Hoppa till sidinnehåll
Vardagsrum Och Trappa

Ellinor Löfgren

I Ellinors moderna villa finns det inte en detalj som är ogenomtänkt. Välkommen hem till Ellinor!

Ellinor Löfgren

Ellinor Löfgren

Influencer
Här bor:
Ellinor med sambon Philip. hunden Bruno och sonen William.
Storlek:
Totalarea på 300 kvm, 6 rum och kök.
Läge:
Saltsjö-Boo, Nacka i Stockholm.
Byggår:
2016. Huset byggdes av tidigare ägare.

Er bostad är verkligen "one of a kind", hur hittade ni den?

Det var min kille som köpte en bil i Nacka, och åkte förbi huset spontant och såg att det var till salu. Sen kom han hem till mig, vi bodde i en lägenhet vid Odenplan då, och jag skrattade rakt ut och sa "aldrig i livet". Då var jag bara 22 år och ville bo i Stockholms City så jag hade nära till fest. Men smart som min kille var sa han "Kan vi inte åka på en visning och bara känna efter vad vi vill köpa för hus i framtiden?". Det kunde jag såklart tänka mig and the rest is history! 

Så ni letade inte aktivt efter en villa?

Nej inte alls, vi hade tänkt köpa en större lägenhet inne i stan. Flytten var superspontan och kändes rätt läskig. Men vi sa "vi ger det ett år och trivs vi inte så flyttar vi bara". Nu går vi in på fjärde sommaren i huset. Vi hade nog en idé om att vi en dag skulle flytta till ett hus, men i så fall ett sekelskiftshus eller kanske en gård. Men vårt hus är ju raka motsatsen till det. Och nu kan vi inte tänka oss att bo i något annat än ett modernt hus.

Ibland är verkligen spontant bäst, vad var det som gjorde att du föll för bostaden?

Trappan. Betonggolvet. Panoramafönstren. Det var mycket! Men kanske framförallt att det är ett sånt socialt hus, vilket passar oss. Vi köpte hus för att vi skulle kunna ha större fester haha. Och det fanns sovrum nog för att våra familjer kunde hälsa på och sova över, vilket var viktigt för oss. Sen visste vi att vi kunde bo här i många många år om vi ville, vilket gav en enorm trygghet.

Hur kom det sig att ni hamnade i området ni bor i?

Vi hade aldrig varit i Nacka men resonerade oss fram till att vi borde gilla området. Och det gjorde vi. Nu kan jag verkligen inte tänka mig att bo någon annanstans. 

Vad är det som gör att ni trivs så bra i Nacka?

Framförallt närheten till vattnet, vi åker mycket båt på somrarna i Stockholms skärgård. Det tar dessutom bara en kvart med bilen till kontoret mitt inne i stan och ligger söder om stan, vilket är perfekt för oss eftersom våra familjer bor i Sörmland och Östergötland. 

Du är så duktig på inredning, vad är ditt bästa köp till hemmet?

Oj, vad svårt. Det är nog mina porslinfynd från loppis. Och Bobbo Wallmansson tavlan, den är så maffig vid trappan.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Min stil var väldigt dansk när vi flyttade in. Och min killes stil var skottsk. Nu har vi växt ihop och har en helt egen stil. Utan troféer och skottsrutigt dock. Huset i sig kan kännas ganska kalt, så vi vill ha neutrala färger men att det fortfarande känns varmt.

Vad tycker du är det viktigaste att tänka på när man ska inreda?

Att man tänker efter varje köp i 24h innan man handlar (både bra för ekonomin, miljön och plånboken då man ofta har glömt bort produkten efter ett dygn) men sen att man lyssnar inåt och köper det man själv tycker är fint

Ellinor Löfgren

"Det här är det första stället där jag har känt mig hundra procent hemma. Det här är min borg."


Ellinor Löfgren -

Vad är viktigast för dig för att få en hemtrevlig känsla?

Det handlar inte om inredningen, utan snarare om att det ska vara en varm energi i huset. Och det handlar ju snarare om oss som bor här. När vi fick hem vår hund Bruno blev huset genast mycket varmare. 

Vad inspirerades ni av när ni inredde?

 Oj! Vi har ingen inspirationskälla. Vi köper det vi tycker är fint och som passar huset. Det är viktigt för oss. Jag älskar tex blommiga tapeter, men det hör inte hemma i vårt hus. 

Er bostad är verkligen helt otrolig, men är det något du kan sakna ibland? 

Ja, en gräsmatta. Vi har mest berg på tomten. Jag hade gärna haft ett kontor i ett uthus också i och med att både jag och min kille mestadels jobbar hemma.