Fredsgatan 27, 2 tr

Fredsgatan 27, 2 tr

Pris ej angivet

Månadsavgift: 1 353 kr
Ansvarig mäklare
Jonathan Rappel
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Sundbyberg - Sundbyberg Centrum

WOW-känsla! 20-talsbostad i modern tappning!

Sällan till salu - otroligt låg avgift! Hemmet andas exklusivitet och kombinerar vackert 20-tals hus med all den praktiska inredning som ett modernt boende ger! Gavelläget och stora fönster med djupa nischer gör att bostaden fullkomligt badar i ett naturligt ljusflöde. Att takhöjden dessutom är 2,85 m skapar en härlig rymd. Bostaden totalrenoverades 2016 med påkostade och stilfulla materialval och finishen är utöver det vanliga! Köket är smakfullt och stilrent inrett i grått med läderdetaljer och svart granitskiva. Öppen planlösning mot luftigt vardagsrum som bjuder in till sociala sammankomster. Badrummet är drömlikt och ger med marmorbeklädda väggar och generösa ytor känslan av att bo på hotell. Hemmet har dessutom en gästtoalett samt en tvättstuga. De fina furugolven och de höga socklarna har varsamt slipats och laserats. Master bedroom mot lugn innergård och ytterligare ett sovrum av god storlek. Bra med förvaring i inbyggda garderober i tidstypisk stil. Stabil och ekonomiskt stark förening med väldigt fördelaktiga avgifter. Föreningen har en gemensam takterrass med kvällssol och den omhändertagna innergården med grillplats och gräsytor uppskattas bland medlemmarna. Sundbyberg - kommunen som har allt! Bokstavligen runt hörnet från porten ligger ICA Nära och tunnelbanan (Duvbo), som tar dig till Stockholm Central på bara 15 minuter. I området finns även allt från nybakat bröd på mysiga caféer till trendiga second hand butiker. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Sundbybergs centrum och affärsstråken kring anrika Sturegatan eller trendiga Signalfabriken. I närheten av lägenheten breder grönskan vid Lötsjön och Råstasjön ut sig. Det omtyckta promenadstråket har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. För sportfantasten finns simhall, sporthall, gym, ridstall samt Ursviks motionsområde inom bekvämt avstånd. När det gäller övriga kommunikationer så är det ca 10 minuters promenad till pendeltåg, tvärbanan, fjärrtåg och bussar. Och t o m Flygbussarna till Arlanda och Bromma! Bra att veta! - Hela bostaden totalrenoverades 2016 – planlösningen ändrades, samtliga el- och vattenstammar byttes ut och ny inredning sattes in. - Till lägenheten hör vindsförråd om ca 8 kvm (snedtak på en tredjedel av ytan) och källarförråd om ca 3 kvm. - Det finns fiber indraget i lägenheten.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Fredsgatan 27, 2 tr

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Andel i Bostadsförening

Boarea

80 m²
Areauppgifter enligt ek. förvaltare

Upplåtelseform

Andel i bostadsförening

Antal rum

3 rum

Månadsavgift

1 353 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1201

Lägenhetsnummer (föreningen)

08

Andel i föreningen

6,72 %

Andel av årsavgift

6,7 %

TV och internet

Kabel-TV och bredband levereras av ComHem som kan leverera högsta hastighet (1200 Mbit/s). Vidare finns fiber indraget i lägenheten, högsta hastighet 1000/1000 Mbit/s. Tecknas och debiteras enskilt av lägenhetsinnehavaren.

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnade hall med avhängning direkt till höger vid hatthylla. Gott om förvaring i moderna inbyggda garderober med praktisk inredning och tidstypiskt utseende. Samtliga innerdörrar och dörrkarmar har restaurerats och målats enhetligt grå. Redan i hallen börjar det fina furugolvet med höga socklar som varsamt har slipats och målats. I direkt anslutning till hallen finns bostadens extra wc samt en tvättstuga.

Sovrum 1

Från hallen nås hemmets första sovrum med plats för dubbelsängen och tillhörande sängmöbler och extra förvaring om så önskas. Rummet har en fin grå nyans på väggarna och heltäckningsmatta på golvet. Lugnt läge med fönster in mot förenings innergård. Härifrån nås det stora badrummet. Härifrån nås det stora badrummet.

Badrum

Lyxigt och väl tilltaget badrum en suite med helkaklade ytor i marmor och via glasdörr nås ett stort duschutrymme med helkaklade väggar i vit mosaik. I badrummet finns handfat med tillhörande kommod, spegel och belysning samt wc. Samtliga vatten- och avloppsstammar i både badrum, extra wc och kök byttes i samband med renovering.

Kök

Smakfullt och påkostat kök med skåpinredning i grå ton, snygga beslag och svarta granitskivor på bänkar och köksö. Både arbetsbänk och köksö bjuder på bra avlastningsyta och i köksön finns även förvaring i underskåp. Den maskinella utrustningen består av integrerad hel kyl och frys, micro och ugn i högskåp, integrerad diskmaskin och extra bred induktionshäll med lika bred fläkt i rostfritt stål. Tilltaget med eluttag i köksbänk, i köksön och högskåp. Väggarna är beklädda med vitt fasat kakel satt i halvförband och på golvet ligger det fina furugolvet.

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbler. Det vackra gavelläget ger ett fint ljusinsläpp. Längst med ena väggen finns det spår av en öppen spis och den bakomliggande rökkanalen skapar möjlighet för den som önskar att installera en eldstad.

Sovrum 2

Via skjutdörr nås hemmets andra sovrum som passar alldeles utmärkt som gästrum, kontor eller barnrum. Rummet är inrett med heltäckningsmatta och hel garderobsvägg.

Info

Till lägenheten hör vindsförråd om ca 8 kvm (snedtak på en tredjedel av ytan) och källarförråd om ca 3 kvm.

Byggnad

Byggår

1922

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-02-14

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

150

Föreningen

Information

Föreningens namn

Bostadsförening Egen Härd u.p.a

Föreningens organisationsnummer

715200-0266

Föreningsform

Bostadsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

inkl. värme och vatten.

Om föreningen

Antal lägenheter

33 st , varav 9 st hyresrätter

Antal lokaler

4 st

Byggår

1922

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Föreningen har 9 stycken parkeringsplatser i carport (500 kr/mån) och 2 dubbelgarage, fördelas enligt föreningens kölista. för närvarande är det 7 i kö till parkeringarna enligt styrelsen 2021-08-12.

Allmän information

Bostadsföreningen Egen Härd u.p.a. i Sundbyberg är en av Sundbybergs äldsta föreningar och bildades redan 1922. Föreningen är en äkta bostadsförening. En bostadsförening är en äldre typ av bostadsrättsförening och lyder under föreningslagen och föreningens stadgar. Föreningen har två olika ekonomiska enheter men med gemensam stadga och styrelse. Dalen II (Tulegatan 61A och B samt Fredsgatan 27) innefattar 18 lägenheter och Dalen III (Fredsgatan 25) innefattar 15 lägenheter. Dalen II upplåter 8 hyresrätter och 4 affärslokaler som inbringar goda inkomster. Årligen anordnas gemensamma inofficiella sammankomster av föreningsmedlemmar t.ex. surströmmingskväll, och föreningen har gemensamma höst- och vårstädningar med avslutande grillning. Föreningsstämma hålls årligen på folkets hus i Sundbyberg till vilken föreningen anordnar catering av mat och dryck.

Föreningens ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar enligt styrelsen 2022-08-12. Läs mer om föreningens ekonomi i årsredovisningen.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Kommande renoveringar / underhåll: 2022 - Eventuell renovering av trapphusen enligt styrelsen 2022-08-12 ( bara förslag i dagsläget ) Genomförda renoveringar: 2021 - Renovering av innergård. 2021 - Radonmätning 2020 - Brandskyddsbesiktning , Nya torktumlare. 2019 - Ny tvättmaskin. 2017-18 - Stambyte av liggande avloppsstammar i Dalen II. Stambyte av lägenheter har skett löpande i samband med renoveringar. 2014 - OVK. Markanläggning. 2010 - Stambyte Tulegatan 61A (ena halvan) 2008 - Putsning av yttre fasad 2007 - Byte av värmeväxlare, byte av samtliga fönster 2006 - Säkerhetsdörrar 2004 - Putsning inre fasad samt omläggning av tak 2001 - Elstambyte

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det tvättstuga, cykelrum och en gemensam takterrass. Lägenheterna har både ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Gårdsplats

Trivsam innergård som utnyttjas av såväl barn som vuxna för lek och sammankomster. På gården finns sandlåda, utemöbler, grillar och planteringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam försäkring

Ekonomi

Månadsavgift

1 353 kr/månad

Kommentar månadsavgift

inkl. värme och vatten.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-09-23

Överlåtelseavgift

1 000 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner
Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.