Skepparegatan 42

Skepparegatan 42

Norrköping - Centralt
Utgångspris

1 800 000 kr

Månadsavgift: 2 798 kr
Ansvarig mäklare
Bengt Garp
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Marie Hernell
Mäklarassistent
Arrow right icon

FINT RENOVERAD 2:A MED HISS O BALKONG!

FINT RENOVERAD 2:A MED HISS O BALKONG! Mycket välplanerad lägenhet som har renoverats med känsla för funktion och stil. Ljust kök med utgång till balkong med eftermiddagssol. Rymligt vardagsrum. Hall och sovrum med bra förvaring och ett fint duschrum! Här bor du med hela staden inom gångavstånd. Nära till affärer, restauranger, caféer, museer och Loui De Geer. Kort promenad till resecentrum och campus. Välkommen på visning!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Skepparegatan 42

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

56,6 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

1 800 000 kr - Utgångspris

Månadsavgift

2 798 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1503

Lägenhetsnummer (föreningen)

5:2

Andel i föreningen

1,07 %

Andel av årsavgift

1,07 %

TV och internet

TV och bredband via Tele 2/ Comhem ingår i avgiften. Avtalet gäller ett bredband med 100/10 mbit hastighet med möjlighet för snabbare hastighet vid önskan.

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med klinkergolv. Bra förvaring i stor skjutsgarderob och en extra garderob.

Kök

Renoverat kök med nyare vitvaror och trevlig matplats med utsikt. Från köket når du balkongen. Vitvaror: Spishäll, inbyggnadsugn, kyl/frys 2020. Inbyggd micro samt tvättmaskin 2019. Diskmaskin 2012. Fläkt äldre.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med ekparkett och stora ljusinsläpp. Här finns plats för matgrupp och soffhörna.

Sovrum

Även sovrummet är ljust och har ekparkett. Här finns plats för dubbelsäng och det är gott om förvaring i en stor skjutdörrsgarderob.

Duschrum

Fint renoverat duschrum 2012. Arbetet utfördes av KVM Golventreprenad. Kakelklädda väggar och klinker på golv. Duschplats med glasdörrar, handfat med kommod, WC, handdukstork och extra förvaring.

Övriga utrymmen

Till lägenheten finns ett vindsförråd och ett matkällarförråd. Parkering: Garageplats i grannfastighet med direkt ingång från huset kan hyras (kölista). Boendeparkering på gatan. I föreningen finns tvättstugor, torkrum, bastu, föreningsrum, övernattningsrum (100kr/natt) samt snickarrum m.m. På fastighetens tak (uppgång 38 & 42) finns en stor gemensam takterrass.

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge med eftermiddagssol.

Övrigt

Säljaren berättar: "Vi flyttade från en hyresrätt till denna bostadsrätt, har inte ångrat det en sekund. Lägenheten ligger mitt i city, perfekt! Gångavstånd till allt man behöver. Huset är otroligt väl underhållet. Inget lämnas åt slumpen. Hiss går ner till garaget. Det finns gott om förråd, 2 st. Vi älskar vår lägenhet. Den är ljus och har en trevlig balkong med sol från elvatiden till sena kvällen. Det är knäpptyst i huset. Inget stök. Det är bra kontakt grannar emellan. Man bryr sig. Styrelsen är outstandning, man bryr sig om de boende på ett genuint sätt. Från första stund har vi trivts. Det här huset har något extra. Det har en själ. De som flyttar in här kommer tacka sin lyckliga stjärna."

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1960

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2018-05-17

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda, specifik energianvändning

143 kWh/m2 och år

Om Centralt

Allmänt om Centralt

I centrala Norrköping finns allt på gångavstånd; shopping, restauranger, livsmedelsbutiker, resecentrum, campus, uteliv och inte minst strömmen med den nybyggda laxtrappan intill. Längs strömmen finns fina promenadstråk längs vattnet. I Strömparken finns en nyare lekplats för barnen samt laxtrappan. Närhet finns även till både Vasaparken och Folkparken som erbjuder större grönområden. Vid gamla industriområdet finns Louis De Geer, Arbetets museum m.m. och vid Knäppingsborg har det på senare år växt upp en ny liten mysig stad med butiker och restauranger. På Drottninggatan går spårvagnslinje 3, vid Söder tull finns en knutpunkt för många busslinjer och vid Resecentrum tar man sig snabbt vidare långväga med tåg och buss. Här finns ett stort utbud av förskolor samt grundskolor och gymnasium, både privata och kommunala alternativ.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Trasten 10

Föreningens organisationsnummer

725000-0598

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband (100 kr obligatoriskt tillägg, medräknat i avgiften), bostadsrättstillägget samt fast nätavgift för el (den egna el-förbrukningen tillkommer).

Föreningens hemsida

Brf Trasten 10

Om föreningen

Antal lägenheter

90 st

Antal lokaler

2 st

Byggår

1960

Äger föreningen marken

Ja

Allmän information

I hjärtat av Norrköping ligger BRF Trasten 10 som är en privat förening och förvaltas av den egna styrelsen. Föreningen består av 90 st lägenheter av varierande storlek samt 2 st lokaler som hyrs ut. Huset byggdes 1959-60 den består av 8 våningar med hiss och adresserna är Skepparegatan 38-42. Teknisk förvaltning Föreningen har avtal med HSB Boservice i Östra Östergötland AB om fastighetsskötsel och jourberedskap. Ekonomisk förvaltning Förvaltnings AB Graden

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes senast med 3% från 1 januari 2022.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2021 -Reparation av elslingor i stuprör och hängrännor. - Spolning av alla köksstammar. - Fasadbelysningen mot gården åtgärdad. 2020 -Spolning/filmning ledning matkällare 40. (garantiåtgärd) -Uppdatering av maskinpark i våra tvättstugor: Ny tvättmaskin och torktumlare i gula tvättstugan. Installation av nya kranar med blandare vid hoarna i tvättstugorna -Vid vårens lägenhetsbesiktningar, kontrollerades brandvarnare, radiatorer och om åtgärder utifrån Anticimex besiktning är utförda. 2019 Ombyggnation av elcentralen och övergång till gemensamt abonnemang samt individuell mätning och debitering av elförbrukningen. Installation av solpaneler. Plombering av sopnedkast. Sopnedkast ersättes av kärlskåp vid husets södra gavel. Anticimex fuktmäter alla lägenheter i enlighet med Anticimex Trygghetspaket för flerfamiljshus. 2018 Relining 2017 Trasteriet har fått varmluftsugn och nya golv. 2016 Trasteriets pentry har fått nya vitvaror. Nya energibesparande fläktar har installerats.Cykelrummet har renoverats. 2015 LED-lampor med rörelsedetekterad styrning har installerats på vinden, i trappuppgångarna och i källaren. Ytterbelysningen utanför entréerna har bytts. Ett av mangelrummen omvandlas till övernattningsrummet Holken. 2014 Ommålning av källargolv 2010 Ombyggnad av föreningslokaler (Trasteriet) 2008 Utbyte av elinstallationer i 90 lägenheter 2007 Bygglov för inglasning av balkonger 2006 Ny toalett i källargången 2005 Nya köksstammar för vatten och avlopp 2004 Rullstolshissar installerade 2003 Yttertaket målas om 2002 Ommålning av trapphus. Bredband inkopplas. 1997 Samtliga lås och låskistor utbytta 1994 Fönsterbyte, renovering av balkonger. Hissrenovering. Reparation av tak 1991 Stambyte badrum/wc 1959 Föreningen Brf Trasten 10 registreras

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns följande gemensamhetslokaler för medlemmarnas nyttjande; föreningslokal Trasteriet, utrustad med både gott om sittplatser samt soffhörna och intilliggande pentry och wc. Övernattningsrum Holken. Dessutom finns bastu, hobbyrum för snickeri samt cykel- och barnvagnsrum, samtliga av dessa i källarplan. Utrymmen såsom som tvättstugor och torkrum samt mangelrum finns också för medlemmarna. Högst upp i huset mot öster finns i varje uppgång en terrass under tak med fantastisk utsikt över staden som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Terrasserna i uppgång 38 och 42 är inglasade och utrustade med sittgrupper. Miljörum för källsortering i källaren. För matavfall och restavfall finns kärlskåp uppställda längs södra gaveln mot Prästgatan.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Södermanland. Avtal med Anticimex om trygghetspaket för flerfamiljshus.

Ekonomi

Pris

1 800 000 kr - Utgångspris

Månadsavgift

2 798 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband (100 kr obligatoriskt tillägg, medräknat i avgiften), bostadsrättstillägget samt fast nätavgift för el (den egna el-förbrukningen tillkommer).

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-03-03

Pantsättningsavgift

525 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

90 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Försäkring

90 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader. Driftkostnaden är individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Personer i hushållet

2 st

Bostadens indirekta nettoskuldsättning

26 659 kr

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner

Läs mer