Engelbrektsvägen 16A

Engelbrektsvägen 16A

Pris

2 895 000 kr

Månadsavgift: 5 140 kr
Ansvarig mäklare
Jony Eliyo
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Järfälla - Jakobsberg

Välkommen till en stor lägenhet i ett fint skick högt upp i huset. Det rika ljusinsläppet gör bostaden karaktärsfull och full av liv. Denna fyra erbjuder bra planlösning med sociala ytor.  I denna bostad välkomnas du av en stor, inbjudande och praktisk hall med garderober med gott om plats för jackor och skor. Vidare finns ett stort kök samt ett öppet och lättmöblerat vardagsrum med fint ljusinsläpp, stora fönster och härliga umgängesytor. Första sovrummet är stort, inbjudande och mysigt och har utmärkta förvaringsmöjligheter och plats för dubbelsäng. Det andra sovrummet har plats med en stor säng med goda förvaringsmöjligheter. Tredje sovrummet har plats för säng och garderob. Bostaden har även ett stort och fräscht badrum som är stambytt och har toalett, badkar, kommod samt tvättmaskin. I bostaden finner vi även en fräsch gäst-WC. Här bor du vid ett av Jakobsbergs bästa lägen, med Jakobsbergs station och Jakobsbergs Centrum inom gångavstånd. Stockholm Quality Outlet, Görvälnsbadet och Tånglöt naturreservat ligger tio minuter bort och Mall of Scandinavia, Stockholm City och Arlanda flygplats finns en halvtimme från bostaden. Här finns allt och lite till för familjen som vill bo på bekvämt avstånd till allt Järfälla har att erbjuda. Vi ses på visningen!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Engelbrektsvägen 16A

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

90 m²
Areauppgifter enligt föreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

4 rum, varav 3 sovrum

Pris

2 895 000 kr

Månadsavgift

5 140 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1402

Lägenhetsnummer (föreningen)

61-2109-3-233-3

Andel i föreningen

0,54543 %

Andel av årsavgift

0,52621 %

TV och internet

Kabel-TV Föreningen är fortfarande ansluten till ComHem kabel-TV. Kostnaden för grundutbudet ingår i månadsavgiften. Kanaler i grundutbudet från ComHem: SVT1, SVT2, SVT 24, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Kanal 7, Kanal 8, Kanal 9, Kanal 11, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV-Finland, ATG-Live samt Lokal-TV. Från och med den 9 september 2020 sänds dessa kanaler endast digitalt. Bredband Vi är anslutna till Stockholms Stadsnät, vilket är snabbt och driftsäkert internet med hastighet upp till 1000/1000 Mbit, som kostnadsfritt ingår i din månadsavgift till föreningen.

Rumsbeskrivning

Hall

Den stora och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vita väggar och ljust golv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – garderob med gott om plats för jackor och skor.

Kök

Det stora och fräscha köket har mycket att tycka om, exempelvis generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och vita skåpluckor. Rummets golv och ljusa väggar går fint ihop och skapar en mycket trivsam plats för både matlagning och umgänge.

Vardagsrum

Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett öppet och lättmöblerat rum med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, stora fönster och härliga umgängesytor.

Sovrum 1

Det första sovrummet är stort, inbjudande och mysigt och har utmärkta förvaringsmöjligheter och plats för en stor dubbelsäng.

Sovrum 2

Stort och charmigt rum som erbjuder rymliga garderober och plats för en stor säng.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är mysigt och har ljusa väggar. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

Badrum 1

Stort och fräscht badrum med toalett, badkar, kommod och tvättmaskin. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel.

Gäst-WC

Gästtoaletten är fräsch och har toalett och handfat.

Balkong

Inglasad balkong med persienner.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1964

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2019-04-23

Energiklass

Energiklass D

Energiprestanda, specifik energianvändning

5321 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

107

Om Jakobsberg

Allmänt om Jakobsberg

Med gångavstånd till såväl Jakobsbergs Centrumgalleria, salutorg och köpcentrum som till IKEA, Barkarby handelsplats och Outletområde har Jakobsberg ett optimala geografiska läge. Där finns ett stort utbud av restauranger och kafeer som erbjuder något för alla smaker. I centrum finns även bibliotek, folktandvård samt vårdcentral och rehabilitering för äldre. I Jakobsberg finns allt som den aktive kan önska sig såsom ridstall, rackethallar, simhallar, träningslokaler, golfbanor samt fotbollsplaner. Läs mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se I närområdet finns även stora natursköna friluftsområden och möjlighet till bad i Mälaren.

Kommunikation

Jakobsbergs pendeltågsstation- och bussterminal ligger i centrum. Goda förbindelser mellan Jakobsberg och Stockholm central/Västerhaninge/Nynäshamn samt Kungsängen/Bålsta. Pendeltåget tar dig in till Stockholms city på knappa 20 minuter. I Sundbyberg (12 minuter med pendeltåg mot Stockholm) ansluter Mälarbanan,Tvärbanan samt T-banans blå linje. Ett flertal busslinjer gör det lätt att ta sig runt i Järfälla och angränsande kommuner.

Tjänster i området

Jakobsbergs köpcentrum och Centrumgallerian har ett stort utbud av affärer, caféer, banker, restauranger, systembolag och apotek. Här finns allt du kan önska dig inom service och handel, låna en bok på biblioteket eller köpa med dig något gott och sätta dig i stadsparken och njuta av. Barkarby Handelsplats/Outletområdet samt IKEA, Bauhaus, Elgiganten med flera kända kedjeföretag erbjuder det mesta man behöver i vardagen.

Föreningen

Information

Föreningens namn

HSB Brf Allmogen

Föreningens organisationsnummer

713200-0014

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

inkl värme, kallvatten, kabel-TV och bredband.

Föreningens hemsida

HSB Brf Allmogen

Om föreningen

Antal lägenheter

240 st , varav 28 st hyresrätter

Antal lokaler

30 st

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Föreningen har 103 parkeringsplatser varav 3 är utan el resterande P-platserna har el-uttag för motorvärmare . Kösystem administreras av HSB. En parkeringsplats/bostadsrätt. P-plats med utan el uthyres för 305 kr/mån, med el 500 kr/mån (2019-04-25). 20 i kö P-plats utan el i garage uthyres för ca 600-750 kr beroende på storlek (2019-04-25). 25 i kö

Allmän information

HSB Brf Allmogen är en ekonomisk förening som äger och förvaltar 3 fastigheter med 7 byggnader. Föreningen bildades på 60-talet och under 1964 - 1965 avslutades byggnationen. Husen ligger vid Allmogevägen (låg- och höghusdel), Tornérvägen och på Engelbrektsvägen. Föreningen har 30st lokaler, 240 lägenheter varav 28 är hyresrätter. Verksamheter i lokalerna är bl.a: restauranger, frisörsalong, låssmed. Föreningens 240 lägenheter har totalyta 17 200 kvm och de 40 lokalernas totala yta är 2 846 kvm. Lokalerna består av affärslokaler: restauranger, frisörssalong, låssmed mm. Dessutom finns gemensamma utrymmen som tvättstugor, cykelförråd, festlokal (Allmogesalen), bastu och hobbyrum. Föreningen har beslutat att ha gemensamhetsel. Detta betyder att föreningen köper in all el och att varje medlem i sin tur betalar sin elräkning till föreningen. På detta sätt sparar man pengar åt medlemmarna. Varje medlem betalar efter sin förbrukning och varje lägenhet har en egen elmätare. Föreningen har även individuell mätning och debitering av varmvatten.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Renoveringar Föreningen har satt in nya fönster 2005, 2glas + isolerglas. Fasaderna har delvis förbättrats under hösten/vintern 2006. Föreningen har även dragit in 3-fas till lägenheten samt renoverat samtliga tvättstugor 2011. Ny maskinpark i tvättstugorna installerades 2012. V/A stammar är bytta i samtliga fastigheter, färdigställt vår 2012. El-stigar/ledningar: Renoverat/utbytt i samband med stambyte. 3-fas är även indraget till lägenheterna. Taket är målat på samtliga fastigheter 2013. Ventilationsfläktarna är bytta i samtliga trapphus 2013. Balkongutbyggnad/renovering samt inglasning var färdigställt 2015. Nytt låssystem för allmänna utrymmen, 2016. Nya fönster i lokaler på gatuplan, 2016. Godkänd OVK, 2016. 2019 - byta hissar. Efter hissrenoveringen ska trapphusen målas om. 2019 - byta takpapp. Planerat underhåll: 2021 - byta ytterdörrar. Budget för är att avgiftsförändring 2019-2020 är 2% i avgiftshöjning. Föreningen godkänner ej juridisk person

Gemensamma utrymmen

Tvättsugor finns på: Engelbrektsvägen 18 A har 2 tvättstugor Tornérvägen 13 har 2 tvättstugor Allmogevägen 27 har också 2 tvättstugor Allmogevägen 19 har 1 tvättstuga Det finns hobbylokal, tvättstugor, cykel/barnvagnsrum, festlokal, gym (nås mellan kl 7-21, 300 kr/år), grillplats, lekplatser och bastu.

Övrigt om föreningen

Spekulanter på detta objekt uppmanas av fastighetsmäklaren att kontakta föreningen för att få information om eventuellt planerade avgiftsändringar och kommande reparationer på fastigheten.

Ekonomi

Pris

2 895 000 kr

Månadsavgift

5 140 kr/månad

Kommentar månadsavgift

inkl värme, kallvatten, kabel-TV och bredband.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-06-07

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Driftkostnad

200 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

120 kr/månad

Vatten & avlopp

80 kr/månad

Personer i hushållet

3 st

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner
Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.