Hoppa till sidinnehåll
2022 02 24 Hemma Hos 5 LOW

Nicky Behshad

Nicky är den 26-åriga maskiningenjören som genom sitt instagramkonto lyckats imponera på över 58 000 människor med sin inredning. Nicky beskriver sig själv som "Mechanical engineer by day, interior designer by night". Välkommen in!

Nicky Behshad

Nicky Behshad

Maskiningenjör och inredare. - @homebynicky
Här bor:
Nicky med sin sambo.
Byggår:
1920.
Storlek:
Lägenheten är 125 kvadratmeter.

Hur gick det till när ni hittade er fantastiska lägenhet?

Jag älskar Hemnet och scrollar mer där än vad jag gör på sociala medier, så jag hittade lägenheten där. Vi var egentligen på jakt efter en lägenhet på 75-80 kvm. Jag kände dock att jag var tvungen att gå och kika på denna trots storleken, och så fastnade vi direkt. 

Vad var det som gjorde att du föll för den?

Det var kärlek vid första ögonkastet trots att den var i riktigt dåligt skick när vi köpte den. Men jag kunde se förbi det slitna och föll för fiskbensparketten, takhöjden och fönsterna. Lägenheten hade en otrolig potential och jag började planera renoveringen direkt när jag såg bilderna i annonsen.

Visste ni att det var rätt område för er när ni köpte den?

Ja. Vi har alltid bott i samma område i Göteborg. Den här lägenheten ligger bara runt hörnet från vår förra. Vi älskar det här området. Det är så centralt. Promenadavstånd från allt stan har att erbjuda men utan allt "stim". Vi gillar lugnet som finns här.

Skulle du säga att ni köpte er bostad med huvudet eller hjärtat?

Det var en kombination. Jag köpte med hjärtat och min sambo med huvudet. Så vi kompletterade varandra bra i köpet. Vi förstod båda två att det skulle vara en bra investering och jag drömde om att ta mig an ett omfattande renoveringsprojekt.

Er lägenhet har verkligen renoverats till perfektion, men om du var tvungen att välja det allra bästa med er bostad. Vad skulle det vara?

All förvaring!! Förvaringen är så viktigt för mig och i den här lägenheten har vi hur mycket skåp som helst. Utöver det har vi platsbyggt garderober och en bokhylla för ännu mer förvaring. Jag gillar inte när saker står framme och det bästa sättet för att undvika stök är förvaring. Ibland är det ganska stökigt ändå men då kan jag inte skylla det på förvaringen, tyvärr haha.

Vad skulle du säga att ett hem är för dig?

Ett hem är dit man längtar efter att landa i slutet av dagen. Där man kan koppla av, varva ner och andas ut.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Jag älskar neutrala och jordnära färger. Blandar gärna olika texturer och material och gillar att ha belysning som ett "statement piece". Många tycker att min lägenhet är opersonlig men för mig är inte ett personligt hem foton från semestern och färgade kuddar. Utan snarare att min inredningsstil reflekterar mig. Konsten på väggarna är min egna och många av möblerna har jag ritat och byggt själv. 

Vad är din största inspirationskälla när du inreder?

Jag inspireras av allt möjligt: inredningskataloger, hotell, restauranger, filmer och alla fantastiska inredningskonton på Instagram. 

Föredrar du äldre eller ny inredning?

Jag föredrar en blandning av båda. Jag har en hel del loppisfynd här hemma. Det bästa med loppis är att man kan hitta unika möbler och dekorationer. Ibland behöver man ge dem lite extra kärlek men det är bara kul. Mitt soffbord i vardagsrummet var ett loppisfynd som jag slipade marmorskivan och ställde om benen på. Stolarna i matsalen är vintage och behövde knackas isär, slipas och kläs om. 

 

Avslutningsvis, kan inte du dela med dig av dina bästa budgettips för att få till hemtrevlig känsla hemma?

Textilier - gardiner, plädar och kuddar behöver inte kosta så mycket men dom bidrar till en mer ombonad och hemtrevlig känsla.

Handla på loppis - det finns så mycket vackra inredningsdetaljer och möbler som säljs second hand. 

DIYs - gör det själv helt enkelt! Jag älskar att skapa eget, det kan vara allt från att bygga en soffa till ett matbord och en enkel piedestal. Matbordet i matsalen och soffan i loungen är två exempel på möbler som jag byggt själv. 

DSC 9363

Hemma hos reportage

Varje månad öppnas dörrarna till ett nytt fantastiskt hem där vi får ta del av inredningstips, veta mer om personen bakom och drömma oss bort till ett framtida hem. Välkomna in!