Arkitektgatan 19

Arkitektgatan 19

Pris

2 495 000 kr

Månadsavgift: 5 913 kr
Ansvarig mäklare
Alexander Gustafsson
Fastighetsmäklare / Franchisetagare
Arrow right icon
Malmö - Södertorp

Rymlig och ljus fyrarummare på populära Södertorp!

Nu saluförs äntligen en av de populära fyrorna på härliga Södertorp! Här lockar en väldisponerad bostad med 2-3 sovrum beroende på familjens storlek, renoverat badrum och gäst-toalett, rymligt kök med diskmaskin och dubbel kyl och frys, grovkök med egna tvättmöjligheter samt solbadande vardagsrum med trevlig balkong i anslutning. Här på Södertorp bor du på ett kanonläge med närhet till allt önskvärt. Vackra Pildammsparken med trevliga promenadstråk är ett stenkast bort, Mobilia med livsmedelsbutiker och service, Emporia shoppingcenter ett par minuter bort samt Hyllie tågstation med alla dess förbindelser. Kort och gott - ett riktigt kanonläge! Denna bostaden måste upplevas, varmt välkomna!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Arkitektgatan 19

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

101 m²
Enligt mäklarbild

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

4 rum, varav 3 sovrum

Pris

2 495 000 kr

Månadsavgift

5 913 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1101

Lägenhetsnummer (föreningen)

21-2164-2-33-6

Andel i föreningen

0,37605 %

Andel av årsavgift

0,37605 %

TV och internet

Föreningen har Sydantenn som tv-leverantör där det analoga utbudet ingår utan några kostnader för dig som är medlem. Du som vill teckna ett abonnemang vänder dig till Sydantenn. Föreningen har tecknat avtal med Bredband2 om gruppanslutning av bredband. Det innebär att bredband med hastighet 100/10 MB ingår i månadsavgiften med en anslutningsavgift (engångskostnad) om 200 kr.

Rumsbeskrivning

Hall

Genom dörren tar du steget in i en trevlig och välkomnande hall med ljusa väggar och på golvet ligger charmigt golv i schackrutigt motiv. Här finner du bra avhängning- och förvaringsmöjligheter. Från hallen tar du dig enkelt vidare till bostadens badrum, gäst-WC, kök, sovrum samt vardagsrum.

Kök

Ljust och modernt kök från med utmärkt arbetsyta och förvaring i både under- och överskåp. Här finner du ljusa köksluckor, kaklat stänkskydd i vitt samt stilren bänkskiva i mörkare ton. Köket är utrustat med diskmaskin, fläkt, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, vask samt dubbel kyl och frys. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger samma trevliga golv i schackrutigt mönster. Här får du även plats med stort matbord och stolar för minst fyra personer.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med skönt och solbadande ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. På golvet ligger snyggt parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här får du plats med både soffgrupp och matgrupp om så önskas. Från vardagsrummet når du även den härliga balkongen mot lugnt läge.

Matrum/sovrum

Väl tilltaget rum som idag disponeras som utmärkt matrum. Matrummet har vitmålade väggar och trevligt stavparkett i original. Här får du plats med bord och stolar för minst sex personer. Detta rummet kan även användas som sovrum om så önskas.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum som idag används som master-bedroom. Väggarna är i ljusblå ton och på golvet ligger trevligt parkettgolv. Här får du plats med stor dubbelsäng, nattduksbord och förvaring i perfekta skjutgarderober.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum som idag nyttjas som barnrum. Väggarna är målade i grön kulör och på golvet finner du vacker parkettgolv. Här får du plats med säng, förvaring och skrivbord.

Badrum

Modernt och vackert badrum med kakel och klinker i stilrena nyanser. Badrummet är utrustat med dusch, WC, kommod, spegelskåp samt handdukstork.

Gäst-WC

Halvkaklad gäst-toalett i ljusa toner. Gäst-toaletten är utrustat med WC, kommod och badrumsspegel.

Grovkök

Praktiskt och välplanerat grovkök med bra tvättmaskin, plats för arbetsyta samt förvaring.

Balkong

Stor och härlig inglasad balkong i solsäkert söderläge. Här får du plats med loungegrupp alternativt matgrupp om så önskas. Här kan du titta ut på den trevliga omgivningen och avnjuta morgonkaffet samt sköna kvällar!

Byggnad

Byggår

1967

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Arkitekten 2

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2018-11-23

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

114

Föreningen

Information

Föreningens namn

Hsb brf Anneberg

Föreningens organisationsnummer

746000-5593

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Nej

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Föreningens hemsida

Hsb brf Anneberg

Om föreningen

Antal lägenheter

315 st

Byggår

1967

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Föreningen har både garage- och parkeringsplatser för uthyrning. 140 st parkeringsplatser till en kostnad om 150 kr/mån. 204 st garageplatser till en kostnad om 350 kr/mån. I garaget finns även laddningsplatser för el-bilar. Elplatserna i garaget kostar 500/ månad Hör av dig till vicevärden för att ställa dig i kö.

Allmän information

Bostadsrättsföreningens hus byggdes 1967 på fastigheterna Arkitekten 1-5 som föreningen innehar med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlades 2020-01-01, avtalet löper på 10 år. Fastigheternas adresser är Arkitektgatan 1-55, ojämna nummer i Malmö. Tvättstuga: Det finns 10 tvättstugor i föreningen. Alla är utrustade med två tvättmaskiner, en elmangel samt en torktumlare. Ett torkrum hör också till varje tvättstuga. Det finns även stenmangel att boka i separat utrymme. Förvaring: Källarförråd ingår till alla lägenheter. Ekonomisk förvaltning: HSB HSB-avgift: 500 + 300 kronor (engånsavgift) Hur debiteras elen: Föreningen har gemensam el. Elen debiteras efter faktisk förbrukning med 4 månaders efterskott. Tillsyn: Föreningen utför tillsyn innan tillträde. Kontaktuppgifter till förening: Hemsida: www.brfanneberg.se Mail: info@brfanneberg.se Ordf: Peter Mann, peter.mann@brfanneberg.se

Föreningens ekonomi

Inga ytterligare beslut är fattade gällande kommande avgiftshöjningar.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: - Målningsarbeten i garage och källare - Uppförande av miljöhus Föreningens utförda renoveringar: 2020 Byte av elmätare, föreningen har individuell mätning och debitering (IMD). 2018/2019 Stamrenovering med bland annat relining av avloppsstammar, nya tappvattenrör samt värmesystem påbörjades. Byte av entréepartier i höghusen. 2017 Renovering av tegelfasader, grundmurar och entréedörrar på låghusen slutfördes. Installation av larm på entrédörrar och källardörrar i samtliga hus samt byte av passagesystem och porttelefoni. Nytt tvättbokningssystem har installerats. 2014-2016 Installation av nya hissar i 8-vån husen. Tilläggsisolering av takbjälklagen. Renovering av dränering samt pelare och brunnar i garaget. Renovering av dränering vid Arkitektgatan 11, 19, 29 och 35. Renovering och ombyggnad av fuktskadade expeditionslokaler. Renovering av sandlådor, asfaltering av parkeringsplatser, ny grillplats med pergola. 2015 Renovering av pelare och brunnar i garage samt dränering och fläktar. Utbyte av hissar. Utbyte till LED -Lampor i samtliga lycktstolpar. Spolning och renovering av samtliga daavlopp. 2012 Spolning av vatten- och avloppsstammar. 2004 El renovering med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Gemensamma utrymmen

Det finns en fritidslokal som kan hyras för 250 kr/kväll som är utrustad med diskmaskin, porslin för 30 personer samt kaffebryggare. Gym som kostar 400 kr/år (hela familjen 600 kr/år). Bibliotek med biljardbord och darttavla. På innergården finns grillplats med 2 st grillar samt utemöbler att tillgå. (lägenhetens wifi når hela vägen ut till grillplatsen). Boulebana ligger mellan höghusen och cykelställ finns i respektive källare.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Ekonomi

Pris

2 495 000 kr

Månadsavgift

5 913 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-10-15

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.