Prästgatan 10

Prästgatan 10

Som utgångspris

2 875 000 kr

Månadsavgift: 4 831 kr
Ansvarig mäklare
Elin Stigell
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Ebba Wernhede
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
NORRKÖPING - Centralt

FULLSPÄCKAT MED FÖRDELAR, bekvämt och modernt med arkitektoniska inslag. Ett lugn mitt i centrum!

FULLSPÄCKAT MED FÖRDELAR, bekvämt och modernt med arkitektoniska inslag. Välkomna till centralt belägna Brf Louis de Geer, där vi nu kan presentera denna rymliga 3:a med tilltalande planlösning och smakfulla arkitektoniska inslag! Detta är ett hem där utformningen har planerats noga, vilket har resulterat i en genomgångslägenhet med inrättad social del, bestående av vardagsrum och kök, vilka har en naturlig uppdelning. Där finns plats för att bjuda på mysiga middagar eller andra tillställningar. Vardagsrummets uttrycksfulla burspråk, med fönster från golv till tak, vetter ut mot den tilltalande Hörsalsparken och centrumlivets aktivitet och rörelse. Otroligt nära men ändå på avstånd! De två sovrummen ligger praktiskt avskilda tillsammans med den inre hallen och badrummet, innehållande både tvättmaskin och torktumlare, vilket underlättar mycket i vardagen. Bostaden har dessutom en uppskattad balkong mot den lugna innergården. Västerläget bjuder på skön eftermiddagssol! Här kan du stå och titta ut mot Hörsalsparken och Gamla Rådstugugatans stråk, mer centralt kan det knappast bli, ändå upplevs ett lugn! Utanför dörren finns ett utbud av både mataffärer, restauranger och butiker samt vackra promenadstråk vid exempelvis Strömmen, pittoreska Knäppingsborg och Campus Norrköping. Goda kommunikationer från både Hörsalsparken och Resecentrum i form av tåg, bussar och spårvagnar. Brf Louis De Geer är en modern bostadsrättsförening från 2003 med ett 40-tal lägenheter. Här finns tillgång till en kombinerad förenings- och festlokal, tvättstuga, cykelförråd, miljöhus m.m. Dessutom finns möjlighet att hyra garage enligt separat kösystem. Till avgiften tillkommer endast kostnad för den egna elförbrukningen och hemförsäkring! Sammanfattningsvis ett boende fullspäckat med fördelar för just Dig!

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Prästgatan 10

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

81,2 m²
Areauppgifter enligt föreningen.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Pris

2 875 000 kr - som utgångspris

Månadsavgift

4 831 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1202

Lägenhetsnummer (föreningen)

1005/A52

Andel i föreningen

1,8613 %

Andel av årsavgift

1,86 %

TV och internet

TV-anslutning, kabel-tv ingår i avgiften. Bredband ingår avgiften samt fast kostnad IP-telefoni.

Rumsbeskrivning

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖR

Väldisponerad bostadsrätt där det finns rymliga sociala ytor och en avskild sovrumsdel. Bostaden har god ljudisolering både vad gäller intilliggande lägenheter samt från stads- och trafikbuller. Dessutom är inte det tidigare nämnda uttrycket, gott om förvaring, tillräckligt utan här finns mer än så. Utöver alla garderobslösningar i bostaden finns även ett rymligt förråd på entréplan, med nära anslutning till hissen. Bostaden har även en egen tvättdel i badrummet med både tvättmaskin och torktumlare. Föreningen erbjuder också en gemensam tvättstuga för medlemmarna. (se mer information under föreningsinformationen och länken till deras hemsida)

Entré/Hall

Välkommen in till en rymlig entré med ett praktiskt klinkergolv, vattenburen golvvärme. Två dubbelgarderober, varav ett städskåp och en garderob.

Vardagsrum

Vardagsrum med mycket ljusinsläpp genom det tilltalande burspråket med glas från golv till tak. Levande vy över en aktiv stad och Hörsalsparken. Plats för både matgrupp och soffdel. Parkettgolv.

Kök

Trevligt arbetskök med vita luckor, vissa med glasinfattning, och vitt kakel över köksbänk. Köksö med förvaring och avlastningsyta. Öppen yta mot en rymlig matplats och utgång till den uppskattade balkongen. Parkettgolv. Maskinell utrustning i form av diskmaskin, spishäll med inbyggnadsugn och mikrovågsugn samt kyl och frys med fullhöjd.

Innerhall

Avskild sovrumsdel som börjar med en praktisk innerhall för ytterligare god förvaring genom två generösa dubbelgarderober. Parkettgolv.

Sovrum

Större ljust sovrum som vetter mot balkongen och innergården. Parkettgolv. Förvaring genom en dubbelgarderob samt linneskåp.

Sovrum

Sovrum med parkettgolv och målade väggar i beigt och en ljust grön ton. Även här står en garderob.

Badrum

Badrum med kaklade väggar och klinkergolv, golvvärme. Innehåller badkar, vägghängd wc och tvättställ. Badrumsskåp med spegel intill. Både tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.

Uteplats/balkong

Rymlig balkong, mot innergården, med utrymme för sittplats. Eluttag och belysning. Skönt västerläge med eftermiddagssol! (Balkongen kan säkerligen glasas in, bygglov krävs.)

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2003

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft, FTX

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett rymligt förråd på entréplan.

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-11-10

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

113

Om Centralt

Allmänt om Centralt

I centrala Norrköping finns allt på gångavstånd; shopping, restauranger, livsmedelsbutiker, resecentrum, campus, uteliv och inte minst strömmen med den nybyggda laxtrappan intill. Längs strömmen finns fina promenadstråk längs vattnet. I Strömparken finns en nyare lekplats för barnen samt laxtrappan. Närhet finns även till både Vasaparken och Folkparken som erbjuder större grönområden. Vid gamla industriområdet finns Louis De Geer, Arbetets museum m.m. och vid Knäppingsborg har det på senare år växt upp en ny liten mysig stad med butiker och restauranger. På Drottninggatan går spårvagnslinje 3, vid Söder tull finns en knutpunkt för många busslinjer och vid Resecentrum tar man sig snabbt vidare långväga med tåg och buss. Här finns ett stort utbud av förskolor samt grundskolor och gymnasium, både privata och kommunala alternativ.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Louis de Geer Norrköping

Föreningens organisationsnummer

769607-7390

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Delat ägande förekommer, föreningen förbehåller sig rätten att ta ställning i varje enskilt fall.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

i månadsavgiften ingår värme, vatten, fast avgift för el samt kabel-tv och internet.

Föreningens hemsida

Brf Louis de Geer Norrköping

Om föreningen

Antal lägenheter

42 st

Antal lokaler

2 st

Byggår

2003

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

GARAGE Ett garage med 30 st p-platser försedda med laddboxar finns i fastighetens källarplan. Då det inte finns en garageplats till varje lägenhet tillämpas köordning. Garageporten har fjärrkontroll och garagenedfarten har inbyggda värmeslingor. Hiss finns från garaget upp till portiken Prästgatan 4. Föreningen har dessutom ett servitutsavtal om ytterligare 16 parkeringsplatser i närliggande parkeringshus.

Allmän information

Föreningen, Brf Louis De Geer, Norrköping, 769607-7390, har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Föreningens fastighet omfattar 42 lägenheter och 2 lokaler, fördelade i 4 huskroppar, belägna på Prästgatan 4, 6, 8, och 10 .

Föreningens ekonomi

Inga planerade förändringar av årsavgifterna under 2022, enligt uppgifter från föreningen.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2020 Utförda renoveringar/förbättringar; - Avvikelser som har noterats vid radonmätning i en av våra lägenheter och föreningslokalen har åtgärdats. Energideklarationen har uppdaterats med godkänd radonmätning. - Sex stycken dörrar till lägenhets- och cykelförråd har försetts med brytskydd. - En ny tvättmaskin har installerats i tvättstugan. - Sedvanlig klottersanering har genomförts. - Beslut om övergång till gemensamt elabonnemang, utfördes under 2021.

Gemensamma utrymmen

FÖRENINGSLOKAL: Föreningen har en föreningslokal (gatuplanet Prästgatan 6) som alla medlemmar kan utnyttja. I den finns ett mötesrum med pentry och en toalett. Lokalen passar bra för mindre möten eller fester. CYKELFÖRRÅD: Det finns 2 st cykelförråd på gården Prästgatan 4 samt cykelställ inne på gården. SOPRUM: Föreningen har avtal om källsortering. I varje portik (Prästgatan 4 och 8) finns soprum , som är utrustade med kärl för källsortering. TVÄTTSTUGA: I fastigheten finns en grovtvättstuga med en 10 kg tvättmaskin samt torkskåp och mangel. Tid bokas med bokningsnyckel. PORTTELEFON: Porttelefon finns installerad till samtliga lägenheter.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad till fullvärde i Länsförsäkringar.

Ekonomi

Pris

2 875 000 kr - Som utgångspris

Månadsavgift

4 831 kr/månad

Kommentar månadsavgift

i månadsavgiften ingår värme, vatten, fast avgift för el samt kabel-tv och internet.

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare

Driftkostnad

570 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

400 kr/månad

Försäkring

170 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader. Driftkostnaden är individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Personer i hushållet

1 st

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.