Hoppa till sidinnehåll
IMG 0312

Hannes Mauritzson

Hannes är inredaren och influencern med en sekelskiftes-dröm i centrala Helsingborg. Välkommen in!

Hannes Mauritzson

Hannes Mauritzson

Influencer & inredare
Här bor:
Hannes tillsammans med hunden Charlie.
Storlek:
91 kvm
Bästa köpet till hemmet:
Salongsskåpet i köket.
Läge:
Centralt i Gamla Stan i Helsingborg.
Byggår:
1907

Hur kom du i kontakt med lägenheten för första gången?

Jag följde den tidigare ägaren på Instagram och såg i ett inlägg att den var till salu. För att säkerställa att jag skulle få bostaden lade jag ett högre bud och köpte bostaden innan en budgivning. Jag var så pass säker på min sak. 

Vad var det som gjorde dig så pass säker på ditt köp? Vad var det du föll för? 

Framförallt det luftiga köket och hur de tidigare ägarna renoverat så smakfullt och restaurerat den till sin forna glans. Det bästa med bostaden är rymden som finns i varje rum i och med den höga takhöjden.

Ett av mina krav för den bostad jag bor i nu var att inte behöva renovera något. Därav var jag mer kräsen vid köp av bostad. Det jag har gjort är att måla om.

När du väl fick besöka lägenheten, var det kärlek vid första ögonkastet?

Det var kärlek innan jag ens gick in i lägenheten, bilderna talade nog. Jag köpte bostaden med både huvudet och hjärtat, men framförallt hjärtat talade högt.

Hannes Mauritzon

När man stiger in i mitt hem vill jag att det ska kännas som en varm känsla och att vart än ögonen vilar så ska man överraskas.


Hannes Mauritzon - Influencer & inredare

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Min inredningsstil har utvecklats markant genom åren. I början så kunde jag nästintill kopiera andra människors hem för jag tyckte att det var fint – utan att själv reflektera hur det skulle känns för mig i mitt eget hem. Med tiden har jag bytt ut majoriteten av de större möblerna för att få en lugn bas och sedan låta detaljer sätta prägeln. Dessa detaljer skiftar sedan allt från vecka till vecka till årstid. I grunden är mitt hem influerat av den skandinaviska (framförallt danska) designen och många inslag av antiker.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när det kommer till inredning? 

Det viktigaste för mig är att skapa en rejäl bas som håller sig över tid. Jag tycker att om man har möjligheten ska man investera i de soffor, matbord och dylikt som man förälskat sig i. Då är förhoppningsvis det mindre risk att man ständigt byter ut det som finns i ens hem. Därefter måste man fråga sig själv vad det är man tycker om att omge sig kring. Jag brukar säga att man ska inspireras av andra, men låta bli att kopiera. Inspireras för att sedan utveckla tankarna om ens hem med utgångspunkt i ens egna behov och tycke.

Vad inspireras du av när du inreder ditt hem? 

Jag inspireras av vänner och kollegor på bland annat Instagram, men även från känslorna som vissa föremål ger mig. När man stiger in i mitt hem vill jag att det ska kännas som en varm känsla och att vart än ögonen vilar så ska man överraskas. Det kan vara allt från stilleben i form av vaser till staplade loppisfynd i form av porslin. 

Hur ser du på framtiden och lägenheten?

Det beror givetvis på utfallet av olika ting i livet – men jag bor kanske kvar i något år eller två år till. Jag är en rastlös själ som uppskattar förändringar, oavsett om det är en hel flytt eller att förändra ofta i hemmet med enkla medel. I tankarna finns just nu till och med att kanske flytta från Helsingborg.

Finns det någonting som känns extra viktigt för dig i din nästa bostad?

I nästa boende önskar jag mig ett större badrum – det jag har nu är i minsta laget, men inget jag lägger stor vikt vid. Men om jag ändå ska flytta är det ett kriterium jag kommer att ta fast vid. Det ska också antingen redan finnas diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare eller en möjlighet till att sätta in.