Meteorvägen 43

Meteorvägen 43

Utgångspris eller högstbjudande

1 800 000 kr

Månadsavgift: 5 275 kr
Ansvarig mäklare
Kim Gromer
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Madelene Gunnarsson
Stylist/Mäklarassistent
Arrow right icon
VÄXJÖ - Östra Lugnet

Modern 4:a på Östra lugnet med eget poolområde!

Förstklassigt boende på Östra Lugnet med spännande och unik planlösning! Temperad utomhuspool i föreningen skapar svårslagen semesterkänsla under årets varmare dagar. Här bor du bekymmersfritt i en modern bostad med härliga sällskapsytor och balkong i västerläge för livets goda stunder. Carportplats följer med lägenheten. Planlösningen fördelas över ca 100 kvm i två plan. På entréplan finns ett modernt kök med tillhörande stor matplats för många gäster, ett trivsamt vardagsrum samt två sovrum. Här finns även ett helkaklat badrum med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, tvättho och förvaringsskåp. Nuvarande bostadsrättsinnehavare har byggt om entréplan och det finns möjlighet att återställa och/eller använda vardagsrummet som masterbedroom och ha vardagsrummet på övre plan. En trappa upp finns ett härligt rum med många möjligheter. Här finns ett väl tilltaget masterbedroom med tillhörande stor walk in closet/kontor. Möjlighet att använda detta rum som en egen tonårsavdelning med säng och egen soff- och TV hörna eller kanske en ateljé/relaxrum för lunga dagar och återhämtning. Bostadens läge på andra våningen gör att du bor insynsskyddat och lugnt. På populära Östra Lugnet bor du lugna kvarter med Helgasjöns pärlor några minuter bort samtidigt som centrum nås enkelt med täta bussförbindelser. Närhet till förskolor och skolor. Service finns både vid närliggande Norremark samt vid Hovshaga centrum. Varmt välkommen att kontakta mäklare Kim Gromer för visning!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Meteorvägen 43

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

100 m²
Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

4 rum, varav 3 sovrum

Pris

1 800 000 kr - Utgångspris eller högstbjudande

Månadsavgift

5 275 kr/månad

Lägenhetsnummer (föreningen)

2:6

Andel i föreningen

5,17 %

Andel av årsavgift

5,18 %

TV och internet

TV och internet via fiber, Wexnet. Bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

Rumsbeskrivning

ENTRÉ / HALL

Redan när du tagit första klivet in i detta hem möts du av en trivsam och tilltalande känsla. Vid entrén finns plats för jackor och skor till vänster. Precis vid entrén ligger praktiskt klinkers i mörkt utförande som sedan över går i snygg ekparkett. Ljust målade väggar vid entrén och hallen.

KÖK & MATPLATS

Modernt, stilrent och lättarbetat kök bjuder in till matlagning och goda middagar. Köksinredning i ljust utförande från Ballingslöv, stilren mosaik som stänkskydd och bänkskiva i laminat. Maskinell utrustning i rostfritt bestående av; induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, hel kyl och hel frys samt diskmaskin. Mikron är från 2018, övrig maskinell utrustning är från 2010. All maskinell utrustning är av märket Bosch. I anslutning till köket finner vi en rymligt matplats med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster i västerläge och utgång till balkongen. Plats för både matbordsmöblemang och förvaringsbyrå/vitrinskåp. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

VARDAGSRUM

Trevligt vardagsrum med plats för soffa, soffbord och TV-möbel. Fönster i västerläge. Fina förvaringsmöjligheter i en rejäl skjutdörrsgarderob med praktiskt inredningssystem. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Nuvarande bostadsrättsinnehavare har byggt ett extra rum vid entrén. Detta rum har tidigare använts som masterbedroom och kan användas till detta om så önskas.

BADRUM

Lyxigt helkaklat badrum med golvvärme (el). Stilrena färger med vitt kakel på väggarna samt klinkers i mörkt utförande på golvet. Utrustat med spegel med belysning, tvättställskommod, förvaringsskåp, toalett, dusch och badkar. Här finns en tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, tvättho samt förvaringsmöjligheter i både över och underskåp. Tvättmaskinen är från 2017. I badrummet finns FTX aggregatet (värmeväxlare/ventilation).

SOVRUM 1

Till höger om entrén har nuvarande bostadsrättsinnehavare byggt till ett extra sovrum. Möjlighet att öppna upp och återställa detta till matplats igen om så önskas. Ljusinsläpp från fönster i norrläge. Målade väggar i en varmgrå nyans och ekparkett på golvet. Extra ventilation ska installeras och bekostas av nuvarande ägare, detta är godkänt av föreningen.

SOVRUM 2

SOVRUM 2 Viker vi av till vänster vid entrén finner vi ett sovrum med plats för säng, skrivbord och förvaringsbyrå. Fönster i norrläge. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

ÖVRE PLAN

En trappa upp finns loftet/övre plan. Här finns det verkligen många möjligheter. Väl tilltagen yta och ombonad känsla med lutande snedtak.I dagsläget används rummet till masterbedroom med tillhörande stor walk in close/ kombinerat kontor. Möjlighet att använda detta rum till till en egen tonårsavdelning med säng och egen soff- och TV hörna eller kanske en ateljé/relaxrum för lunga dagar och återhämtning. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

Uteplats/balkong

Härlig balkong i västerläge med eftermiddags-och kvällssol.

Byggnad

Byggår

2010

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett förråd beläget i en separat förrådsbyggnad. Det finns även ett gemensamt miljöhus i föreningen.

Fastighetsbeteckning

Metis 7

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-09-04

Energiklass

Energiklass C

Energiprestanda, specifik energianvändning

85 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

70

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Metis

Föreningens organisationsnummer

769620-6585

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Avgift

inkl. sophantering & tillgång till pool & poolområdet (drift samt carportplats tillkommer)

Om föreningen

Antal lägenheter

24 st

Byggår

2010

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Till varje lägenhet följer 1 carportplats, kostnad 170 kr/månaden.

Allmän information

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Växjö Metis 7 med tre flerbostadshus innehållande 24 lägenheter.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gemensamt miljöhus med källsortering.

Gårdsplats

Innergård med pool och poolområde.

Försäkring

Fastighetsförsäkring är tecknad i Länsförsäkring Kronoberg till fullvärde.

Ekonomi

Pris

1 800 000 kr - Utgångspris eller högstbjudande

Månadsavgift

5 275 kr/månad

Kommentar månadsavgift

inkl. sophantering & tillgång till pool & poolområdet (drift samt carportplats tillkommer)

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-05-10

Driftkostnad

916 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

430 kr/månad

Elkostnad

350 kr/månad

Vatten & avlopp

136 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Driften betalas enligt ovan angiven schablon via föreningen varje månad. Avstämningar mot verklig förbrukning görs sedan en gång per år. I hushållet bor 2 vuxna och 3 barn. Observera att driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på förbrukning. TV/internet samt försäkring tillkommer utöver angiven driftkostnad.

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.