Svedjevägen 4, Skövde

3 475 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält,
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Visning

    Sön 25 Aug 15:00 - 15:45

    Välkommen att boka tid för visning, följ länken nedan

    Mån 26 Aug 17:30 - 18:15

    Välkommen att boka tid för visning, följ länken nedan

    Anmäl till visning

    Fastighetsbeteckning

    Vårbäcken 2

    Adress

    Svedjevägen 4 - Skövde

    Kommun

    Skövde

    Typ

    1 ½ plan med källare

    Boendeform

    Friliggande villa

    Byggår

    1951

    Boarea

    154m2

    Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

    Biarea

    76m2

    Tomtarea

    721m2 - Friköpt

    Rum

    8 rok varav 4-5 sovrum

    Område

    Källegården

    Som utgångspris

    3 475 000 kr

    22 565 kr/m2

    Charm, välbevarade originaltdetaljer och en spännande planlösning

    Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

    En villa utöver det vanliga belägen vid en lugn återvändsgata med gång- och cykelavstånd till centrum, förskola och skola. Denna charmiga välskötta villa har flera välbevarade originaldetaljer såsom fönsterbänkar i kalksten, spröjsade fönster, spegeldörrar, snidade trappräcken och inbyggda bokhyllor. Huset är beläget på en vacker uppvuxen insynsskyddad tomt, som anlades av förre ägaren (arkitekt Valter Andersson). Ett genomgående välskött hem som måste ses på plats. Det ljusa och inbjudande entréplanet inrymmer vardagsrum, arbetsrum, gäst-WC, matrum och kök med matplats. Via den inbyggda vackra ektrappan nås samtliga våningsplan. På halvetaget upp är det helkaklade badrummet beläget. Från den övre hallen, som idag är ett allrum, nås alla de tre sovrummen, samtliga utrustade med klädkammare. I källarplan finner vi gott om förrådsutrymmen, matkällare, tvättstuga och ytterligare ett arbetsrum, eller kanske nästkommande ägare inreder det till ett gästrum. Välkommen till denna välskötta villa i Källegården belägen på ett bekvämt promenadavstånd till centrum.

    Ansvarig mäklare

    Alla bilder

    Planritning

    Planskiss entréplan

    Planskiss övre plan

    Planskiss källare

    Visning

    Visning 1

    2019-08-25 15:00:00 2019-08-25 15:45:00 40 Bostadsvisning Svedjevägen 4, Skövde 58,3764663586228, 13,8388967484757 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Visning 2

    2019-08-26 17:30:00 2019-08-26 18:15:00 40 Bostadsvisning Svedjevägen 4, Skövde 58,3764663586228, 13,8388967484757 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Beskrivning

    Entréplan

    Hall med trägolv. I hallen finns klädförvaring och ingång till gäst wc. Rakt fram ligger vardagsrum, till höger finns ingång till kök och direkt till vänster i hallen finner du ett arbetsrum som också kan användas som gästrum/sovrum. Gäst wc har fönster och vitmålade väggar, kommod med handfat. Arbetsrummet har parkettgolv, trätak och platsbyggda bokhyllor samt inbyggt förvaringsskåp. Från arbetsrummet finns dörr in i det ljusa vardagsrummet. Vardagsrum med två fönster och glasad dubbeldörr ut till trädgården. I det stora ljusa vardagsrummet finns en murad vacker öppen spis. Trätaket i original finns kvar och på golvet ligger parkettgolv. Från vardagsrummet kommer du via dubbeldörrar till matplatsen. Från matplatsen nås köket och från köket kommer du tillbaka till hallen. Ljust kök med diskbänk och arbetsyta under stort fönster. Goda förvaringsmöjligheter för glas och porslin i platsbyggda skåp (original). Bestick och kastruller mm förvaras i draglådor. Trägolv och vita profilerade skåpsluckor. Maskinparken består av spis med ugn, spisfläkt med rostfri spiskåpa (Fjäråskupan), diskmaskin (ASKO) och stort kylskåp. Matplatsen har plats för 4 - 6 personer. På golvet finns parkettgolv och i taket finner du trätak (original). Via två breda trappsteg nås matrummet Matrummet med fönster åt två håll kan rymma stort bord (10 till 12 personer) och också annat möblemang. Matrummet har trätak. Matrummet som är en tillbyggnad har pappyttertak (bytt 2014). Från matrummet nås den underbara loggian. Loggian som är inglasad med stort fönster och skjutdörrar ut till den soliga trädgården har infravärme och kan användas under stora delar av året. FRÅN HALLEN på plan 1 nås övervåningen via inbyggd ektrappa.

    Övre plan

    Trappan till plan 2 har takfönster och mellanplan. På mellanplanet nås badrummet. Badrummet har fönster, vitt kakel på väggarna och ljusa terrakottaklinkers på golvet med golvvärme. Inbyggt badrumsskåp och handfatskommod med fyra skåpsluckor och två lådor. I badrummet finns dusch med duschdörrar, handdukstork och inbyggd stor spegel samt fönster och nytt wc (2018). Ytterligare en trappavsats upp finns den ljusa möblerbara hallen. Möblerbara hallen är ljus och har parkettgolv och vit laserat trätak. Där finns fyra inbyggda linneskåp. Från hallen rakt fram nås masterbedroom. Masterbedroom har stor klädkammare (med taklucka till vinden) och två stora inbyggda klädförvaringsskåp. Från sovrummet nås balkong med eftermiddagssol via dubbeldörrar. Från hallen nås ytterligare två sovrum, båda med klädkammare och platsbyggda bokhyllor.

    Källarplan och groventré

    FRÅN HALLEN PÅ PLAN 1 nås groventrén via halvtrappa. Groventrén har stor klädkammare (med fönster) i direkt anslutning. Från groventré hallen leder en trappa upp till hall på plan 1 och en trappa (med fönster) ner till källarens hall. Källaren består av hall, klädförvaring, stor tvättstuga, två matkällare, pannrum/hobbyrum, stort förråd och möblerbart rum. I en matkällare finns frysskåp och frysbox Groventrén, trappan till källaren, hallen och tvättstugan har golvklinkers. I matkällare och förråd ligger linoleummatta, i möblerbara rummet finns heltäckningsmatta och i pannrum/hobbyrum målat golv. Tvättstugan har tvättmaskin (2015) med självdoserande tvättmedelsfunktion, en gammaldags gedigen stor rostfri tvättho, arbetsbänkar och förvaringsskåp samt bubbelbadkar. Mangeln ingår ej. I tvättstugan, i en matkällare och i pannrum/hobbyrum finns fönster.

    Tomt

    Lekstugan är isolerad och har indragen el.

    Upplåtelseform: Friköpt

    Byggnad/Renoveringar

    Byggnadsår: 1951

    föregående ägare byggde till matrummet och loggian. Några av de stora renoveringarna är bland annat att ägare 2 har bytt ledning för ingående vatten, lagt klinker i trapp och källardel, renoverat badrum och kök, målat fasad ett antal gånger och bytt vindskivor. Likaså har huset delvis fått nya dagvattenledningar i samband med att platon matta monterades mot källargrund i söder, i norr och en liten del åt öster. Ägare 2 har borrat för bergvärme och dragit in fiber. Sommaren 2019 sattes en ny kompressor in i värmepumpen samt service utfördes.

    Uppvärmning

    Bergvärme

    TV

    Tv via antenn samt fiber

    Bredband

    Bredband via fiber

    Uteplats/Balkong

    Den soliga trädgården går runt huset och nås via smidesgrind och kalkstensgångar. En kalkstensgång leder fram till huvudentrén på husets gavel. Trädgården går också att nå via garageuppfarten, som är kullerstensbelagd. Till höger om garageuppfarten kommer man in till groventrén (praktiskt överbyggd för tillfällig förvaring våta regnkläder). Det finns en kalkstensbelagd uteplats med förmiddagssol utanför groventrén. I trädgården finns en vattenfontän och ett kalkstensbord samt murad grill. Trädgården omges av oxelhäck och smålandstaket (ner mot Källegårdsbäcken) och är insynsskyddad vår och sommartid.

    Bilplats

    Garaget nås från trädgården och har både värme och vatten. Utanför garaget finns en bilplats.

    Läs mer

    Fakta

    Ekonomi

    Fastighetsavgift/skatt:

    8049 kr / år

    Driftkostnad:

    34 033 kr/år

    Försäkring:

    3 616 kr/år

    Uppvärmning:

    24 128 kr/år

    Vatten/avlopp:

    4 584 kr/år

    Renhållning:

    1 630 kr/år

    Sotning:

    75 kr/år

    Total driftkostnad:

    34 033 kr/år

    Personer i hushållet:

    2 st

    Kommentar:

    I uppvärmningskostnaden är hushållsel och nätavgift inkluderad se bifogad pdf-fil för mer information. Kostnaden för försäkringen kan komma att ändras för nästkommande ägare.

    Pantbrev:

    6 st om totalt 510 000 kr

    Taxeringsvärde:

    2 473 000 kr varav mark 755 000 kr

    Värdeår:

    1951

    Typ:

    220, Småhusenhet, bebyggd

    Byggnad

    Byggår:

    1951

    Tomtarea:

    721m2

    Grund:

    Källare och krypgrund

    Stomme:

    Trä

    Bjälklag:

    Trä

    Fasad:

    Stående träpanel

    Takbeklädnad:

    En-kupigt tegel

    Fönster:

    2-glasfönster

    Ventilation:

    Självdrag

    Uppvärmningssystem:

    Bergvärme

    Vatten/avlopp:

    Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

    Renoveringar:

    föregående ägare byggde till matrummet och loggian. Några av de stora renoveringarna är bland annat att ägare 2 har bytt ledning för ingående vatten, lagt klinker i trapp och källardel, renoverat badrum och kök, målat fasad ett antal gånger och bytt vindskivor. Likaså har huset delvis fått nya dagvattenledningar i samband med att platon matta monterades mot källargrund i söder, i norr och en liten del åt öster. Ägare 2 har borrat för bergvärme och dragit in fiber. Sommaren 2019 sattes en ny kompressor in i värmepumpen samt service utfördes.

    Energideklaration

    Energiklass:

    C

    Energiprestanda, specifik energianvändning:

    89 kWh/m2 per år

    Status:

    Utförd

    Deklarationsdatum:

    2019-03-26

    Allmänt

    Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

    Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

    Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

    Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

    Om budgivning

    Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

    Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

    Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

    Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

    Boendekalkyl

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

    Boendekalkyl Räntor