Hoppa till sidinnehåll

Lovisa Järås

När man kliver in genom dörren så möts man av värme och lugn. Elden sprakar i kakelugnen och allt har sin givna plats. Här får både nytt och gammalt mötas för att ge lägenheten sin rätta karaktär.

Lovisa Järås

Lovisa Järås

Sustainability & Quality Coordinator
Hur stor är er bostad?
60 kvm, två rok.
Var bor ni?
Östermalm.
Hur länge har ni bott här?
2 år.

Vad föll ni för i denna bostad?

Vår prioritet under bostadsjakten var främst läget, och det var det som ledde oss till denna lägenhet. Vi visste från början att vi ville bo i detta område på grund av dess närhet till Djurgården, shopping och olika restauranger. Det är den perfekta platsen för oss att njuta av det bästa av både stadslivet och natursköna omgivningar.

Men för att vara helt ärlig, jag föll inte för lägenheten vid första ögonkastet. Det var min pojkvän som verkligen såg potentialen. Men med tiden har jag utvecklat en djup kärlek till denna plats, och jag är oerhört tacksam för att min pojkvän var övertygad om att detta var rätt val. 

Vad är det bästa med er bostad?

Det bästa med vår bostad är planlösningen och de generösa sällskapsytorna som den erbjuder. För mig är möjligheten att umgås med nära och kära det viktigaste. 

Har ni renoverat något?

Vi renoverade köket nästan direkt efter att vi flyttade in eftersom det hade otillräcklig förvaring. Ett enda underskåp var inte tillräckligt, så vi bestämde oss för att göra en genomgripande renovering för att få ett mer funktionellt kök. 

Vad vill du att man ska få för känsla när man kommer hem till er?

När någon kommer hem till oss vill jag att de ska känna värme och lugn. Det är som om vårt hem är en trygg hamn där man kan släppa vardagens stress och bekymmer vid dörren. Värmen kommer från de personliga detaljerna och den omtanke som vi har lagt ner i varje hörn av vårt hem, medan lugnet kommer från den harmoniska inredningen och den avslappnade atmosfären som vi strävar efter att skapa. Vi vill att våra gäster ska kunna andas ut och känna sig välkomna, precis som om de kommit till en plats där de kan vara sig själva och helt enkelt trivas. 

Hur är er inredningsstil?

Vår inredningsstil är modern skandinavisk med jordnära toner. Stilen i lägenheten är en härlig blandning av antika möbler som smälter samman med moderna och enkla designelement. Det ger vårt hem en balans mellan tradition och nutid. 

Naturliga färger som olika nyanser av brunt, beige, och rostfärgade toner skapar en harmonisk koppling till naturen och ger en avslappnad och tidlös atmosfär. 

Trämaterial och naturliga textilier, som linne, förstärker den jordnära känslan som vi strävar efter att skapa i vårt hem. Det är viktigt för oss att skapa en inbjudande och harmonisk miljö där vi kan koppla av och trivas.

Vad är det viktigaste när man ska inreda enligt dig?

Det viktigaste när man inreder är att hålla sig till en enhetlig färgpalett. Genom att ha en sammanhängande palett skapar man en harmonisk och avslappnad atmosfär i hemmet. Vi har valt att använda en naturlig färgpalett med jordnära toner som brunt, beige och varmrött, vilket ger en lugn och trygg känsla.

För att bryta av och undvika att inredningen blir monoton har vi inkluderat en kontrastfärg, i vårt fall blått. Det blåa fungerar som en poppig färgklick som adderar liv och energi till rummen. Till exempel har vi använt blått i små detaljer för att skapa intressanta kontraster mot de mer jordnära tonerna. Det ger en visuell balans och gör att inredningen känns mer dynamisk och levande utan att överväldiga ögat. 

DSC 0448

Vad är dina bästa tips för att inreda hållbart?

Vi strävar efter att spara till de föremål vi verkligen vill ha och undviker att köpa billigare, temporära alternativ. Istället investerar vi i saker som vi vet kommer att hålla i många år. Ett bra råd är att köpa begagnade föremål om du inte har råd med din drömsak just nu och spara tills du har råd med den soffan eller möbeln du verkligen vill ha.

Vad är dina bästa budget tips?

En av våra bästa miljövänliga budgettips är att sälja eller återanvända det gamla köket när det behöver bytas ut. På så sätt kan andra få nytta av det, och det minskar onödiga avfall. Så mitt tips är att köpa och sälja begagnade kök!

Har ni fyndat något på loppis här?

Vår inredning är en blandning av det moderna och vintagefynd, inklusive en fantastisk bordslampa och ljusstakar som vi hittade på loppis. Det skapar en spännande dynamik i hemmet.

Saknas något i denna bostad för att det ska vara det ultimata boendet?

Om du fråga mig när vi först flyttade in skulle jag ha sagt att stuckatur saknades. Men efter att ha lagt till en kakelugn och målat de fantastiska golvlisterna, tycker jag att det är perfekt som det är. 

Vad blir viktigt i nästa bostad?

Jag har svårt att tänka mig att flytta härifrån, så jag hoppas att jag får bo här länge. Det är verkligen mitt drömhem. Men i nästa boende skulle det vara viktigt med mer utrymme och ett extra rum för att kunna ta emot gäster, särskilt eftersom våra familjer inte bor i Stockholm. 

Detaljer
DSC 0466
Lovisas egenmålade tavlor

DSC 0443
Vacker bordsdukning

DSC 0444
En kakelugn som de själva satt in

"Ett hem är där jag har alla jag älskar nära mig. Det är en plats där jag kan koppla av och vara mig själv utan att behöva tänka så mycket."

DSC 9363

Hemma hos reportage

Varje månad öppnas dörrarna till ett nytt fantastiskt hem där vi får ta del av inredningstips, veta mer om personen bakom och drömma oss bort till ett framtida hem. Välkomna in!