ledande miljökommun 2025 eller tidigare. Här finns allt man kan önska sig och lite till. Centrum erbjuder flertalet butiker, mataffär, restauranger, caféer samt en trevlig torghandel. Även annan service såsom vårdcentral, tandläkare, BVC och gym finner ni centralt. Här finns även något för den friluftsintresserade då naturupplevelserna är många med skogar och sjöarna Aspen och Stamsjön som har fina badplatser. Bra belägenet intill Aspen finner ni Nyebroparken som erbjuder en stor och fin lekplats som uppskattas av de minsta. Vill man bege sig ut på en joggingtur eller promenad finns det olika elljusspår att välja på. Vid Aspen ligger också Lerums Seglarsällskap som är en av Sveriges största jollerklubbar. I Lerum råder det fiskevårdsåtgärder vilket gör att här erbjuds mycket bra fiske året runt! Kommunikationerna med både buss och tåg är mycket goda och väl utbyggda. Vill man på ett snabbt och smidigt sätt ta sig in till Göteborg centrum eller Alingsås finns pendeltåget och vill man hellre ta bussen finns Orange Express som utgår från Göteborg och som stannar på de olika orterna inom kommunen. Lerum erbjuder mycket bra förskolor, skolor och gymnasie vilket gör Lerum till en ypperlig stad för barnfamiljer. Och för de idrottsintresserade erbjuds här ett rikt föreningsliv som erbjuder allt från fotboll och handboll till ishockey. Vattenpalatset är ett mycket populärt utflyktsmål dit folk i alla åldrar vallfärdar. Kulturlivet i Lerum bjuder på både teater, museer och historiska byggnader.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  35 714 kr/år

  Försäkring:

  4 800 kr/år

  Uppvärmning:

  23 733 kr/år

  Vatten/avlopp:

  4 083 kr/år

  Samfällighet:

  2 191 kr/år

  Sotning:

  907 kr/år

  Total driftkostnad:

  35 714 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Renhållning = Egen kompostering I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsel, samt den fasta avgiften och energiskatt till Lerum Energi.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 2 160 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 731 000 kr varav mark 1 147 000 kr

  Värdeår:

  1976

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1958

  Tomtarea:

  1 814m2

  Grund:

  Källare,platta på mark

  Stomme:

  Källare, platta på mark

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glas och 3-glas isoler, kopplade

  Ventilation:

  Frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen el, direkt el radiatorer, luft/luft VP

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2004 Huset byggdes ur å söder med vardagsrum och burspråk, duschrum på entréplan 2006 Renovering tvätt/duschrum källaren 2008 Omdränering från entrén fram till grovingången i källaren 2009 Byggdes uterum 2016 Yttertaket byttes samt hängrännor och stuprör 2018 Ommålning fasad

  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  90 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-05-22

  Primärenergital:

  50 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor