Hoppa till sidinnehåll
DSC 8078

Beatrice Wåhrberg

Vi hälsar på i inredaren Beatrice Wåhrbergs sekelskifteslägenhet.

Beatrice Wåhrberg

Beatrice Wåhrberg

Inredare (@wilfredinterior)
Här bor:
Beatrice med sambon Dawid och hunden Elton.
Storlek:
2 rum och kök på 53 kvm.
Läge:
Vasastan i Stockholm.
Byggår:
1904

Ni flyttade ju in i er lägenhet i våras och är fortfarande ganska nyinflyttade. Hur kom det sig att ni valde just den här lägenheten som ert hem?

Vi letade runt på Hemnet och såg den här lägenheten, men tänkte att den var alldeles för bra och att vi aldrig skulle vinna en eventuell budgivning. Trots det så chansade vi och gick på en förhandsvisning som slutade med att vi lyckades köpa den utan en budgivning. 

Var det kärlek vid första ögonkastet med lägenheten?

Ja, det var det verkligen! Vi föll nog för lägenheten redan när vi såg den på Hemnet och det kändes för bra för att vara sant, när vi sedan gick på visningen besvarades våra förhoppningar och det sa verkligen klick. Att gå på visning är ju nästan som att gå på dejt, det kan antingen bli helt rätt eller helt fel. 

Det vi föll för i lägenheten var framförallt takhöjden, ljusinsläppet och kakelugnarna. Det är alltid något speciellt med just sekelskifteslägenheter. 

Skulle du säga att ni köpte bostaden med huvudet eller hjärtat?

Det var definitivt både och, vilket var jätteviktigt för oss! Lägenheten var hur fin som helst, låg i rätt område och var i gott skick - men framförallt, kanske det viktigaste av allt, fick vi den till ett pris som kändes helt rätt. 

Vi gillar verkligen läget. Birkastan har en lugn puls med restauranger, barer och butiker i varje hörn. Det är som en egen oas mitt i stan. 

 

(tryck gärna på bilderna för att se dem i sin helhet!) 

Vad är det bästa med ert hem? 

Det bästa rummet är nog sovrummet. Jag har aldrig sovit så bra som jag gör i vårt sovrum. Rummet har en maffig känsla men med mycket lugn och harmoni. Det finns inget bättre än att äta lördagsfrukosten i sängen med tv:n på och en tänd brasa i kakelugnen.

Vad skulle du säga är ett hem för dig?

Ett hem för mig är där du kan återhämta dig från allt annat som pågår i livet. Det är där du bor med de du älskar och kan samla kraft. Det är jätteviktigt för mig att mitt hem ska kännas lugnt och harmoniskt, oreda och för många prylar får mig på dåligt humör och jag tappar fokus.

Vad vill du att dina gäster ska känna när dom kommer hem till dig?

Jag vill att alla som besöker mig ska känna lugn. Det är den absolut viktigaste känslan i mitt hem, inte bara för mig som bor här, utan framförallt för mina gäster.

"Att gå på visning är ju nästan som att gå på dejt, det kan antingen bli helt rätt eller helt fel."

Hur startade ditt intresse för inredning?

Intresset startade redan som väldigt liten. Jag hade ett skissblock med mig överallt där jag brukade rita mina egna planritningar som jag sedan möblerade. Mina kompisar måste ha tröttnat på mig när jag bara satt och ritade möbler på våra sleepovers.

Utöver att du jobbar med inredning så studerar du ju homestyling/inredning, vad är målet med din utbildning?

Målet med utbildningen är att lära mig så mycket som möjligt. Jag vill bli så bra och kunnig jag bara kan! Det många kanske inte vet om inredning är att det finns så oändligt mycket att lära sig, vilket är otroligt spännande för en inredningsnörd som mig.

Vilket skulle vara ditt drömobjekt att få styla?

Det vore väl ändå lite häftigt att få styla slottet? Jag tänker klassiskt möter modernt!