Hoppa till sidinnehåll

Lydia Nyberg

Funderar du på hur man skapar den ultimata harmonin mellan elegans och lekfulla, unika detaljer? Låt dig då inspireras av Lydias otroliga hem. 

Lydia Nyberg

Lydia Nyberg

Var bor du?
Vasastan i Stockholm.
Hur länge har du bott här?
Snart två år.
Hur stor är lägenheten?
En 3a på 95 kvm.
Vilka bor du med?
Min fästman Andreas och vår adopterade street dog Stella.

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Lydia Nyberg, jag är 30 år och bor i Stockholm sedan 7 år tillbaka. Jag jobbar på en konsultbyrå inom performance marketing.

Vad gör du när du har tid över?

Då njuter jag helst bara av att vara hemma. Jag gör det extra mysigt i lägenheten, städar lite, går och handlar till någon god middag eller så scrollar jag på Pinterest eller Tiktok i min fåtölj som står i burspråket. 

DSC 2574

Hur hittade du denna bostad?

Jag såg den först på Instagram då jag följer mäklarkontoret som förmedlade den. Vi bestämmer oss extremt snabbt och har faktiskt aldrig varit och kollat på mer än en lägenhet när vi letat efter en lägenhet att köpa. När jag visade den här lägenheten för Andreas, så gick vi på visning och sedan 24 timmar senare så skrev vi kontrakt. 

Berätta om hur det kändes när ni fick nycklarna till er bostad.

Vi var så pirriga. Och känslan var fantastisk. Det är också något speciellt att gå in i en helt tom lägenhet som man snart ska få göra till sitt hem. 

Vad föll du för i denna bostad?

Lägenheten känns lite som ett 20-talshus. Det är små mysiga gångar i lägenheten som jag personligen tycker påminner om mina föräldrars hus. Samtidigt som den har en enorm charm som jag bara älskar.

Vad är ett hem för dig?

Det är en plats någon tar hand om och håller levande. Man kan inte förvänta sig att ett hem ska skapa sig självt. Det krävs att man ger det kärlek och energi. För mig är ett hem också ett uppfyllt kylskåp, att det finns ljus hemma att tända och levande blommor som man behöver snitta och byta vatten åt varannan dag. 

Vad är viktigt för dig när du väljer bostad?

Att jag och min fästman får den där gemensamma känslan av att “här vill vi bo”. När vi var och tittade på den här lägenheten så kände vi båda det direkt utan att vi behövde säga någonting. Vi bara såg det på varandra.

DSC 2571

Har ni renoverat något?

Vi har slipat lite golv, satt upp bröstpanel och målat en del ytskikt. Vi har dock ganska stora renoveringsplaner, men det får förbli en hemlis tills det är klart.

Hur är din inredningstil?

Ambitionen är att det ska kännas elegant, men också modernt och klassiskt, samtidigt som jag vill ha ett intressant hem med detaljer man kanske inte ser hemma hos alla andra.

Vad har du för inredningstips?

Försök hitta unika saker. Det kan vara inredningsdetaljer, tavlor eller böcker. 

Vad är din favoritdel i bostaden?

Det måste jag ändå säga är burspråket men fönstren överlag i lägenheten. Vi har också stora träd precis utanför fönstren. När dessa blommar är det en helt fantastisk känsla i lägenheten. Favoritsak är nog vår platsbyggda soffa i köket eller min röda lilla TinTin raket som är ett sånt klassiskt samlarobjekt.

Hur länge tror du att ni kommer bo här?

Jag tror vi kommer bo här länge. Vi trivs otroligt bra och har spännande planer för lägenheten. Men samtidigt så vet man aldrig med oss, vi älskar båda förändring och håller alltid ett extra öga åt hemnet ska sägas.

Vad blir viktigt i nästa bostad?

Det skulle isåfall vara ännu större sociala ytor. Kanske en gäst toalett och balkong.

DSC 2577

Vad är ditt drömhem?

Just nu bor jag i mitt drömhem. För några år sedan var den här lägenheten någonting jag verkligen drömde och fantiserade om att en dag få äga i Stockholm. Men någonting annat jag just nu drömmer om är ett riktigt stort kök med plats för både köksö och köksbord.

Vad är dina bästa tips för att inreda och leva hållbart?

Mitt bästa tips är att försöka investera i detaljer och inredning som är klassiska och som är tidlösa. Jag har till exempel försökt investera i lampor som jag vet att jag kommer ha i extremt många år framåt och som kommer passa i alla hem vi bor i. Det finns dessutom klassisk inredning för alla inredningsstilar. 

Detaljer
DSC 2585
Charmigt burspråk

DSC 2593
Lekfulla detaljer

DSC 2597
Serveringsgång

DSC 9363

Hemma hos reportage

Varje månad öppnas dörrarna till ett nytt fantastiskt hem där vi får ta del av inredningstips, veta mer om personen bakom och drömma oss bort till ett framtida hem. Välkomna in!