Olympen

Sollentuna

Olympen

- Tillträde flexibelt - Optimalt planerad - Kök från Ballingslöv med marmorbänkar - Mattlackat golv, slipbart (16 mm), i 2-stav - Fönsterskivor i kalksten på entréplan - Golvvärme (Förutom på vinden) - Välj till braskamin - Välj till en utbyggnad med balkong på 7,5 kvm, se bifogat dokument - Fjäturen precis nedanför Erbjudande Länsförsäkringar bank och försäkring • 3 räntefria månader • 25% rabatt på hemförsäkring första året • Snabb och personlig service Parhus och ateljéhus för ett aktivt boende med högt ställda krav – mellan sjöarna och vackra Väsjöbacken Vi som skapat Bostadsrättsföreningen Olympen tänker lite annorlunda. Vi vill skapa ett boende som skiljer sig från dagens massproduktion. Det gör vi genom ett unikt helhetsperspektiv och mycket omtanke. Du som kund upplever det i våra synliga materialval som är lite vackrare, tåligare och kanske kostar några kronor extra. Men minst lika viktigt är att välja dimensioner i konstruktionen och isolering som skapar ett långsiktigt hållbart boende. Det skall vara kvalité i det som syns men också kvalité i det som inte syns. Vad tycker vi då är lite extra med dessa parhus? Vi började tänka på mervärden redan när vi såg på vilka tomter vi ville bygga på. Väsjöområdet har många kvaliteter som vi ville nyttja, bland annat närheten till den fina badsjön Fjäturen. Dessutom en unik närhet till den vackra Väsjöbacken. Efter en hel del letande och förhandlande hamnade vi precis där vi ville. Vi har nu en förening där ingen utav medlemmarna har mer än 100 meter till dagis, 300 meter till badsjön Fjäturen, 200 meter till löparspår. Utöver det har alla medlemmar i BRF:en Olympen nästan Ski in – Ski out, då det är mindre än 500 meter till liften i Väsjöbacken. När backen är upplyst vintertid, ger den en underbar vy från flera av parhusen. Det är verkligen ett område, och en placering i området, som ger många möjligheter för den som vill leva ett aktivt liv. Vi vill även att föreningens utemiljömiljö tilltalande och komplett. Buskar och träd kommer planteras innan inflyttning samt vi lägger en färdig gräsmatta. Självklart kommer vi även sätta upp ett par flaggstänger så att föreningen kan ha sin egen flagga. Husen har också placerats ut av arkitekt Johan Willers så att de följer naturens skiftningar. En viktig del när man arbetar med formgivningen av husen är att skapa fina ljusinsläpp vilket har varit ett ledord för vår arkitekt. Han har skapat denna husmodell enbart för att tillvarata områdets unika egenskaper och för att förmedla vår önskan om ljus och rymd. Tar vi oss sedan in i huset så märker vi med en gång den rymd som vår takhöjd på 2,6 m skapar – klart över standarden i de massproducerade husen. Detta gäller inte bara på entréplanet utan samma generösa takhöjd finns även på våningsplan två. Rymd och ljus är viktigt i en bostad vilket skapas av en kreativ och generös fönstersättning. Miljö och klimat är minst lika viktigt för att skapa en varm och skön känsla och trivsel. Därför har parhusen golvvärme i samtliga rum på neder- och övervåning – i alla rum. Räcker inte det till finns möjlighet att tända en brasa i vardagsrummet för den som väljer braskamin som tillval. På de cirka 148 kvadratmeterna golvyta finns det plats både för samvaro men också för avskildhet när det önskas. Ballingslövköket har vackra och praktiska marmorbänkar och hela nedervåningen har fönsterskivor i kalksten för att harmonisera med husets övriga kvaliteter. När vår arkitekt Johan Willers ritat husen har han på ett skickligt vis anpassat husen så att det skall passa många olika typer av familjekonstellationer. Huset har fyra sovrum varav tre ligger på våningsplan två. På översta våningsplanet finns möjlighet att göra ett tv/lek/gaming-rum och det finns även ett mindre sovrum som antingen kan fungera som gästrum eller tonårsrum. Vår tanke är att parhusen ska vara flexibla och passa såväl barnfamiljer och de som vill sälja sin fristående villa men fortfarande vill ha ett villaboende med alla dess kvaliteter – men slippa undan en del av besväret. Varje parhus är unikt – något har sjöglimt, ett annat har närmast till dagis, ett tredje ligger bäst till gentemot bussen eller den framtida kollektiva linbanan, ett annat har närmast till Väsjöbacken. Då varje parhus är unikt har vi också anpassat prissättningen av varje parhus för sig och Ni väljer efter Ert tycke och Er smak. När vi tar oss ut på altanen är den naturligtvis gjord i Organowood – ett miljövänligt träslag som åldras långsamt och med värdighet. Den spikas inte på normalt vis utan skruvas med den nya tekniken från sidan så att det inte finns några spik- eller skruvhuvuden som riskerar att sticka upp – allt för nakna barnfötter skall kunna springa omkring på altanen. Det finns mer att berätta om våra tankar kring Bostadsrättsföreningen Olympen men vi hoppas att detta ger Dig en bild hur vi tänkt och vi hoppas att Du delar våra tankar hur en boende skall vara – det vill säga kvalité både i det som syns och i det som inte syns. Varmt välkomna, Brf Olympen Arkitektens ord När jag kom till platsen för första etappen av brf Olympen, slogs jag omedelbart av de kvaliteter som låg öppna att ta vara på. En öppen yta, precis intill naturmarken i norr med sjöglimt ned mot Fjäturen i öster. De olika hustyperna har fördelats så att alla får med sig kvaliteter in i sina lägenheter. Parhusen har placerats så att lägenheterna orienterar sig i öst-västlig riktning. På så sätt tas både morgon- och kvällssolen tillvara och man får både kontakten med gata och en trädgårdssida, överblick och egen yta. Attefallshusen har placerats på sina tomter utifrån kvaliteter på respektive plats – vyn mot naturmarken, en uteplats med sjöglimt, fönsterpartier mot söder. I planeringen av husen har grundtanken varit att placera rummen utifrån ljus och utsikt, att inte låta rum för vistelse bli mörka, inte ens badrum. Parhusens fönster över hörn ger mervärden i form av utblickar och en mer levande ljusföring i rummen. I allrummet högst upp i huset går taket upp till nock vilket ger en rejäl rymd. Här är det även dubbla takfönster där ljuset flödar in. Vardagsrummets stora fönster ut mot uteplatsen har lägre bröstning så att även barn skall kunna se ut. Sociala ytor ligger i entréplan och i vindsplan, något som kan vara bra för de olika önskemål en familj kan ha. I vardagsrummet finns möjlighet att välja till en braskamin för den som vill och ytterligare yta kan byggas till inom reglerna för Attefallstillbyggnad. Sovrummen är möblerbara för mer än sängplats, något som idag inte är en självklarhet. Ett återkommande problem brukar vara förvaring. I parhusen finns flera garderober per sovrum och ett större förråd under snedtaket i vindsplan. Till utemöbler, cyklar mm finns ett förråd i anslutning till entréerna. Attefallshusen har även de utvändiga förråd som hjälper till att avlasta yta från husen. Husen har en kompakt planlösning, men rymmer ändå de funktioner som behövs för ett hem. Plats finns för matberedning, matplats, sittgrupp och wc/dusch med tvätt. Ett sovloft med plats för dubbelsäng nås via en lofttrappa. Rumshöjden blir mer än 3 meter som mest, vilket ger en härlig rymd. Ett större fönsterparti tar in omgivningen och utanför byggs ett rejält trädäck. Material har valts som är gedigna och med kvalitet, som bänkskiva i marmor i kök, handfat i porslin, rostfria blandare och trägolv som går att slipa. Väggar är stabila och går att fästa en bokhylla i utan att vara rädd för att den skall falla ned. Färgskalan kommer interiört och exteriört att bli modern i återhållsamma naturfärger som bas för de egna valen du gör och det liv du vill leva.
Projekt

Olympen

Adress

Hemmings Väg 16 - Sollentuna

Kommun

Sollentuna

Typ

Nyproduktion

Boarea

20,5 - 139m2

Rum

1,5 - 6 rok

Status

Pågående

Tillträde

Bostäder

9

Pris

0 - 6 150 000 kr

0 - 44 245 kr/m2

Ansvarig mäklare

Daniel Senkal

Fastighetsmäklare

0701-62 75 47

daniel.senkal@lansfast.se Läs mer om Daniel

Intresserad?

Fyll i formuläret för att visa intresse för Olympen

Fyll i formulär

Intresseanmälan

    Tillbaka till toppen