Östra Storgatan 128C

Östra Storgatan 128C

JÖNKÖPING - Liljeholmen
/utgångspris

1 975 000 kr

Månadsavgift: 3 624 kr
Ansvarig mäklare
Martin Funck
Fastighetsmäklare / Partner
Arrow right icon

Stad, strand och shopping!

Det är få förunnat att kunna bo mitt i stan men ändå ha en minuts promenad till Vätterstranden! Här på Östra Storgatan 128 är det dock möjligt, för så snabbt kommer du nämligen ner till stranden och kan njuta av sol och bad stora delar av året! Lika nära har du även till Liljeholmsparken och dess natursköna grönområde med vattendrag och stans bästa minigolf. Här bor du alltså precis intill två fantastiska platser för umgänge, avkoppling och strosande, allt för en avkopplande vardag. Lägenheten är genomgående renoverad och i väldigt fint skick! Vad sägs om helkaklat badrum, renoverat kök och vacker ekparkett i hela lägenheten? Lägg även till bra förvaring och en balkong mot innergården i söderläge och du får en riktig pärla! Säljaren har lite svårt att slita sig från sin fina tvåa, men den börjar bli för liten med tanke på att familjen växer. Nya tider väntar och lägenheten söker därför ny ägare som kan trivas lika bra som nuvarande ägare gjort. Inflytt sker efter överenskommelse! Varmt välkommen att boka in er på visning!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Östra Storgatan 128C

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

51,5 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

1 975 000 kr - /utgångspris

Månadsavgift

3 624 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1202

Lägenhetsnummer (föreningen)

08-2098-1-5-1

Andel i föreningen

0,77072 %

Andel av årsavgift

0,77072 %

TV och internet

Kabel-TV basutbud samt IP telefoni via Telia ingår i avgiften. Fastigheten har även fiber via Telia. Fiber till en hastighet av 10mb ingår i avgiften.

Rumsbeskrivning

Hall

Hall med vita väggar och ljusgrått golv i träimitation. Ytterkläder hängs antingen öppet direkt till vänster, eller inne i garderoben lite längre in i hallen.

Badrum

Till vänster om hallen finns ett helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Här ryms WC, tvättställ och duschhörna tillsammans med tvättmaskin.

Kök

Köket håller en hög klass och är renoverat med en modern touch som kommer hålla i många år. Dessutom är det maskinellt fullt utrustat och har gott om förvaringsutrymmen. Den vita köksinredningen har kombinerats med en mörk laminatskica och mörkt kakel under överskåpen. Kökets fönster vetter mot innergården och precis intill finns plats för matbord för 4-5 tittade utan att det blir trångt.

Vardagsrum

Allrummet är lägenhetens kärna, varifrån du når nästan alla utrymmen i lägenheten; såväl kök och sovrum som ut till balkongen. Ekparkett och vita väggar harmoniserar väl med varandra och ljuset som kommer från fönster och balkongdörr bidrar också till en trivsam känsla.

Sovrum

Innanför vardagsrummet ligger lägenhetens sovrum som har en praktisk skjutdörrsgarderob som slukar det mesta i klädväg och sovrummet rymmer precis en dubbelsäng.

Uteplats/balkong

Mysig balkong mot innergården i sydöstliga med både förmiddags- och eftermiddagssol.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1983

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

På vinden finner ni ett stort förråd som hör till lägenheten.

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2019-03-22

Energiklass

Energiklass D

Energiprestanda primärenergital

106

Om Liljeholmen

Allmänt om Liljeholmen

Liljeholmen är området som passar för precis alla, både för de yngre som vill ha nära till citypuls, för barnfamiljen och även för äldre. Trots sin närhet till stan är Liljeholmen ett lugnt och tryggt område att bo i. Det är beläget längs med Vätterstranden, så oavsett om du bor närmast stan eller i slutet upp mot Rosenlund har du aldrig längre än 3-4 minuter till Vätterstranden! Sommartid är det en härlig plats för lek och bad, eller en avkopplande stund i solstolen. På andra sidan om bostäderna på Liljeholmen finns Liljeholmsparken, med ytterligare en lekplats, fotbollsmål, bandyplan och den populära minigolfen som är öppen maj-september. En annan uppskattad aktivitet som lockar såväl de äldre som de allra minsta är givetvis att mata änderna som simmar i vattnet i parken. Vill man bada något varmare än i Vättern har du badplatsen vid Rocksjön 5-6 minuters promenad bort. Vintertid erbjuder Lustigkullen en perfekt pulkabacke där alla samlas och har roligt tillsammans. Bortom Lustigkullen är Rosenlunds Vårdcentrum belägen där det utöver vanlig vårdcentral även finns MVC, BVC, tandläkare och apotek. Mitt på Liljeholmen ligger en fräsch närbutik med välsorterat utbud. Här finns också ett varierat matutbud; allt från pizzeria och kolgrill till en av stans bästa restauranger ute på Vätterstranden. Två av stans huvudlinjer passerar genom Liljeholmen; 1:ans buss mellan Huskvarna-Råslätt och 2:an som kör Öxnehaga-Dalvik. Det gör att du aldrig behöver vänta mer än någon minut på bussen. Även fler busslinjer passerar förbi, bland annat 12:an och buss nummer 18. Tar du dig hellre fram med cykel når du både centrum och A6 på fem minuter. Barnomsorg erbjuds närmast inom Rosenlunds förskoleområde, med tre förskolor på gångavstånd. Men det är nästan lika nära till förskolor på Kålgården eller öster. Äldre barn går ofta på Rosenlundsskolan.

Föreningen

Information

Föreningens namn

HSB Brf Flora 4 i Jönköping

Föreningens organisationsnummer

716403-1747

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I avgiften ingår: Värme & vatten, kabel-tv (Grundutbud ) samt 10 mb bredband och Ip telefoni.

Om föreningen

Antal lägenheter

99 st

Antal lokaler

1 st

Byggår

1983

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Varmgarage med 69 bilplatser, kan hyras enligt separat kölista för 450 kr/månad. Tillägg för laddhybrid 150:-/mån och 200:-/ren elbil. (Dessa avgifter kommer att höjas) Just nu inga lediga platser (Augusti 2022).

Allmän information

HSB BRF Flora 4 i Jönköping är en äkta bostadsrättsförening med 99 lägenheter i bostadsområdet Liljeholmen. På fastigheten finns 5 st byggnader och en garagedel. Fastigheternas adress är Östrastorgatan 128, Bomgatan 2 samt Lillgatan 10-14.

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftshöjning enligt ordföranden 2022-08-09

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2018-2019 - Byte av låssystem på ytterdörrar 2011-2012 Ventilation östra målning trapphus 2012 - Ventilation Östra storgatan 2012 - Låssystem 2012 - Tvättstugor 2013 - Fönsterbyte 2015 - Indragning av fiber 2015 - Byte av undercentral fjärrvärme 2017-2018 - Utbyte av belysningsarmatur i gårdsmiljö 2017-2018 - Takrenovering och montering av solpaneler 2018-2019 - Byte låssystem på ytterdörrar, taggfunktion 2021 - Laddstationer för el-bilar 2021 - Ombyggnad av tidigare styrelserum till övernattningslägenhet Kommande renoveringar Takbyte Reparation av garage Föreningen har en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen.

Gemensamma utrymmen

Förråd finns I markplan och vind. Merparten i vindsutrymme.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Hemförsäkring samt bostadsrättstilllägg bekostas enskilt av bostadssrättsinnehavaren.

Ekonomi

Pris

1 975 000 kr - /utgångspris

Månadsavgift

3 624 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår: Värme & vatten, kabel-tv (Grundutbud ) samt 10 mb bredband och Ip telefoni.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-09-17

Pantsättningsavgift

476 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner

Läs mer