Hoppa till sidinnehåll
DSC 9714

Amanda Svarfvar

Hemma hos inredningsstylisten Amanda möts man av ett otroligt välbalanserat hem där inget har lämnats åt slumpen. Låt dig inspireras av hur Amanda och hennes sambo totalrenoverat denna bostad till en riktig pärla.

Amanda Svarfvar

Amanda Svarfvar

@aamandaemilias
Vad jobbar du med?
Jag jobbar med influencer marketing och är inredningsstylist.
Var bor du?
Bromma, Stockholm.
Vilka bor du med?
Jag bor med min sambo och vår hund Ted 🐶
Hur stort bor du?
Bostaden är 52kvm, 2rok.

Vad var det första du gjorde när du flyttade in?

Det första jag gjorde var självklart att packa upp mina inredningsdetaljer, trots att renoveringen var långt ifrån klar, vilket min sambo inte uppskattade haha.

Hur blev lägenheten din?

Vi sålde vår förra lägenhet innan vi hade span på något nytt så jag satt på Hemnet flera gånger om dagen och tillslut dök detta renoveringsprojekt upp och jag såg så mycket potential i lägenheten direkt! Det var nog det jag föll för, att precis allt behövde renoveras.

Var det kärlek vid första ögonkastet?

Det var absolut INTE kärlek vid första ögonkastet, lägenheten var väldigt risig och vi båda såg hur mycket jobb det fanns att göra. Det var de vi gillade, att kunna forma en hel lägenhet precis som vi vill ha den.

Här var det absolut ett köp med hjärtat, då mitt hjärta bankar lite extra för totala renoveringsprojekt. Medans min hjärna skrek att här var för mycket att fixa haha. 

Visste du att det var i detta område du ville bo?

Nej, vi letade runt i flera delar av Stockholm och just här var det lägenheten och renoveringsprojektet vi föll för framför området. Nu när man lärt känna området älskar jag det också. Vi bor precis vid två otroligt stora naturreservat vilket är underbart när man har en liten hund. 

Vad är det bästa med din bostad?

Det bästa är absolut att vi valde att öppna upp mellan kök och vardagsrum vilket gör att hela bostaden känns väldigt öppen och hemtrevlig.

Vad är viktigt för dig när du väljer bostad?

Det viktiga för mig är nog faktiskt att kunna sätta min egen prägel på hemmet. Jag vill inte ha en totalrenoverad bostad utan jag vill kunna använda min kreativa sida och göra den till just MIN.

Vad vill du att man ska få för känsla när man kommer hem till dig?

Jag vill att vårt hem ska andas känslan av modernt och stilrent samtidigt som man får till en ombonad och mysig känsla. Det är otroligt viktigt för mig att det känns hemtrevligt, för oavsett vilken stil man har så är det viktiga att man trivs och att hemmet ger en känsla av lugn när man kommer innanför dörren. 

DSC 9698

Har ni renoverat något?

Vi har totalrenoverat hela lägenheten vilket jag är väldigt glad över att vi kunde göra. Min kära sambo har gjort det mesta själv vilket har gjort att vi har fått allt i princip som vi velat, vilket är guldvärt. 

Hur är din inredningsstil?

Jag skulle säga att min inredningsstil är ganska avskalad. Jag gillar det neutrala och att sen blanda in olika material och texturer i det. Jag hämtar mycket av min inspiration på Instagram och Pinterest. Men även på mitt jobb då jag är ute mycket bland olika bostäder då jag jobbar som inredningsstylist. 

Det viktigaste enligt mig är absolut att hitta din egen stil. För det är DU som ska trivas. 

Äger du något loppisfynd?

Jag har en del loppisfynd hemma men vill bli ännu bättre att handla på loppis. Jag tycker det är så otroligt mysigt och även fint att det man har hemma har en historia med sig. 

Vad är din favoritdel i bostaden?

Min favoritdel är absolut köket, det är hjärtat i lägenheten och det som ger hela hemmet en WOW-känsla.

Vad är dina bästa budgettips?

Mina bästa budgettips är att inreda efter säsong. Det behöver inte bli dyrt och det gör otroligt mycket för hemmet. Nu när hösten är här kanske man vill ha lite mörkare och jordnära toner i hemmet. Då är det perfekt att med enkla medel byta textilier, poster och dekorationer såsom ljus och ljuslyktor möjligen. 

Vad är dina bästa tips för att inreda och leva hållbart?

Att endast handla något du verkligen vill ha, som du tror kan leva vidare hos dig i många år framöver. Det har jag blivit mycket bättre på genom åren. I början handlade jag allt jag tyckte var fint och ofta lite billigare saker för då kunde man handla mer. Nu är jag väldigt noggrann med att endast handla saker jag vill ha och som jag vet kommer följa med mig även i nästa hem. 

Hur skulle du beskriva din bostad?

Skulle beskriva min bostad med ordet genomtänkt. För någonstans så tycker jag det är precis det den är. Inget har lämnats åt slumpen här hemma vilket gör att hela bostaden ger ett otroligt lugn. 

"Ett hem för mig är något man skapat och delar med någon man tycker om. För mig är det inte bara bostaden i sig utan framförallt vem man delar den med. Sen att då ha skapat allt precis som man vill ha det med den man bor med är en fin känsla."

Saknas något i denna bostad för att det ska vara det ultimata boendet?

Jag är väldigt nöjd med denna bostad för vad den är. Det är en lägenhet som är bra och rymlig med balkong för två personer och en liten hund, så just av denna bostaden kan jag faktiskt inte begära mer. 

Hur länge tror du att du kommer bo här?

Ett tag men troligen inte allt för länge. Jag längtar hem en hel del till Österlen och förhoppningsvis kunna finna ett hus som är ett renoveringsobjekt. 

Vad blir viktigt i nästa boende?

Det viktiga även i nästa boende är att det är ett renoveringsobjekt och att man kan se potential i det. Jag tittar mycket på planlösningen och ett krav är även att där ska vara en stor trädgård! 

Detaljer
DSC 9703
Vitpigmenterad ek

DSC 9690
Blandning av textilier

DSC 9719
Marmor

DSC 9363

Hemma hos reportage

Varje månad öppnas dörrarna till ett nytt fantastiskt hem där vi får ta del av inredningstips, veta mer om personen bakom och drömma oss bort till ett framtida hem. Välkomna in!