Hoppa till sidinnehåll
1V2A2389

Emily Slotte

Välkommen hem till Emily Slotte. Ett hus med en varm atmosfär och omsorgsfullt utvalda detaljer som ger en känsla av välkomnande och hemtrevnad. Med en harmonisk blandning av rustik charm och moderna inslag så skapar det ett hem som många drömmer om. 

Emily Slotte

Emily Slotte

Fotograf & Kreatör
Var bor du?
Norrtälje.
Hur stor är din bostad?
Ca 300kvm.
Hur länge har du bott här?
Vi flyttade hit i augusti 2020.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar som fotograf och kreatör. Jag fotar allt från inredning till mode, mat och barn. I mitt yrke som kreatör så bloggar jag på Elle och delar med mig av livet på min Instagram.

Vad gör du när du har tid över?

Så här års så spenderar jag all den tid jag har över i trädgården. Trädgården är min fristad och att få fixa och dona där ger mig ett inre lugn.

1V2A2424

Vilka bor du med?

Jag bor med min man Christian och våra två barn Blake 9 år och Vinnie 6 år. Min dotter Engla som är 18 bor delvis hos oss. Vi har även tre hundar.

Hur hittade du denna bostad?

Vi var våghalsiga och sålde vår tidigare bostad innan vi hade hittat det här huset. Som tur var dök det upp en lördag på Hemnet och vi var snabba att boka en förhandsvisning redan veckan efter. Tyvärr var vi inte ensamma på den visningen...

Hur kändes det att få nycklarna till huset?

Helt magiskt! Det här huset var prick allt vi hade drömt om och ville ha. Det var så pirrigt och stort!

Vad föll du för i denna bostad?

Trädgården, de öppna vyerna runt. De stora rummen i fil och potentialen i de välbevarade detaljerna.

Visste du att det var i detta området du ville bo?

Vi hade inte bestämt exakt var vi ville bo bara att det skulle vara mer utåt landet. Vi vill inte ha grannar in på knuten så vi tittade utåt från Norrtälje stad.

Vad är viktigt för dig när du väljer bostad?

Att känslan är rätt. Det är svårt att sätta ord på exakt vad det är men det är känslan som huset/bostaden andas. Är känslan rätt så faller allt annat också på plats. Vidare så är det såklart viktigt att tänka på storleken på bostad då vi är många i familjen och gärna har besök.

Emily Slotte

Ett hem är där jag har min familj och där jag känner mig trygg.


Emily Slotte -

Har du renoverat något?

Vi har renoverat råvinden som nu innefattar barnens rum, tv-rum och gästrum. Sen har vi också renoverat vårt sovrum samt det från början intilliggande köket som fick bli badrum. Ytskikt har gjorts om, golv har slipats och lite andra små saker gör vi löpande.

Hur och när blev du intresserad av inredning?

Enda sedan jag var liten har jag haft ett intresse av att göra fint omkring mig. Intresset har sedan utvecklats med åren i takt med att jag har hittat min egen stil och vad jag tycker om. 

1V2A2389

Hur är din inredningsstil?

Jag skulle säga att den är skandinaviskt harmonisk, mjuk med inslag av fransk bohem.

Vad har du för inredningstips?

Titta inte för mycket på alla andra, hitta din egen stil och vad du tycker om och mår bra av att ha runt dig och leva i. Det är då det blir bäst! Ett annat tips är att blanda unika föremål som du kanske hittat på loppis eller i dina föräldrars källare tillsammans med nya föremål. Det ger en härlig mix!

Vad är dina bästa tips för att inreda och leva hållbart?

Köp inte allt nytt. Var eftertänksam med dina köp och renovera för framtiden och inte bara för här och nu.

Vad är din favorit del och sak i bostaden?

Jag älskar vårt badrum. Att ha ett badrum intill sovrummet med dubbla handfat och badkar är en sådan otrolig lyx! I övrigt så är det nog min odling i trädgården.

 

Hur länge tror du att du kommer bo här?

Jag vet inte riktigt, tills jag känner mig klar antar jag? För så är det för mig, plötsligt så blir jag bara klar och känner mig mätt på mitt hem. Då kommer vi kanske att börja se oss omkring.

Vad blir viktigt i nästa bostad?

Att den uppfyller fler av våra drömmar som tex sjötomt. Det måste vara ett hus som är mer än det vi har idag.

Vad är ditt drömhem?

Jag vill fortsätta bo i sekelskifteshus och gärna med vatten omkring, det har jag alltid drömt om. En annan dröm vore att ha ett eller ett par gästhus, kanske en större lada och att få ha växthus igen.

Exteriör
1V2A9329
Huset på sommaren

1V2A1045
Huset på vintern

1V2A9326
Den vackra trädgården

DSC 9363

Hemma hos reportage

Varje månad öppnas dörrarna till ett nytt fantastiskt hem där vi får ta del av inredningstips, veta mer om personen bakom och drömma oss bort till ett framtida hem. Välkomna in!