Kolholmevägen 4, Lysekil

10 000 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Södra Hamnen 1:112

Adress

Kolholmevägen 4 - Lysekil

Kommun

Lysekil

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

Tomtarea

2 121m2 - Friköpt

Område

Centrum

Utgångspris

10 000 000 kr

0 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Logistik och industrifastighet i hjärtat av Lysekils hamn. Två byggnader på fastigheten varav en som bil/båthall samt den andra som kontorslokaler och bil/båthall. Den isolerade hallen blev färdigställd 2007, byggnaden är på ca 500 kvm. Armerad betongplatta för hantering av tunga fordon. Takhöjd insida 6 meter. Motordriven vikport, 6x6 m som är isolerad. Byggnaden är utrustad med larmsystem. På byggnadens bakre kortsida som vetter mot vattnet finns en extra utgång. Värms med luftvärmepump. Huvudbyggnaden byggdes 1985. I denna byggnad finns 2 stycken kontorslokaler (tot ca 115 kvm.) med separata ingångar, ett på vardera våning. Det finns även ett omklädningsrum med klädskåp samt tvättmaskin samt torktumlare. Båda plan är utrustat med varsin WC samt dusch. Ni finner även 2 pentryn/kök, återigen ett på vardera våning, samt ett kallförråd. På andra våning finns en balkong som vetter mot vattnet. I huvudbyggnaden finns ett garage/tvätthall på ca 215 kvm. I denna del finns två rullportar 4,5x4 m samt en oljeavskiljare på 3 kubikmeter. Byggnaden har en lastkaj och fastigheten nås lätt med större fordon och båttransport (hamnkaj i området finns). Ventilationenen i byggnaden med värmeåtervinning besiktades i april 2017. Det finns möjlighet för kommande köpare att teckna ett löpande hyresavtal med säljaren av fastigheten. Nuvarande hyresintäkt ca 530 000kr/år. Det finns gott parkeringar och vändplatser runt byggnaderna. Byggnader med plåttak och plåtfasad. Uppvärmning med el och luftvärmepump. Vattenrätten och angränsande mark ägs till mesta del av kommunen Fastigheten ligger vid strandkanten på attraktiva Grötö, ett område med mycket logistik, frakt och lagerlokaler.

  Ansvarig mäklare

  Andreas Lidenfors

  Franchisetagare/Mäklare

  0760-244181

  andreas.lidenfors@lansfast.se Läs mer om Andreas

  Extra kontaktperson

  Johan Nilsson

  Franchisetagare/Mäklare

  0760-24 19 00

  johan.nilsson@lansfast.se Läs mer om Johan

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  62 903 kr/år

  Försäkring:

  12 663 kr/år

  Elkostnad:

  32 657 kr/år

  Vatten/avlopp:

  14 093 kr/år

  Renhållning:

  3 490 kr/år

  Total driftkostnad:

  62 903 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  0 kr (62 903 kr)

  Pantbrev:

  1 st om totalt 2 700 000 kr

  Typ:

  432, Industrienhet, lager

  Byggnad

  Tomtarea:

  2 121m2

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor