Lillfjällsvägen 9E

Lillfjällsvägen 9E

Åre - Åre - Sadeln
Pris

4 850 000 kr

Månadsavgift: 4 499 kr
Ansvarig mäklare
Monica Norberg
Fastighetsmäklare
Arrow right icon

Hörnlägenhet med fint privat läge i populära Åre Sadeln!

På Lillfjällsvägen 9E hittar ni denna optimalt planerade hörnlägenhet med ett fint privat läge i attraktiva Sadelbyn. Här bor ni med ski in ski out till Fröåsvängen som tar dig ner till Sadelexpressen och vidare ut i hela Åres skidsystem. Bostaden har entré med uteplats i härligt söderläge där du kan njuta av utsikt mot Renfjället och Åresjön. Riktigt klara dagar bjuds du en vidsträckt utsikt även mot bla Välliste och Lunndörrsfjällen. Bostaden har en välkomnande och välplanerad hall. Allrum och kök är i en öppen social planlösning med braskaminen som den självklara samlingspunkten efter en dag i skidbacken. I bakkant av allrummet finns en alkov som passar utmärkt till gästrum samt en separat gästtoalett. Bostadens två sovrum ligger i fil från entréhallen och i anslutning till sovrum och entré finns det helkaklade badrummet med bastu och tvättmaskin. Här bor man på en underbar plats med backe, skidspår, cykelleder, natur och allt vad Åre har att erbjuda, året runt, precis utanför knuten. Välkommen att förverkliga dina drömmar om en egen bostad i fjällen.

Fakta om Lillfjällsvägen 9E

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

76 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Pris

4 850 000 kr

Månadsavgift

4 499 kr/månad

Lägenhetsnummer (föreningen)

25

Andel i föreningen

1,76309 %

Andel av årsavgift

1,87 %

TV och internet

Tv och bredband via fiber ingår i avgiften

Rumsbeskrivning

Entréhall

Välkomnande och välplanerad hall som öppnar upp in mot bostaden. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – goda avhängningsmöjligheter, praktiskt klinkergolv med golvvärme och torkskåp. I anslutning till entrén finns ett utvändigt skidförråd med separat låsbar ägardel.

Allrum/kök

Allrum och kök i öppen planlösning, här finns bra ytor för socialt umgänge med vardagsrumsdel med braskamin och matplats i anslutning till köket i vinkel.

Sovrum

Bostaden har två sovrum som båda nås från hallen. Det ena sovrummet är något större och rymmer dubbelsäng samt garderober för förvaring. Det andra sovrummet passar utmärkt för våningssäng, här finns också garderob för förvaring. I bakkant av allrummet finns ytterligare ett rum, en alkov som passar utmärkt till gästrum eller hemmakontor alternativt förråd.

Badrum

Badrummet är helkaklat med klinker på golv. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat med kommod, handdukstork, tvättmaskin och bastu.

Gästtoalett

Gästtoaletten har kakel på väggarna och klinker på golv. Här finns toalett och handfat.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2016

Fönster

3-glas isoler

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2021-03-29

Energiklass

Energiklass D

Om Åre - Sadeln

Allmänt om Åre - Sadeln

Åre Sadeln är ett område med vackert läge väster om Åre Björnen precis i fjällbrynet och vid en av Åres mest populära liftar, Sadelexpressen. Här finns bokstavligen fjällets aktiviteter utanför dörren – utförsåkning, längdskidåkning, vandring, cykling etc.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Sadelbyn 2

Föreningens organisationsnummer

769632-6110

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Juridisk person kan godkännas

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten och avlopp, kabel -tv, bredband, p-plats med motorvärmare.

Om föreningen

Antal lägenheter

48 st

Byggår

2017/2018

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

En parkeringsplats med motorvärmare per lägenhet.

Allmän information

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Björnänge 2:96. På denna tomt har det uppförts fyra bostadshus med totalt 48 lägenheter med en total lägenhetsyta av 4 072 kvm.

Föreningens ekonomi

Bostadsrättsföreningen avser att höja avgiften med 3,5% från 2023-04-01. Avgiftsändring beror bla på höjda avgifter till samfälligheten och ökade energikostnader. Föreningens styrelse har avstämningsmöte ang. avgiftsändringen i mars. (Kontrollerat 2023-01-31) Föreningens lån är fördelade enligt följande: 6 622 000kr ränta 0,99% förfallodatum 2024-11-28 amortering 144 000kr/år 6 914 841kr ränta 1,26% förfallodatum 2025-11-28 6772845kr ränta 3,73% förfallodatum 2023-11-28 amortering 141 996kr/år

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Inga stora reparationer eller ombyggnader är aktuella. Entreprenadgaranti är giltig i ytterligare ca 1,5år Föreningen arbetar med att ta fram förslag på laddstolpar för elbil. (Kontrollerat 2022-02-22)

Försäkring

Bostadsrättsföreningen har försäkring där bostadsrätts tillägg ingår.

Vägbeskrivning

Åk förbi Björnen Centrum och längdcenter, sväng vänster in i Sadelnområdet strax efter parkeringen till längdspåren. Följ vägen utmed Hermelinbacken, sväng höger vid Ytterstmyrvägen upp mot Lillfjällsvägen. Bostadrsätterna byggs ovan Lillfjällsvägen.

Ekonomi

Pris

4 850 000 kr

Månadsavgift

4 499 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och avlopp, kabel -tv, bredband, p-plats med motorvärmare.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2023-01-27

Pantsättningsavgift

525 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

400 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

313 kr/månad

Försäkring

87 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Hushållsel debiteras månadsvis enligt schablon (250kr) och regleras efter verkligt utfall från el-avläsning 1 gång per år. Nuvarande ägare har haft 313kr/månad som faktisk kostnad för förbrukningsel.

Bostadens indirekta nettoskuldsättning

252 831 kr

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

Boneo banner

Läs mer