Kålgårdsgatan 23

Kålgårdsgatan 23

Pris

1 925 000 kr

Månadsavgift: 2 765 kr
Ansvarig mäklare
Martin Funck
Fastighetsmäklare / Partner
Arrow right icon
JÖNKÖPING - Kålgården

Ljus och rymlig etta högst upp i huset.

Det ståtliga huset på Kålgårdsgatan uppfördes 1907 och tillhör en av Jönköpings's populäraste bostadsrättsföreningar, Brf Delfinen. Här välkomnas man in i 43 välplanerade kvadratmeter! Bostaden utgörs av ett rum och kök som tillsammans bildar en luftig och väldisponerad bostad vars hemtrevliga stämning är genomgående. Det första man möts av är ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna som vetter mot tre vädersträck. Lägenheten karaktäriseras av charmiga detaljer så som snedtak, välvda fönster och stora kupor. Brf Delfinen är en välskött och solid förening med god ekonomi och strukturerade framtidsplaner. Föreningen tillhandahåller bland annat flertalet tvättstugor, grillplats, övernattningslägenhet och miljörum etc. Till lägenheten följer även förrådsutrymmen i en byggnad på innergården. Det centrala läget här på Kålgårdsgatan i Jönköping är perfekt för dig som vill kunna promenera till det mesta. I närområdet hittar du bland annat matbutiker, restauranger, bageri, gym och bra kommunikationer. Med endast en kortare promenad hittar du också till Jönköpings citykärna med allt den har att erbjuda. Universitetet ligger bara en kort cykeltur ifrån lägenheten. Anmäl ditt intresse på fastighetsmäklarens hemsida eller hör av dig till ansvarig mäklare om du vill veta mer. Fastighetsmäklare Martin Funck på tel. 0734-131107 eller via mejl martin.funck@lansfast.se

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Kålgårdsgatan 23

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

43 m²
Uppgifter om boarea kommer från bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

1 rum, varav 1 sovrum

Pris

1 925 000 kr

Månadsavgift

2 765 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1202

Lägenhetsnummer (föreningen)

51 / 08-2088-1-51

Andel i föreningen

0,82176 %

Andel av årsavgift

0,82612 %

TV och internet

Föreningen har Tele2 som TV - och bredbandsleverantör. I föreningen ingår: - Bredband med kapacitet 250/50 - Router med Wifi ingår samt router med digital Tv De boende i föreningen har tillgång till digital TV och HD ett basutbud av kanaler. I utbudet ingår det bredband och telefoni.

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med mörkt klinker och ljusa väggar. Hallen har goda förvaringsutrymmen såsom tre garderober men också plats för avhängingsmöjligheter för ytterkläder.

Badrum

Funktionellt badrum med våtrumsmatta med ljusa väggar i kakel samt en rosa bård. Badrummet har WC, dusch samt en kommod med förvaringsutrymme.

Kök

Stort kök med plats för ett större matbord vilket gör att lägenheten har möjlighet för ett stort sällskap. Köket har ljusa väggar med en mönstrad fondtapet och ett mörkt golv i klinkersimitation. Köket har ljusa frontsystem, både över-och underskåp, och med hjälp av kökets stora fönster upplevs köket vara ljust och rymligt.

Vardagsrum

Vardagsrum med ljust parkett, vita väggar och två fönster som skapar ett stort ljusinsläpp från två värdesträck. Vardagsrummet har plats för soffgrupp, TV och ytterligare möblemang såsom läshörna eller plats för skrivbord.

Sovalkov

Sovalkov i anslutning till vardagsrummet, plats för en större säng.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1907

Ventilation

FTX - system

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2017-05-30

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

120

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Delfinen i Jönköping

Föreningens organisationsnummer

7696155790

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten, TV samt bredband/kabel-TV för 190kr/mån.

Om föreningen

Antal lägenheter

74 st , varav 3 st hyresrätter

Antal lokaler

5 st

Byggår

1890

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Föreningen har 51 parkeringsplatser. - 34 st är öppna parkeringsplatser (350 kr/månad) - 3 garageplatser ( 525 kr/månad) - 10 platser med el-uttag för motorvärme (400 kr/månad) - 4 laddplatser för el-bilar (450 kr/månad + elförbrukning) Parkeringsplatserna tilldelas endast för de boende i föreningen. Bostadsägaren äger inte per automatik en p-plats utan tilldelas genom kösystem.

Allmän information

Fastigheterna bebyggdes år 1909 och består av 16 flerbostadshus, med adresserna: Odengatan 20, 22, Kålgårdsgatan 21, 23, 25, Stenhuggargatan 2, 4, Fortunagatan 13, 15, 17, 19, 21. Föreningens fastighet Delfinen 10 som föreningen innehar med äganderätt ombildades till bostadsrättsförening under år 2007. I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägget för samtliga lägenheter.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planer på att höja månadsavgifterna. Kontrollerat med ordföranden 2022-05-11.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2016 Dörrar oh trapphus 2018 Fasad- och fönsterrenovering 2018 Installation av två laddstolpar 2018 Renoveringa av trapphus 2019 Ommålning av gårdsbyggnad samt utvalda ytterdörrar 2019 Fönsterrenovering av fönster i söderläge 2019 Nytt trädgårdsland 2021 renovering av fjärrvärmesystemet för ventiler och termostater. Kommande renovering: Inga större kommande renoveringar utan bara löpande underhåll.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras av de boende i föreningen för 200kr/natten. I gäststugan finns ett pentry med matplats, två bäddar, TV samt toalett med dusch. För att få tillgång till lägenheten hänvisas föreningens medlemmar till en given hemsida för bokning.

Gårdsplats

Föreningen har ett flertal innegårdar där varje innegård har en sittgrupp som de boende kan ta del av under sommaren.

Försäkring

Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bl.a. bostadsrättstillägg och styrelseansvar.

Övrigt om föreningen

- Föreningen har 6 st tvättstugor. - Ett rum avsatt för avfallssortering i nio fraktioner. - Fem uthyrningslokaler för hantverksverksamhet.

Ekonomi

Pris

1 925 000 kr

Månadsavgift

2 765 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, TV samt bredband/kabel-TV för 190kr/mån.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-05-10

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 207 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

200 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

200 kr/månad

Personer i hushållet

1 st

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.