Skräddaretorpsvägen 11B

Skräddaretorpsvägen 11B

Pris

895 000 kr

Månadsavgift: 2 417 kr
Ansvarig mäklare
Magnus Johansson
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Annika Schelin
Mäklarassistent / Stylist
Arrow right icon
Kalmar - Skälby

Låg månadsavgift!

På Skräddaretorpsvägen 11B erbjuds du nu en mycket välplanerad tvåa med bl.a. låg avgift om 2 417 kr/mån och en härlig inglasad balkong, belägen i västerläge med vackra trädkronor alldeles utanför. Planlösningen består av en välkomnande hall, vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord samt finns garderob och linneskåp. Ett arbetskök i vilket du också också tack vare den praktiska arbetsytan vid fönstret kan nyttja som matplats. Badrum med badkar samt ett rymligt sovrum i liknande storlek som vardagsrummet med flera garderober. Fint ljusinsläpp, god takhöjd, fräscha ytskikt och enhetligt golv ligger i lägenheten, detta är en mycket kvadratsmart lägenhet för en person, för paret, som övernattningslägenhet eller för två studenter som vill dela på en lägenhet! I föreningen finns samlingslokal samt övernattningsrum att hyra. I byggnadens källare finns både ett förråd och matkällarförråd samt tvättstuga, vilket är mycket praktiskt. Bastu finns också i området att nyttja gratis av medlemmarna. Här kommer du att bo med cykelavstånd till både Kalmar centrum och Linnéuniversitetet. Gångavstånd till både mattaffär, Hansa City och vackra Skälby med sina fina promenadstråk, dess omtyckta lekplats och alla djur på 4 H-gården och utegym!

Fakta om Skräddaretorpsvägen 11B

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

41,5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

895 000 kr

Månadsavgift

2 417 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl. värme, vatten och grundutbud kabel-TV.

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1202

Lägenhetsnummer (föreningen)

227

Andel i föreningen

0,2317 %

Andel av årsavgift

0,2408 %

TV och internet

Tv via Tele2. Grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Tele2 eller Telenor.

Rumsbeskrivning

Planlösning

När du klivit upp på andra våningen kliver du in i lägenhetens hall, där du hänger av dig ytterkläderna till vänster. Till höger ligger vardagsrummet med gott om plats för både soffgrupp och matbord. I vardagsrummet finns både garderob och linneskåp med överskåp. Fortsätter du möts du av arbetsköket som ligger med ingång från både vardagsrum och sovrum. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt samt kyl/frys. Vid det trevliga fönstret finns en praktisk arbetsyta som också ägarna anpassat höjden till för att kunna sitta och t.ex. äta frukost eller bara ta en kopp kaffe. I köket finns också ett städskåp. På tur ligger sovrummet, i vilket det finns flera garderober med överskåp och utgång till den mysiga inglasade balkongen, här sitter man gärna i lugn och ro och med vackra trädkronor runtomkring sig. Avslutningsvis ligger badrummet som är utrustat med toalett, handfat, spegel, vägghängt badrumsskåp, badkar samt vikbar tvätt-ställning Fint ljusinsläpp, god takhöjd, fräscha ytskikt och enhetligt laminatgolv i lägenhetens rum.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong

Övrigt

Ordföranden i bostadsrättsföreningen har meddelat att månadsavgiften kommer höjas med 2-3% fr.o.m. 1 oktober 2022.

Byggnad

Byggår

1965-1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Innergård med lekplats, pergolas, planteringar och stenläggningar. Till lägenheten hör cykelförråd, matkällarförråd och förråd i samma byggnad. Föreningen erbjuder tvättstuga i huset samt kvarterslokal, övernattningsrum i området.

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2017-10-03

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

114

Föreningen

Information

Föreningens namn

Riksbyggen BRF Skräddaretorpet

Föreningens organisationsnummer

732400-2000

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Avgift

Inkl. värme, vatten och grundutbud kabel-TV.

Om föreningen

Antal lägenheter

237 st

Byggår

1965-1967

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 98kr. Till parkeringen är det separat kö.

Allmän information

Med naturskönt läge strax utanför Kalmars centrumkärna ligger denna bostadsrättsförening. Uppvuxen innergård med trivsamma små uteplatser som man kan nyttja. Lekplats i området och ett mindre skogsparti alldeles intill. Närhet till Skälby Gård som har fina grönområden, vackra välbevarade byggnader, många djur som man kan titta på, lekplats och frisbee-golfbana. Området är barnvänligt. Närhet till mataffär, Hansa City, Ikea, Guldfågeln Arena, pizzeria och Berga centrum med god service.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Föreningen har tidigare år genomfört större investeringar och underhållsåtgärder: Här följer de senaste (mer information i årsredovisningen): Balkonger 1993. Renovering av badrum och stambyte 1997, nybyggnation av miljö- och kvartershus 1999-2000. Byte av lägenhetsdörrar 2002-2004. Vindarna isolerades 2005-2006. Kulvertbyte 2008-2009. Termostatbyte 2010. Solfångare 2015. Gemensamma ytor, installationer, huskropp utvändigt och markytor 2016. Fönsterbyte 2017. Spolning, dag-spillvattenledningar 2018. Byte armaturer stolpbelysning 2018. Bytt tvättutrustning samt spaljéer målade på uteplatser 2019. Utfört ombyggnad av källarlokal till gästlägenhet 2020 Byte av entrédörrar och installation av passersystem 2022.

Gemensamma utrymmen

Innergård med lekplats, pergolas, grillplatser, planteringar och stenläggningar. Det finns cykelförråd, matkällarförråd och förråd i byggnadens källare. Föreningen har kvarterslokal och övernattningsrum som går att hyra. Bastu finns för föreningens medlemmar att nyttja, och detta gratis. I området finns en plats där du kan tvätta din bil, mycket praktiskt. Föreningen har en egen hemsida som du gärna kan besöka: www.skräddaretorpet.se

Övrigt om föreningen

Föreningen har 14 st uppförda bostadshus med 237 lägenheter.

Ekonomi

Pris

895 000 kr

Månadsavgift

2 417 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl. värme, vatten och grundutbud kabel-TV.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-07-29

Reparationsfond

254 kr

Driftkostnad

433 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

419 kr/månad

Försäkring

14 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Driftskostnad enligt säljarens uppgift. Observera att bostadsrätten använts som övernattningslägenhet. Varför försäkringskostnaden är så låg beror på att ägarna endast har ett tillägg till sin villahem-försäkring där de bor.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner
Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.