Fredriksdalsvägen 4E

Fredriksdalsvägen 4E

Som utgångspris

1 195 000 kr

Månadsavgift: 2 639 kr
Ansvarig mäklare
Philip Grabert
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Gävle - Villastaden

Kvadratsmart och optimalt planerad 2:a med högklassiga materialval belägen i härliga Villastaden!

Varmt välkommen till Fredriksdalsvägen 4E och denna moderna samt kvadratsmarta lägenhet i toppskick med hög standard! Möjlighet till snabbt tillträde. Med sin egna entré finner du denna 2:a belägen i ett lugnt läge i Villastaden med absoluta närhet till Gävle Högskola och Boulognerskogen, perfekt som första lägenhet eller studentboende. Precis utanför ytterdörren kan du som medlem möblera med diverse utemöbler mot en grön och lummig baksida i västerläge! Här är det bara att flytta in och njuta. Lägenheten färdigställdes 2016 och erbjuder en mycket hög standard och påkostade materialval med bl.a. valnötsfärgade golv, bänkskiva i marmor, integrerade vitvaror, induktionshäll samt ett helkaklat badrum med takdusch, golvvärme och tvättmaskin! Föreningen heter Fredriksdalsvägen och är en välskött sådan med god ekonomi. Via föreningen får du bland annat tillgång till cykelrum och en trevlig och välskött innergård. I månadsavgiften 2639 kr ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg på 247 kronor/månad bekostar både tv och bredband. Fiber är indraget i fastigheten med Gavlenet som leverantör - 100/100 mbit. Denna bostad är centralt och naturnära belägen i Villastaden, i klassiska kvarter. Här har du nära till bland annat restauranger, badplats och fina grönområden. Gävle högskola ligger alldeles runt hörnet, Boulongerskogen en kort promenad bort och detsamma gäller Stortorget. Välkommen på visning, detta boende behöver upplevas på plats!

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Fredriksdalsvägen 4E

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

39 m²
Säljarens information

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

1 195 000 kr - som utgångspris

Månadsavgift

2 639 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg.

Lägenhetsnummer (föreningen)

102

Andel i föreningen

2,28599 %

Andel av årsavgift

2,28403 %

TV och internet

TV-basutbud via Gavlenet/Cantab. Internet via fiber/stadsnät 100/100. Ingår mot en obligatorisk avgift 247 kr/mån.

Rumsbeskrivning

Hall

Via egen entré kommer du in i ett öppet och socialt rum med både hall, vardagsrum och kök i ett. Jackan hänger du av dig på klädhängaren.

Vardagsrum

Stort och öppet vardagsrum med köket intill i helt öppen planlösning. Här finner du samma golv som i övriga utrymmen, ett snyggt mörkt laminatgolv. Vitmålade väggar, spotlights i taket och inbyggt högtalarsystem.

Kök

Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys, köksluckorna som följer samma färg som golvet gör att köket snyggt smälter in i rummet. Bänkskiva i carrara marmor.

Sovrum

Sovrummet har ljusa väggar, samma laminatgolv, spotlights och inbyggt högtalarsystem, här får du plats för plugghörna med skrivbord eller utrymme för extra garderob. Intill sovrummet finns klädkammaren.

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med grått golv och vita väggar. Badrummet är utrustat med dusch, väggmonterad toalett, handfat med kommod, tvättmaskin och inbyggt högtalarsystem.

Uteplats/balkong

Uteplatsen utanför går att nyttja men medlemmen äger inte uteplatsen. Trätrall med gott om plats för både matbord och grillyta. Uteplatsen vetter mot innergården och överblickar Gävle högskola.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1946

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-03-19

Energiprestanda primärenergital

94

Renoveringar

2017 - Nytt badrum 2016 - Lägenheten nybyggd

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Fredriksdalsvägen i Gävle

Föreningens organisationsnummer

769627-6141

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Föreningen accepterar delat ägande med minsta andel 10 %.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Juridisk person kan godkännas

Avgift

Månadsavgift inkl. Värme, vatten samt bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg för bredband och kabel-tv, se mer info under drift.

Om föreningen

Antal lägenheter

33 st

Byggår

1946

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

I dagsläget har inte föreningen en egen parkering och parkering får därför ske på gatan. Se mer info under renoveringar.

Föreningens ekonomi

Planerad avgiftshöjning på minst 20% under 2023, höjningen beror på flera kommande stora projekt, se planerade renoveringar. (kontrollerat 2022-09-02). Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

UTFÖRDA: 2015 Stamrenovering av vatten och avlopp samt byte av el/elmätare i de ursprungliga 27 lägenheterna. 2015/2016 Nybygge av 6 marklägenheter på baksidan, källarnivå. 2017 Byte till säkerhetsdörrar/nytt låssystem. 2018 Byte av fönster i de 27 ursprungliga lägenheterna. 2018 Renovering av trapphus. 2019 Installation av fiber till fastigheten. Staket runt gården. 2020 Installation av ny el-central, byte av el i källare. PLANERADE: 2022 (pågående) Renovering av 6 st i källarnivå på baksidan. Föreningen följer en underhållsplan från 2021 och har beviljats bygglov för åtgärder som har delats upp i två etapper. Föreningen har ett pågående arbete med att ta in offerter för dessa åtgärder och arbetet kommer troligtvis påbörjas tidigast hösten -22. Etapp 1: -Anläggande av 16 parkeringsplatser med motorvärmare/ laddstolpar. -Nya cykelställ med tak. -Avfalls/återvinningshus ska byggas. -Omgörning av gården, gångytor, osv. med anläggande av grillplats bland annat. Etapp 2: -Renovering av balkonger. -Ommålning av fasaden (färger ska bli grått/grönt). Framtida åtgärder/renoveringar, årtal ej bestämt. -Ny ingång till cykelrum från baksidan samt borttagande av befintlig källartrapp på norra gaveln. -Renovering av tvättstuga.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i källaren samt cykelförråd.

Gårdsplats

Stor grön innergård.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. I föreningens försäkring ingår styrelseförsäkring och bostadsrättstillägg.

Övrigt om föreningen

Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. Besök föreningens hemsida, https://www.fredriksdalsvagen.se/ Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Ekonomi

Pris

1 195 000 kr - Som utgångspris

Månadsavgift

2 639 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Månadsavgift inkl. Värme, vatten samt bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg för bredband och kabel-tv, se mer info under drift.

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

657 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

250 kr/månad

Försäkring

160 kr/månad

Övrigt

247 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Övrigt är ett obligatoriskt tillägg och avser tv och bredband. Driftkostnaderna är en uppskattning och kan komma att förändras beroende på hushållets storlek och levnadsvanor.

Personer i hushållet

1 st

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.