Hoppa till sidinnehåll

Elin Skoglund

I den unika vindsvåningen i Stockholm bor Elin Skoglund med hennes sambo Max och deras hund Selma. Med deras kompletterande kunskaper av bygg och design har de tillsammans renoverat den häftigaste vindsvåningen som i alla fall vi har sett.

Elin Skoglund

Elin Skoglund

Inredningsdesigner & digital kreatör
När flyttade ni hit?
Vi fick tillträde i maj 2022, sen började renoveringen och vi flyttade in i september.
Vilka bor du med?
Min sambo Max och vår hund Selma.
Var bor ni?
Vasastan.
Hur stor är din bostad?
Femma på 132 kvm.

En dag i Elins liv 

Elin jobbar både som digital kreatör och inredningsdesigner där hon hjäper både privatpersoner och företag med deras inredning. Elin beskriver att hennes vardag är väldigt varierande, men vanligtvis så har hon ett möte om dagen, sitter vid datorn ett par timmar och sen lägger hon mycket tid på att skapa just content. Utöver detta så åker hon även hem till kunder för att se hur bygget går. Hon förklarar att hon är med i hennes kunders renoveringar från början till slut. Hon skissar först upp rum i 3D, följer upp bygget och har kontakt med byggarna under hela processen så att kunden inte behöver ha det. Alla projekt är dock inte stora renoveringar utan hon har vissa kunder som vill ha hjälp att hitta en röd tråd i sitt hem och då sköts ofta mycket digitalt. Kunden skickar mått och bild på rummen och därefter skissar hon upp en moodboard, beställer material och sen färdigställer kunden stylingen.

Hur kärleken för lägenheten växte fram 

Hennes kille blev kär i lägenheten vid första ögonkastet medan Elin inte var lika övertygad. Max hade tjatat sedan flera år tillbaka att han vill flytta till en vindslägenhet, kunna grilla på en större balkong/terrass och njuta av tystnaden. De hade tidigare bott i funkislägenhet och sekelskifteslägenhet och kände att det var kul att testa något nytt. Men Elin bestämde sig när hon började skissa på lägenheten och såg vad det kunde bli. 

Efter att lägenheten var köpt och de började renovera så hände en sak som gjorde att Elin blev kär på riktigt. En kväll var hon över i lägenheten för att se hur det gick med renovering och såg att grannarna mittemot hade ”jazzkväll” i den rosa solnedgången. Att Elin älskar just jazz gjorde att hon kände att det var menat. Grannarna spelade jazz som ekade bland takåsarna och nöjt av den fina sommarkvällen. Nu kunde Elin verkligen föreställa sig att bo här, att öppna en flaska rödvin och lyssna på grannarnas jazzspelning i solnedgången på somrarna.  

DSC 2559 (Kopia)

Köket skissades som ett skämt

Elin har svårt att bestämma sig för hennes favoritrum i lägenheten just för att hon ändrar sig hela tiden. Men också p.g.a. att det är just Elin och hennes kille som har designat lägenheten i minsta detalj. Kollar man på detaljerna så ser man exempelvis att det inte finns dörrkarmar, inga lister och majoriteten av lägenheten är något som man aldrig sett tidigare. Alla rum, alla detaljer är perfekt utformade och skapar en tydlig röd tråd. När vi går runt i lägenheten tappar vi nästan hakan när vi ser lägenheten som helhet, men ännu mer när vi lägger märke till dessa små men ändå så betydelsefulla detaljer.  

Det fantastiska köket med köksö och gömda skafferi får en verkligen att stanna upp. Vi blev så fascinerade av designen på detta kök, men det roliga är att denna design inte var tänkt från början. Utan detta kök skissade Elin som ett skämt. Men när hon visade hennes sambo så blev han kär i det och sa "det där ska vi ha".

DSC 2580 (Kopia)

"Inget är lämnat åt slumpen"

Val av boende 

Många som letar lägenhet brukar titta på planlösningen för att se om det passar ens preferenser. Elin berättar dock att de inte specifikt kollar på planlösningen, utan på hur planlösningen skulle kunna bli när de renoverar. De har nämligen köpt lägenheter med ”rätt kass planlösningen” som hon själv uttrycker, och sen har de renoverat till det bättre. Hon förtydligar att de absolut inte köper nyrenoverade lägenheter som de sen blåser ut och gör om, utan de köper lägenheter som behöver rustas upp. Sen tittar de båda om det finns hiss och balkong.

Elins tips till någon som ska köpa bostad är att hitta ett område man trivs i, kolla så att det är en stabil förening och tänka ut vad som är viktigt för just dig. 

Trender är bara tillfälligt 

Elin förklarar att hennes stil varierar mycket, men generellt sett så har hon ofta jobbat mycket med trä, jordnära färger och mycket värme. Hon vill inte att det blir för vitt för då försvinner ofta värmen i hemmet. Hon gillar naturliga materialval så som trä och sten, vilket verkligen träder fram i den här vackra vindsvåningen med marmor och trä i köket men även de stora träbalkarna i taket. Men när man inreder åt kunder så förklarar hon att det handlar om att få fram deras stil och skapa en tydlig röd tråd. 

För att det inte ska kännas för stökigt så satsar hon mycket på att få maximalt med förvaring, så att man kan gömma undan stöket. Under trappan har de nämligen byggt ett skafferi där de kan gömma undan allt som man inte vill ha framme eller som tar för mycket plats i köket. Hon visar också att hennes ugn är ”gömd” bakom det stora fina skåpet i köket.  

Elin tar mycket inspiration från Instagram och Pinterest men också från hotell runt om i världen och restaurangmiljöer. Det viktiga är att inte kopiera säger hon, utan att man bara snappar upp detaljer och sen skapa något eget av det. Det kan verkligen vara svårt att hitta sin egna stil, men hennes tips är att göra en mapp på Pinterest med saker man gillar och sedan hitta ett mönster som du sedan skapar ditt hem utifrån.