Hyregatan 2E

Hyregatan 2E

Pris

5 995 000 kr

Månadsavgift: 4 311 kr
Johan Dahlberg
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Malmö - Gamla Väster

Radhuskänsla på Gamla väster!

Äntligen kan vi presentera detta fräscha och familjevänliga BR-radhus på bästa A-läge på Gamla Väster. Här erbjuds ett trivsamt och lugnt läge mitt i den myllrande stadskärnan. Vi möts av stora sociala ytor som tillsammans med de tilltagna fönsterpartierna och ljusinsläpp från terrassen ger en luftig atmosfär. På nedre plan har vi ett ljust fräscht kök med plats för större matbord. Vi finner också generösa sociala ytor med vardagsrum som förlängs med terrassen som ligger mot föreningens innergård. på övre plan ligger tre väl tilltagna sovrum (möjligt att göra till 4st) och hyigienutrymme i form av badrum med badkar. Direkt utanför porten möts vi av stadens puls med direkt närhet till trevligheter såsom shopping, restauranger och ett brett serviceutbud. Välkomna till denna sällsynta möjlighet med ett radhuskänsla mitt i stan!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Hyregatan 2E

Bostaden

Beskrivning

Innehåll:

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

118,5 m²
Enligt mäklarbild

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

5 rok

Pris

5 995 000 kr

Månadsavgift

4 311 kr/månad

Andel i föreningen

4,2646 %

Andel av årsavgift

4,05285 %

TV och internet

Kabel-tv: CanalDigital Bredband/telefoni: Telenor AB Föreningen är ansluten till kabel-TV via Allente och fiberoptiskt bredband via Telenor. Möjlighet finns att själv välja till IP-telefoni mot en kostnad om ca 30 kr/månad.

Byggnad

Byggnadsyp

Flerbostadshus 2 plan

Byggår

1989

Ventilation

F med återvinning

Uppvärmning

Fjärrvärme, värmepump-frånluft

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2018-09-19

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

74

Om Gamla Väster

Allmänt om Gamla Väster

Gamla Väster är ett område på den västra delen av Gamla staden i Malmö. Gamla Väster är det cityområde som ligger mellan Kungsparken i väster och Stortorget i öster. I norr avgränsas det av kanalen och i söder av gamla begravningsplatsen. I dag är gamla Väster ett vackert exempel på hur man kan bevara en äldre stadskärna på ett attraktivt sätt.

Tjänster i området

Här finns närhet till det stora utbudet av Malmös hotell och restauranger.

Parkering

I området finns det en del parkeringsgarage.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Diana anno 1989

Föreningens organisationsnummer

716407-0448

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1001

Om föreningen

Antal lägenheter

26 st

Byggår

1989

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

I föreningen finns 18 garageplatser som kostar ca 500 kr/månad att hyra. Hyresavtalet från nuvarande säljare överlåts till köparen. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se: www.malmo.se I föreningen finns även ett cykelgarage med plats för två lådcyklar som kan hyras till en kostnad om 50 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Allmän information

Tomträtt: Fastigheten är upplåten med tomträtt genom tomträttsavtal med Malmö kommun. Det nya avtalet gäller oförändrat från 2018-01-01 tom 2027-12-31. Tvättstuga: Egna tvättmöjligheter finns i samtliga lägenheter. Förvaring: Förråd finns till lägenheterna. Den nya lägenhetsinnehavaren tar över förråd till den köpta lägenheten. Juridisk person: Juridisk person får vägras medlemskap, dock är det inte otillåtet. Hur debiteras elen: Varje lägenhetsinnehavare tecknar eget abonnemang. Ekonomisk förvaltning: Riksbyggen Tillsyn: Det görs ingen tillsyn från föreningens sida i samband med överlåtelse. Kontaktuppgifter till förening: Ordf: Fredrik Olsson

Föreningens ekonomi

Finns inget planerat eller beslutat vad gäller avgiftshöjningar för närvarande. Föreningen följer prisindexutveckling och skulle det bli någon kommande avgiftshöjning, blir det inte någon stor avgiftshöjning.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Fastigheten är väl underhållen och vi kan inte se några stora kommande underhåll de närmaste åren. Utfört: 2021 - rensning av hängrännor 2020 - byttes all armatur i trapphus, garage och pollare på gården ut till modern led-belysning 2019 - gjordes en uppfräschning av gården 2018 - markytor, garageport 2017 - byttes värmepump och ventilationsanläggning 2016 - putsades socklarna på huset och en OVK-besiktning utfördes 2015 - spolades vatten- och avloppsstammarna och de planeras att spolas var tredje till femte år. Föreningen fräschade även upp innergården och målade om loftgångarna samt trapphusen. 2014 - målades fastighetens plåttak om 2013 - målades fasaden om, entréportarna byttes ut, man byggde om miljöhuset, uppfräschning av trappuppgångarna gjordes samt att styrelserummet/övernattningslägenheten totalrenoverades. 2012 - renoverades värme- och ventilationssystemet 2010 - renoverades hissen och dagvattenledningar spolades 2008 - gjordes mindre renoveringar på balkonger och fasaden

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett totalrenoverat övernattningsrum som kan hyras till en kostnad om 200 kr/natt och en bastu med tillhörande duschrum som kan nyttjas kostnadsfritt.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna men bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Övrigt om föreningen

Information om föreningen är inhämtad 2021-09-22

Ekonomi

Pris

5 995 000 kr

Månadsavgift

4 311 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår kallvatten och bostadsrättstillägg. Tillkommer gör obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån gällande bredband, 500 kr/mån för garage samt 902 kr/mån för värme. Se driftskostnad för total månadskostnad.

Pantsättning

Fastigheten är inte intecknad.

Pantsättningsavgift

476 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

300 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

300 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Observera att driftskostnaderna är baserade på individuell förbrukning. Avgiften är fördelad enl. nedan: Bostaden: 4 311 kr/mån Garage: 500 kr/mån Kabel-tv/bredband: 165 kr/mån Värme: 902 kr/mån Totalt: 5 878 kr/mån

Personer i hushållet

2 st