Hoppa till sidinnehåll
Cyklar

Miljömässig hållbarhet

Genom att begränsa vår egen miljöpåverkan och underlätta för kunden att göra mer miljömedvetna val i samband med sitt bostadsköp, bidrar vi till en hållbar användning av jordens resurser.

Kvinna Cyklar

Resande med mindre miljöpåverkan

Transporter står för den största delen av Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings koldioxidutsläpp. Därför arbetar vi målmedvetet med att få våra fastighetsmäklare att välja mer miljövänliga sätt att ta sig till och från kundmöten och bostadsvisningar. Genom att hela tiden utveckla våra digitala arbetssätt är också målsättningen att minska pappersanvändningen.

MA76302

Bra energiklass 

Bra energiklass är en särskild märkning för energieffektiva bostäder. Du kan vara säker på att en bostad som märkts med symbolen har en energieffektiv uppvärmning, vilket också ger en mindre påverkan på miljön jämfört med en bostad som kräver mycket energi för uppvärmning. Här kan du läsa mer om Bra energiklass

 

Familj I Soffa Energi

Energikalkylatorn minskar hemmets klimatavtryck  

Energikalkylatorn är en digital och automatiserad rådgivningstjänst som ger förslag hur du kan sänka elkostnaderna i hemmet och samtidigt minska bostadens klimatavtryck – bra för både plånboken och miljön. Baserat på de unika förutsättningarna hos just din bostad får du en skräddarsydd rapport på boendets energistatus. Energikalkylatorn ger också förslag på lämpliga förbättringsåtgärder, vad de skulle kosta att genomföra och vilken av dem som minskar bostadens energiförbrukning och klimatavtryck mest. 

 

Masma68610

Fler hållbara bostadsval

Många bostadsägare har blivit mer medvetna om att energiförbrukningen har stor inverkan på den egna boendeekonomin. Sex av tio svenskar anser att den största fördelen med att välja en hållbar bostad skulle vara att kunna sänka energikostnaderna i hemmet. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har därför tagit fram en särskild sökfunktion för miljömedvetna spekulanter som gör det möjligt att filtrera sin bostadssökning till bostäder där solceller och teknik för elbilsladdning installerats.