Solgatan 27B

Solgatan 27B

Pris

1 350 000 kr

Månadsavgift: 3 452 kr
Ansvarig mäklare
Bella Forsberg
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Malmö - Kirseberg

Charmig och ljus trerummare i välskött förening på bästa läge i Kirseberg!

På lugn gata i ett av Kirsebergs mysigaste kvarter kan vi äntligen presentera denna ljusa och väldisponerade trerummare med genomgående planlösning. Här erbjuds ett fint ljusinsläpp genom hela bostaden vilket skapar en luftig och trivsam atmosfär. Väl inne möts vi av en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum, två sovrum i bra storlek samt goda förvaringsmöjligheter. Du som köpare kommer dessutom förvärva en bostad där föreningen bekostar ett helt nytt badrum i samband med stambytet som utförs till hösten. Här bor du i hjärtat av Kirseberg i en stabil och välskött HSB-förening med god ekonomi och låg belåning. Läget är utmärkt med cykelvägar och bussförbindelser hela vägen in till city och inom gångavstånd finner du både mataffärer, livs och apotek. Ett stenkast från bostaden finner du Beijers Park med härliga promenad- och löp-stråk samt gym och padelhall för den aktiva! Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Solgatan 27B

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

58 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Pris

1 350 000 kr

Månadsavgift

3 452 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Avgiften är fördelad enl. nedan: Bostaden: 3 452 kr/mån Internetuppkoppling: 119 kr/mån Totalt: 3 571 kr/mån

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1001

Lägenhetsnummer (föreningen)

21-2060-1-25-4

Andel i föreningen

2,54899 %

Andel av årsavgift

2,54899 %

TV och internet

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för bredband. Detta debiteras på avgiftsavierna.

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen in! Här tar du steget in i en välkomnande hall med bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare som erbjuder bra med förvaringsmöjligheter. Inrett med ljusmålade väggar och laminatgolv som löper vidare genom hela bostaden.

Kök

Modernt kök som erbjuder bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket är inrett med skåpsluckor i trä, vitt kakel och smakfulla vitvaror. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt samt kombinerad kyl och frys.

Vardagsum

Trivsamt vardagsrum som bjuder på ett vackert ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Vardagsrummet vetter mot den grönskande omgivningen och är därför helt utan insyn. Här ryms soffmöblemang, media- och förvaringsmöbler samt matplats.

Sovrum 1

Bostadens största sovrum har bra möblerbara ytor och erbjuder plats för stor dubbelsäng, nattduksbord och kontorshörna för den som önskar. Här finns även inbyggda garderober.

Sovrum 2

Rogivande och mysigt sovrum som erbjuder plats för säng, skrivbord och förvaringsmöjligheter.

Badrum

Halvkaklat badrum med kakel och klinker i ljus nyans. Utrustat med badkar, wc, kommod och spegelskåp. Samtliga badrum kommer under hösten 2022 renoveras med anledning av att avloppsstammarna ska renoveras. Kostnaden för detta står föreningen för och är ingenting som kommer kosta något extra för medlemmarna. Det ingår bra basvaror från Gustavsberg samt helkaklat från Arredo.

Byggnad

Byggår

1949

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Lågan 3

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-02-26

Energiklass

Energiklass F

Energiprestanda primärenergital

160

Föreningen

Information

Föreningens namn

Hsb brf Lågan

Föreningens organisationsnummer

746000-5254

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Nej

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 119 kr/mån tillkommer för internet. Efter att stamrenoveringen är utförd kommer lägenhetsinnehavaren börja betala för sin egen förbrukning av varm tappvatten.

Om föreningen

Antal lägenheter

39 st

Byggår

1949

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Föreningen har inga garage- eller parkeringsplatser.

Allmän information

Bostadsrättsföreningens hus byggdes 1949 på fastigheten Lågan 3 som föreningen innehar med äganderätt. Fastighetens adress är Solgatan 27 A-E. Tvättstuga: Föreningen har två gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren. Respektive tvättstuga är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt ett torkrum. Förvaring: Till respektive lägenhet hör ett källarförråd samt en matkällare. Ekonomisk förvaltning: HSB HSB-avgift: 500 + 300 (engångsavgift) Tillsyn: Föreningen utför tillsyn med säljare och köpare i samband med överlåtelsen. Hur debiteras elen: Individuell mätning och debitering. Debitering sker på avgiftsavin. Kontaktuppgifter till förening: Mail: brflagan@gmail.com Ordf: Erika Scherstén

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgiften med ett större belopp 2021 för att kompensera för att det större lån som tagits inför den större stamrenovering som precis påbörjats. Vad som händer med avgiften i framtiden är inte bestämt idag, men föreningen planerar inte att förändra den mer än nödvändigt.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Föreningens kommande renoveringar: 2022 - Föreningen planerar att renovera samtliga vatten- och avloppsstammar, beräknas starta våren 2022. Ingreppen kommer ta ca 5 veckor per trapphus. Samtliga badrum kommer göras om i samband med renoveringen och det ingår bra basvaror från Gustavsberg samt helkaklat från Arredo. Detta ingår och kommer inte kosta något extra för medlemmarna i föreningen. Utöver basutbudet kommer det finnas fasta priser på tillval som också är från Gustavsberg samt ett lite exklusivare klinker och kakelval. Utöver det kan medlemmar själva beställa helt andra varor de vill ha genom entreprenören. Priserna för basvalen dras då såklart bort från priset av de andra valen, och medlemmarna betalar mellanskillnaden. - Ventilation: Förhoppningsvis innebär det inte mer än att varje lägenhetsinnehavare själv får ansvara för att öppna igensatta ventiler och ta bort eventuellt felaktigt installerade köksfläktar samt att tillföra en liten snurra på varje skorsten. - Gården behöver också tas om hand relativt snart, det ligger i föreningens underhållsplan. - Planer på att isolera vinden finns men är ännu inte inlagt i underhållsplanen, men något som vore bra för fastighetens energiåtgång. Föreningens utförda renoveringar: 2019/2020 Renoverades el-stammarna och föreningen införde individuell mätning av el. Samma år installerades 2 nya tvättmaskiner samt 1 torktumlare. 2016 Fasad och takrenovering 2011 Byte av ventilation, relining av trapphus C 2010 Lades taket om 2008 Byggdes en ny tvättstuga utrustad med en tvättmaskin och ett torkskåp 1998 Byttes fönster 1993 Fogades fasaden om

Gemensamma utrymmen

Inga gemensamma utrymmen.

Gårdsplats

Föreningen har en fin innergård med sitt- och grillmöjligheter, här finns även odlingsmöjligheter för den intresserade.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne.

Övrigt om föreningen

I källaren finns tillgång till cykelrum.

Ekonomi

Pris

1 350 000 kr

Månadsavgift

3 452 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 119 kr/mån tillkommer för internet. Efter att stamrenoveringen är utförd kommer lägenhetsinnehavaren börja betala för sin egen förbrukning av varm tappvatten.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-04-25

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

120 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

120 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Avgiften är fördelad enl. nedan: Bostaden: 3 452 kr/mån Internetuppkoppling: 119 kr/mån Totalt: 3 571 kr/mån Observera att driftkostnaderna är individuella och kan förändras beroende på faktisk förbrukning. Driftkostnaderna är baserade på tre personer i hushållet. Försäkringskostnad är inte inräknad i driften. Bostaden är enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/lägenhetsförteckning registrerad som 2 rum och kök, men disponeras i dagsläget som 3 rum och kök.

Personer i hushållet

3 st

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.