Beatrice Wåhrberg

Beatrice har inte bott i sin lägenhet på bästa adress i Vasastan i mer än ett halvår, ändock är bostaden inredd i perfektion. Där alla detaljer känns genomtänkta. Det är kanske inte så konstigt eftersom Beatrice inte bara studerar till inredare, utan även gör en del inredningsjobb. Välkommen hem till ett riktigt inredningsproffs...

DSC_8114.jpg

Beatrice Wåhrberg

Inredare

@wilfred.interior

Här bor:

Beatrice med sambon Dawid och hunden Elton.

Läge:

Vasastan i Stockholm.

Storlek:

2 rum och kök på 53 kvm.

Byggår:

1904

Ni flyttade ju in i er lägenhet i våras och är fortfarande ganska nyinflyttade. Hur kom det sig att ni valde just den här lägenheten som ert hem?

Vi letade runt på Hemnet och såg den här lägenheten, men tänkte att den var alldeles för bra och att vi aldrig skulle vinna en eventuell budgivning. Trots det så chansade vi och gick på en förhandsvisning som slutade med att vi lyckades köpa den utan en budgivning. 

Var det kärlek vid första ögonkastet med lägenheten?

Ja, det var det verkligen! Vi föll nog för lägenheten redan när vi såg den på Hemnet och det kändes för bra för att vara sant, när vi sedan gick på visningen besvarades våra förhoppningar och det sa verkligen klick. Att gå på visning är ju nästan som att gå på dejt, det kan antingen bli helt rätt eller helt fel. 

Det vi föll för i lägenheten var framförallt takhöjden, ljusinsläppet och kakelugnarna. Det är alltid något speciellt med just sekelskifteslägenheter. 

Skulle du säga att ni köpte bostaden med huvudet eller hjärtat?

Det var definitivt både och, vilket var jätteviktigt för oss! Lägenheten var hur fin som helst, låg i rätt område och var i gott skick - men framförallt, kanske det viktigaste av allt, fick vi den till ett pris som kändes helt rätt. 

Vi gillar verkligen läget. Birkastan har en lugn puls med restauranger, barer och butiker i varje hörn. Det är som en egen oas mitt i stan. 

 

(tryck gärna på bilderna för att se dem i sin helhet!) 

Vad är det bästa med ert hem? 

Det bästa rummet är nog sovrummet. Jag har aldrig sovit så bra som jag gör i vårt sovrum. Rummet har en maffig känsla men med mycket lugn och harmoni. Det finns inget bättre än att äta lördagsfrukosten i sängen med tv:n på och en tänd brasa i kakelugnen.

Vad skulle du säga är ett hem för dig?

Ett hem för mig är där du kan återhämta dig från allt annat som pågår i livet. Det är där du bor med de du älskar och kan samla kraft. Det är jätteviktigt för mig att mitt hem ska kännas lugnt och harmoniskt, oreda och för många prylar får mig på dåligt humör och jag tappar fokus.

Vad vill du att dina gäster ska känna när dom kommer hem till dig?

Jag vill att alla som besöker mig ska känna lugn. Det är den absolut viktigaste känslan i mitt hem, inte bara för mig som bor här, utan framförallt för mina gäster.

Du är ju ett proffs på inredning, hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Jag skulle säga att den är skandinavisk och minimalistisk men med en tvist. Jag lägger gärna till lite färg och älskar att blanda olika material och texturer, så att mitt hem känns levande. 

Vad är det viktigaste för att få till inredningen hemma?

Att ha en röd tråd från början till slut, vilket är det absolut svåraste för många. Men håller man sig till ett genomgående färgschema så kan det inte bli så fel.

Jag inspirerades mycket av lägenheten i sig när jag inredde den. Det låter kanske lite flummigt, men jag utgick helt och håller från lägenhetens ljus, känsla och charm. Sedan har jag jag ju letat runt på olika inredningskonton på Instagram och olika hemsidor för att hitta rätt möbler och detaljer till lägenheten. 

Föredrar du ny eller gammal inredning?

Jag föredrar en bra blandning av både och, det är alltid bäst. Det hade varit svårt att köpa allt gammalt och svårt att köpa allt nytt. Vi har bland annat ett soffbord, en riktig designklassiker, som jag lyckades köpa begagnat till ett skamligt bra pris. Mycket av min inredning kommer även från antikmarknader i södra Frankrike eller antikvariat i Stockholm. 

Det roligaste med att köpa äldre inredning, begagnat, är att man kan vara ganska unik och ensam om att ha den. 

Hur startade ditt intresse för inredning?

Intresset startade redan som väldigt liten. Jag hade ett skissblock med mig överallt där jag brukade rita mina egna planritningar som jag sedan möblerade. Mina kompisar måste ha tröttnat på mig när jag bara satt och ritade möbler på våra sleepovers.

Utöver att du jobbar med inredning så studerar du ju homestyling/inredning, vad är målet med din utbildning?

Målet med utbildningen är att lära mig så mycket som möjligt. Jag vill bli så bra och kunnig jag bara kan! Det många kanske inte vet om inredning är att det finns så oändligt mycket att lära sig, vilket är otroligt spännande för en inredningsnörd som mig.

Vilket skulle vara ditt drömobjekt att få styla?

Det vore väl ändå lite häftigt att få styla slottet? Jag tänker klassiskt möter modernt!