Hoppa till sidinnehåll
Image00005

Mathilda Stjärnfeldt

Från ett gammalt hus på en en gård i Hässleholm till ett skräddarsytt hem med minimalistisk stil och högt i tak. Hemma hos inredningsstylisten Mathilda möts man av perfektion.

Mathilda Stjärnfeldt @mathildasinterior

Mathilda Stjärnfeldt @mathildasinterior

Fotograf & stylist
Vilket område bor du i?
Vi bor på landet i ett område som heter Ranseröd som tillhör Hässleholm.
När byggdes den?
Vi påbörjade bygget sommaren 2021.
Vilka bor du med?
Min sambo Agust och våra två barn Noelia 5 år och Leon 1 år!

Hur stor är er bostad? 

Nu är vi ju långt ifrån klara med vårt husbygge och har endast 1 plan av 3 klart! Men det kommer landa på ca 300 kvm när det står färdigt en dag. På entréplan som är färdigt har vi 4 rum och kök!

Vad vet du om husets bakgrund?

Eftersom vi rev det befintliga huset som var här så kan jag ju utgå ifrån det. Jag har tyvärr inte jättebra koll mer än att det byggdes år 1840 och att det är släktingar till min bonuspappa som har bott här för många år sedan.

Image000023 (Kopia)

Hur hittade ni bostaden?

Mina föräldrar och deras vänner köpte skogen tillsammans här och då ”ingick” gården, så vi styckade av nästan 4 hektar och köpte gården av dom!

Höll ni utkik efter just denna?

Nej inte alls, men det var en chans vi inte kunde tacka nej till när erbjudandet och möjligheten fanns.

Vad föll ni för?

Det var egentligen möjligheten att kunna göra precis vad vi ville med den. Eftersom skicket på det dåvarande huset var så dåligt så såg vi bara möjligheter till att få bygga upp ett nytt hem skräddarsytt för oss. Det var inte kärlek vid första ögonkastet, men vi såg potential i både bygget och omgivningen.

Image00018

Visste du att det var i detta området du ville bo?

Ja, jag är uppväxt här och har alltid vetat att jag ”ville hem”. Sen att det skulle vara så nära mina föräldrars hem där jag är uppväxt kunde jag väl aldrig tro. Det jag gillar med området är att skogen ligger precis utanför dörren och våra mysiga hagar där det förhoppningsvis kommer att beta hästar i framtiden.

Köpte du med huvudet eller hjärtat?

Jag måste nog ändå svara huvudet på denna, men att det har växt i hjärtat för varje skruv vi skruvat skulle man kunna säga.

Vad är det bästa med din bostad?

Ljusinsläppet utan tvekan. Vi valde att lägga lite extra krut på våra fönster och är väldigt nöjda över det valet! Sen har vi badrummet som en vass kandidat, ÄLSKAR vårt badrum.

Vad är viktigt för dig när du väljer bostad?

Omgivningen framförallt, sen tror jag att man kan växa in i en omgivning om bostaden känns rätt eller tvärtom. Det viktigaste är att kunna sätta sin egna prägel och personlighet i det.

Vad vill du att man ska få för känsla när man kommer hem till er?

En välkomnade och lugn känsla. Jag vill att folk ska tycka det är mysigt att komma hit och få känna sig lite bortskämda.

Är det viktigt för dig att det är en hemtrevlig känsla?

Ja absolut! Det får gärna vara ett inspirerande hem för andra men på rätt sätt. Inte ett hem som man ”bara ser på Instagram” utan också kunna känna den ombonade och kärleksfulla känslan.

Har ni renoverat något?

Vi har ju rivit hela förra bostaden och byggt upp det på nytt. Så ja, vi har renoverat ”lite”.. Vi var tvungna att gå på så hårt på det dåvarande huset eftersom allt var snett och i dåligt skick. Golv och väggar behövde riktas och det kunde inte göras rum för rum utan allt behövdes göras direkt från grunden. Det som finns kvar av det gamla huset är murstocken, några få bjälkar och grunden i källaren på gamla delen.

Hur är din inredningsstil?

Minimalistisk men ombonat skulle jag nog vilja säga. Jag gillar när det är strikt och enkelt men vill inte att det ska kännas för kalt och opersonligt.

Jag pratar ofta om den röda tråden. Att få en gemensam helhet av bostaden ger ett lugnande intryck. Sen får varje rum gärna bli personligt på sitt sätt med en egen touch men att det fortfarande känns att du är i samma bostad när du går omkring. Följ trender om du tycker om dom, men försök göra om det till en egen mer personlig stil.

Hur länge tror du att ni kommer bo här?

Det är väl egentligen ett ”för alltid” projekt vi har tagit oss an här, men man vet aldrig. Jag lever nog ändå lite efter ”tredje huset gillt”..

Har du fyndat något på loppis här?

Ja, älskar att fynda framförallt på Marketplace. Men som jag var inne på tidigare tycker jag det är viktigt att sätta sin personliga prägel på det och gör därför gärna om fynd till något eget och personligt.

Vad är dina bästa budgettips?

Flytta runt på dina egna saker i hemmet så får de en helt ny karaktär. Ta fem saker från alla rum och byt plats på de. Och DIY’s får vi inte glömma. Tro på dig själv och att du kan göra så mycket fint på egen hand.

Var är dina bästa tips för att inreda och leva hållbart?

Köp inget nytt förens du har sålt av något gammalt. Budget behöver inte betyda dåligt. Bestäm dig för mindre men dyrt med kvalité eller mer och billigt för plånboken.

Vad är ett hem för dig?

Där man kan få känna sig lugn och trygg. Något man längtar efter när man är borta. Där man kan njuta av familjens och vännernas sällskap sent in på kvällen.

Beskriv er bostad med en mening.

Från blod, svett och tårar till ett kärleksfullt hem där vi nu kan andas ut och umgås.

Vad blir viktigt i nästa boende?

Läget och välplanerat. Vi kommer inte ta oss an ett till rivningsobjekt utan det blir nytt från grunden. Sen gör vi gärna mycket själva efter allt man lärt sig och kan ta med sig härifrån.

Image00008
DSC 9363

Hemma hos reportage

Varje månad öppnas dörrarna till ett nytt fantastiskt hem där vi får ta del av inredningstips, veta mer om personen bakom och drömma oss bort till ett framtida hem. Välkomna in!