Hoppa till sidinnehåll
DSC 1473

Tuva Malmo

Med en magnifik takhöjd och flera maffiga fönster, jordnära färger och inredning i perfektion - låter vi dig inspireras av influencern Tuva Malmo.

Tuva Malmo

Tuva Malmo

Influencer och store planner
Här bor:
Tuva med sambon Jakob och katten Sven.
Storlek:
En tvåa på 72 kvm.
Läge:
Precis intill Odenplan i centrala Stockholm.
Byggår:
Huset i sig är ett gammalt stall från slutet av 1800-talet, men det blev inte lägenheter förrän 2002.

Er lägenhet är verkligen helt otrolig, hur hittade ni den?

Jag och min kille jagade lägenhet ett bra tag och hade verkligen hunnit ta hemnet-beroendet till en ny nivå. Min sambo Jakob kunde varenda annons utan och innan och hade stenkoll dagligen på vad som lades ut. Han fastande direkt för annonsen för denna lägenhet och ville i princip att vi skulle lägga bud samma minut. Men annonsen övertygade inte mig på riktigt samma nivå. Några dagar senare gick vi på förhandsvisning och vi hann bara komma ut på innergården innan jag var heeeeeelt såld.

Letade ni efter något specifikt när ni scrollade på Hemnet?

Vi hade faktiskt fastnat för en en hel del gårdshus-lägenheter, men det kändes väldigt långt borta då prislappen på dem oftast helt orimliga. Vi var helt klart på jakt efter något unikt med karaktär, men mer specifikt vad det väl var visste vi nog inte riktigt förrän vi hittade denna. 

Vad var det ni föll för? 

Det var de helt otroligt stora fönstren som gjorde att jag föll pladask. Även den egna uteplatsen på innegården gjorde att lägenheten urskiljde sig lite extra. 

P.S. tryck gärna på bilderna för att se dem i sin helhet!

Ni verkar ju ha varit väldigt enade i ert val av bostad. Köpte ni med hjärtat eller huvudet?

Det var helt klart med båda! Huvudet och hjärtat har nog aldrig varit så överens som i just detta köp.

Det råder ingen tvekan om att ni trivs i er bostad, trivs ni lika bra med området?

Innan vi flyttade hit var jag öppen för i princip alla stadsdelar innanför tullarna, men nu, med facit i hand, så vill jag aldrig lämna Vasastan. Detta har blivit hemma på en helt ny nivå.

Vad är viktigast för dig när du väljer bostad?

Åh va svårt! Det finns ju så mycket man vill ska stämma. Men, något jag kanske ändå värderar lite högre än annat är att bostaden har något som gör den unik.

Er lägenhet är verkligen imponerande - men vad är ett hem för dig?

Det första som jag tänker på när jag hör ordet hem är trygghet. En safe zone. Där man sover som bäst, skrattar som högst och platsen man alltid, alltid, alltid tycker det är ”aaaaaaaah”-skönt att komma hem till.

Tuva Malmo

"Vi har inte sett en enda lägenhet vi hade velat byta mot. Så jag antar att det bara var meant to be?"


Tuva Malmo -

Vad var det första du gjorde när du flyttat in?

Hade pizzakväll med några vänner! Efter alla kartonger var uppackade och luftmadrassen på plats så beställde vi hem pizza och drack rödvin till midnatt. Finns ingen godare pizza än den klassiska flytt-pizzan!

Berätta om renoveringen av ert kök?

Köksrenoveringen blev klar ungefär 10 minuter innan ni kom haha! Köket som var när vi flyttade in hade gjort sitt, och i samband med det rev vi även väggen som då var mellan vardagsrum och kök. Mitt i köks-processen bestämde vi även för att slipa om alla golv från mörkpigmenterade till denna mer neutrala look. Och det gjorde sådan enorm skillnad!

Har du någon inspirationskälla när du inreder?

Till en början körde jag bara på, utan att hålla någon röd tråd. Så just nu är fokus på att sakta men säkert byta ut vissa saker som jag insett inte alls blev bra. Men detta är första gången jag inreder ett helt eget hem, så jag håller fortfarande på att lära mig hitta rätt i min egen stil. Dock har jag nu börjat landa i att jag vill att vårt hem ska kännas tidlöst med skandinaviskt känsla.

Föredrar du ny eller gammal inredning?

Ny helt klart. Men! Jag fyndar gärna härligt porslin och vaser second hand. Det första jag köpte till lägenheten var en grön vas från stadsmissionen.

Vilket är ditt bästa köp till lägenheten?

Det är svårt att välja bara en sak. Men något som i alla fall inte går att byta ut eller köpa ny av är vår stora rosa tavla bakom matbordet. Det är den finaste födelsedagspresenten jag någonsin fått!

Saknas det något i er lägenhet för att den skulle vara det ultimata boendet?

Jag kan verkligen sakna ett gästrum till vänner och familj när de kommer på besök. Jag har min familj utspridd i landet, så det gör lite ont i hjärtat varje gång de hälsar på, men inte kan sova över på ett bekvämt sätt.

Vi har inga planer på att röra oss härifrån på flera år i alla fall. Nu är detta verkligen vårt drömboende och det ger oss båda en klump i magen av tanken att flytta härifrån.

Vad blir extra viktigt i nästa boende?

Det kanske snarare är en dröm, men jag vill så gärna att nästa lägenhet har ett jättestort vardagsrum där vi skulle kunna samla alla vänner och familjer samtidigt. Jag vill kunna fira jul, födelsedagar, nyår, ja vad som helst man vill fira, och ha plats för alla som vill komma! 

Tror du att nästa köpare kommer falla för samma saker som du?

Det är jag bombsäker på! Men förhoppningsvis kommer nästa köpare även falla för det nya köket som nu gör hela lägenheten komplett.

DSC 9363

Hemma hos reportage

Varje månad öppnas dörrarna till ett nytt fantastiskt hem där vi får ta del av inredningstips, veta mer om personen bakom och drömma oss bort till ett framtida hem. Välkomna in!