Hoppa till sidinnehåll
Norr 2 3353

Familjen Johansson

I Norrmannebo utmed den vackra älvdalen ligger Norrmannebo Kapell som byggdes 1919 och som sedan 2014 har nyttjats som en privatbostad. 

Där det gamla altaret låg ligger idag hemmets hjärta, köket. Den stora salen inrymmer generösa sällskapsytor och en kamin. Ett allrum har inretts i den gamla sakristian och uppe på läktaren där orgeln tidigare stod finns idag två härliga sovrum. Ovanför sängen sträcker sig den generösa takhöjden och genom klädkammaren kan du via trappor nå upp till tornet där du finner kyrkklockan. 

Johan Johansson

Johan Johansson

Vilka bor du med?
Jag bor här tillsammans med Anna och våra söner Otto och Vilhelm.
Hur stor är din bostad?
250 kvm, 5 rum.
När byggdes den?
1919.
Hur länge har du bott här?
7 år.

Vad föll du för i denna bostad?

Den unika möjligheten att kunna omvandla en kyrka till ett hem. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. När vi klättrat upp för trappan till kyrkklockan tittade vi på varandra och sa, här måste vi bo! Det första vi gjorde när vi flyttade in var att installera stereon och fylla kyrksalen med hög musik.

Vad gillar du med området?

Vi gillar närheten till naturen och den vackra älvdalen. Sedan är Norrmannebo ett trevligt litet samhälle med bra möjligheter att pendla till Kungälv och Göteborg.

Köpte du med huvudet eller hjärtat?

Både huvud och hjärta… det är en unik bostad samtidigt som det är en väldigt rejäl och gedigen byggnad med mycket historia och hög kvalitet i alla byggnadsdelar.

 

Vad är det bästa med din bostad?

Den unika kontrasten mellan det gamla, sakrala och hantverksmässiga såsom kyrkklockan, de munblåsta fönsterglasen, änglamålningarna, valven och det moderna och bekväma såsom det platsbyggda köket, ångbastun och bergvärmen gör det verkligen till ett unikt hem.

Vad vill du att man ska få för känsla när man kommer hem till dig?

Vi vill att man ska få känslan av det storslagna med en kyrkobyggnad samtidigt som det ska kännas som ett varmt, ombonat och mysigt hem.

Har ni renoverat något?

Vi har varsamt renoverat kyrkan så att den ska fungera som en bostad och ett hem.

Norr 1 6 3444 Norr 10 9810

Vad inspirerades du av när du inredde?

Att omvandla den storslagna kyrkobyggnaden till ett varmt, ombonat och mysigt hem. Att behålla det gamla och unika samtidigt som det ska vara modernt och bekvämt. Vår inredning är en kombination av klassiska designmöbler, arvegods och sådant vi fyndat på resor, auktioner och loppmarknader.

"Ett hem är en trygg och trivsam plats som fungerar både i vardagen och när det är fest. En plats där man kan samla sin familj och sina vänner."

Norr 17 5814

Vad är dina bästa tips för att inreda och leva hållbart?

Handla inredning av hög kvalitet på auktioner, loppmarknader osv. Favoriterna sparar man och det som inte längre passar kan man sälja vidare.

"Om jag skulle beskriva vår bostad med ett ord så skulle jag säga storslagen."

Norrmannebo 610

Nu ges en unik möjlighet att bo i detta ombyggda kapell som inrymmer ett rofyllt och designat hem.