Hoppa till sidinnehåll

Sandra Beijer

Här bor författaren och en av Sveriges största bloggare Sandra Beijer i en helt otrolig trea, som hon har fyllt med färgglada och unika föremål. Här kan man vara i timmar och ändå hitta saker man inte sett innan. Låt dig inspireras av alla vackra färger och mönster.

Sandra Beijer

Sandra Beijer

Författare och bloggare
Vilka bor här?
Jag, min pojkvän Björn och min son Didrik.
Hur stor är din bostad?
En trea om 80 kvadrameter.
Hur länge har du bott här?
Två år.
DSC 9567

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Sandra Beijer och jag jobbar som författare & manusförfattare. Skriver också en av Sverige största bloggar som fyller 19 år nästa år.

Hur har din karriär sett ut?

Sedan jag blev frilans har jag (förutom att skriva min blogg varje dag) gett ut tre romaner och skrivit och producerat en tv-serie som gick på SVT förra året. Jag håller just nu på och skriver en pjäs.

Vi har hört att du pluggade reklam innan, vad fick dig att bli författare?

Jag var verksam som copywriter i 7 år men sa upp mig från reklambranschen när mitt debutmanus blev antaget till ett förlag. Då bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på skrivandet som frilanskribent och författare. Och det har jag gjort sedan dess. Det var för elva år sedan.

Om du inte arbetade med det du gör idag, vad skulle du då jobba med?

Jag tror jag oavsett hade skrivit på ett eller annat sätt! 

DSC 9573

Vad gör du när du har tid över?

När jag inte skriver äter jag all god mat min kille lagar till mig och dricker vin ute på vackra platser med mina kompisar. Älskar murriga barer och strävt rödvin. Eller så är jag i någon park med min son och lyssnar på allt märkligt han berättar för mig om sin lilla värld.

Beskriv din morgonrutin.

Jag går upp 05.30 för då vaknar Didrik. Jag ger honom välling och äter frukost själv. Sedan brukar han få sitta i mitt knä medan jag sminkar mig och fixar håret. Jag går hemifrån runt halv åtta och traskar till mitt kontor för att ta morgonens första kopp kaffe och öppna datorn.

Visste du att det var i detta område du ville bo?

Det kommer få lägenheter ut på marknaden i det här området. Det var knappt att man vågade drömma om Gamla Stan. Men det har alltid varit en drömplats för mig. Det är så lugnt här, tyst och inga bilar. Det känns som att bo i en fransk liten by uppe i bergen.

Vad föll du för i denna bostad?

Jag tror de flesta som gått på många visningar känner igen känslan av att man "bara vet". Vi gick in här och kände att "nu kör vi, nu försöker vi vinna den här budgivningen". Det är något med ljuset i den här lägenheten. Det är väldigt mjukt och inbjudande.

Berätta om hur det kändes när ni fick nycklarna till er bostad.

Jag hade bott i min tidigare lägenhet på Nytorget på Södermalm i sju år och var så redo att flytta på mig. Har alltid velat bo i Gamla Stan. Går inte beskriva pirret när vi fick nycklarna. Hade definitivt firat med champagne om jag inte hade varit höggravid.

Vad är viktigt för dig när du väljer bostad?

Ljuset och att det inte är sönderrenoverat. Brinner för originaldetaljer. Får panik av alla som blåser ut för att göra stora moderna kök.

"Ett hem för mig är något man längtar till när man inte är där."

Sandra Beijer

Jag är glad att jag vågade säga upp mig från mitt heltidsjobb för att pröva vingarna med mina egna grejer. Det har gett mig så mycket personligen!


Sandra Beijer - Författare och bloggare

Har ni renoverat något?

Vi har renoverat badrum och kök. Vi bad om husets gamla ritningar och har försökt renovera tillbaka till hur det såg ut en gång i tiden. Vi höjde bland annat taket till originalnivå (det var sänkt med insatta spottar), restaurerade fönsterkarmar och satte in franskt stengolv istället för svart klinkers.

Vad är dina bästa tips för att inreda och leva hållbart?

Låt inredningen ta tid, ha inte bråttom och inred med saker som gör dig glad i magen.

Har du fyndat något på loppis här?

Mycket i lägenheten är köpt på auktion och antikmarknader. 

DSC 9574

Hur länge tror du att du kommer bo här?

Vår plan är att bo här i alla fall sju år. Efter sju år har alla celler i den mänskliga kroppen byts ut. Jag tror det är dags att röra på sig då, rent själsligt.

Vad blir viktigt i nästa bostad?

Oj oj oj det har jag ingen aning om, jag vet inte vem jag är då. Kanske vill jag bo kvar i Gamla Stan, kanske flyttar jag till Månen! Vem vet.

Vackra detaljer hos Sandra Beijer
DSC 9592
Dubbeldörrar

Vackra dubbeldörrar som går i samma gröna färg som panelen.

DSC 9577
Kakelugn

Stor och ståtlig kakelugn med vackert mönster.

DSC 9586
Bokhylla

Sandras estetiska bokhylla som rymmer alla böcker man kan tänkas behöva.