Hoppa till sidinnehåll
DSC 2162 (Kopia)

Felicia Jonsson

När man kliver in genom dörren hos Felicia i Vasastan så möts man av en charmig tvåa med fantastiskt ljusinsläpp. Hon blandar stilrena möbler med lekfulla detaljer – låt dig inspireras. 

Felicia Jonsson

Felicia Jonsson

Här bor:
Felicia med hennes sambo Oskar och deras hund Molly.
Var:
I älskade Vasastan.
Storlek:
Lägenheten är 42 kvadratmeter.
Byggår:
1935

Hur hittade ni denna underbara lägenhet?

Jag älskar att scrolla i Hemnet-appen och plötsligt dök våran lilla pärla upp. Jag ringde till Oskar och tvingade med honom på visning. Väl på visningen så kände vi båda att vi måste ha den! Så vi la ett villkorligt bud som säljaren tackade ja till och vips så var den vår.

Vad var det som gjorde att ni förälskade er i just denna lägenhet så snabbt?

Vi älskade att köket var så rymligt och att det är en öppen planlösning. Det var liksom kärlek vid första ögonkastet. Sen var det ju bygglov på balkong i sovrummet och det tackar man inte nej till!

För mig är det viktigt att man bortser från hur lägenheten ser ut under visningen och att man tänker på potentialen som finns.

Med tanke på att det var kärlek vid första ögonkastet, skulle du säga att ni köpte med hjärtat?

Man kan lugnt säga att vi enbart köpte våran lägenhet med hjärtat utan att tänka haha. Vi signade samma kväll utan att ens tänka på att vi behövde lägga ut våran dåvarande lägenhet till försäljning väldigt snart.

"Jag har ju alltid älskat Vasastan och länge velat bo där, det är lite som att bo i en sagostad."

Vad är det bästa med området ni bor i?

Det bästa med Vasastan är alla restauranger och små bagerier. Vi har lite av en rutin att springa ner och köa till Lillebrors bageri för att köpa nybakat bröd på helgdagar.

Har ni renoverat något i lägenheten?

Vi har målat hela lägenheten och slipat golven. Men nu ska vi riva ut badrummet samt bygga en balkong. Jag tror att vi kommer bo här i något år till, tills vi har fått klart allt. Sedan tror jag att vi kommer ge oss på ett större renoveringsprojekt.

Vad är det bästa med lägenheten?

Köket är magiskt och det var redan renoverat när vi flyttade in. Det är nog det bästa med hela läggan, efter det gamla trägolvet!

Vad är ett hem för dig?

Ett hem för mig är en plats man ska komma till som får en att känna lugn och harmoni. Fyll ditt hem med kärlek och omsorg. För mig är det viktigt att våra vänner och familj vill umgås hemma hos oss, att det är en plats man vill vara på. 

Vad vill du att man ska få för känsla när man kommer hem till dig?

Jag vill att man ska bli glad och få en känsla av vår personlighet när man kommer hem till oss – vilket man också får. Man fylls med energi av glada färger och mönster.

Hur skulle du beskriva ditt hem med en mening?

En minitvåa med bra vibe och mycket karaktär!

Vad skulle du säga att du har för inredningsstil?

Jag har inte någon speciell inredningsstil som jag följer utan jag köper lite av varje utifrån vad jag tycker passar in i just den lägenheten, det mesta kommer spontant. Men jag gillar att blanda lite mönster och olika färger. Jag älskar växter och skulle säga att det är a och o för att skapa känsla.

Brukar du fynda på loppis?

Jag tycker om att gå på loppis och antikbutiker för där kan man verkligen fynda lite saker med karaktär. Jag har mycket porslin och lampor som är riktiga loppisfynd.

Vad är ditt bästa budgettips?

Mitt bästa tips är faktiskt att gå på loppis! Där kan man verkligen fynda nya som gamla saker med mycket karaktär.

DSC 9363

Hemma hos reportage

Varje månad öppnas dörrarna till ett nytt fantastiskt hem där vi får ta del av inredningstips, veta mer om personen bakom och drömma oss bort till ett framtida hem. Välkomna in!