Sickla Allé 67 Lgh 1301

Sickla Allé 67 Lgh 1301

Pris ej angivet

Månadsavgift: 6 471 kr
Ansvarig mäklare
Caroline Hedin
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
NACKA - Sickla Allé

Gavellägenhet på 5 rok med två stora balkonger

En mycket ljus och välplanerad lägenhet med fönster i tre väderstreck och två balkonger. På den ena balkongen kan man njuta av solen sent på kvällen under sommarmånaderna och har utsikt mot händelserika Sickla trafikplats och kommande stadsgata och promenadstråk i Nobelberget. Den andra balkongen ligger med ett rakt söderläge och här gassar solen på från tidig morgon till kvällen. Här njuter man av den gröna naturen och lugnet ner mot Sickla sjö. Med andra ord ligger lägenheten i gavel mot det bästa av två lägen. Lägenheten erbjuder stora sällskapsytor med halvöppen lösning mellan kök och vardagsrum, fyra sovrum, klädkammare, två badrum och ett stort förråd på entrévåningen i huset. Garaget ligger även i huset och nås enkelt med hissen. Fiber har dragits i huset och 1000 Mbit/s bredband ingår i avgiften. Lägenheten har ett fantastiskt läge med omedelbar närhet till såväl natur som stad. Lummiga Nacka naturreservat och vackra Sicklasjön ligger precis nedanför bostaden vilket bjuder in till ett aktivt fritidsliv. Tryggt och barnvänligt område med närhet till flera förskolor och skolor samt många lekplatser och stora gräsytor där de små kan springa av sig och leka. Ett kort promenadavstånd bort ligger Sickla köpkvarter med ett stort utbud av matbutiker, shopping, caféer, bio, restauranger samt all tänkbar service. Åt andra hållet ligger Hammarbybacken med skid- och motionsspår och Hammarbysjöstad med restauranger och flertal butiker. Kommunikationsmässigt ligger man mitt i navet av flertal bussar, tvärbanan, saltsjöbanan, båtar från Hammarbysjöstad och snart även tunnelbanan. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Sickla Allé 67 Lgh 1301

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

126 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

5 rum, varav 4 sovrum

Månadsavgift

6 471 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband

Andel i föreningen

1,1755 %

Andel av årsavgift

1,18 %

TV och internet

Kabel-TV från Com-Hem och ett basutbud ingår i avgiften. Bredband via Banhof med (1000 mbit/s) ingår i avgiften.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall Välkomnande hall med mycket goda förvaringsmöjligheter. Här finns en hatthylla inför dörren, garderob och en rymlig klädkammare med plats för massor av förvaring. Inre hall med städskåp och linneskåp. Vardagsrum Stort sällskapsrum med halvöppen planlösning mot köket och med plats för såväl en stor soffgrupp som en matsalsmöbel. Utgång till den ena stora balkongen. Kök Bra planerat kök med bra förvaring och generösa arbetsytor. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, ugn och micro i bekväm arbetshöjd, kyl, frys och diskmaskin. Sovrum x 4 Fyra väl tilltagna sovrum med plats för säng och övrigt möblemang. Badrum x2 Två stora och stilrena badrum med kakel och klinkergolv. Ena badrummet är utrustat med WC, tvättställ, badkar, handdukstork samt tvättmaskin. Över tvättmaskinen finns en lång arbetsbänk och överskåp för förvaring. Det andra är utrustat med WC, handfat, dusch med glasväggar och handdukstork.

Byggnad

Byggår

2006

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2019-11-18

Energiklass

Energiklass D

Energiprestanda primärenergital

93

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Tryckeriet i Nacka

Föreningens organisationsnummer

769612-1453

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1301

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband

Föreningens hemsida

Brf Tryckeriet i Nacka

Om föreningen

Antal lägenheter

120 st

Antal lokaler

6 st

Byggår

2006

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Brf Tryckeriet disponerar 90 st bilplatser i garaget under gården som delas med Brf Sjöstugan och Brf Utsikten. Varje föreningsmedlem/lägenhet har i första hand rätt till en garageplats. Kostnaden för att hyra en plats är 600 kr per månad. I mån av plats är det möjligt att hyra fler än en garageplats men önskar föreningsmedlem utan garageplats söka en och det är fullt i garaget skall föreningsmedlemmar med fler än en garageplats ställa sin extra plats till förfogande. Garaget sköts av en samfällighetsförening med representanter från Brf Tryckeriet, Brf Sjöstugan och Brf Utsikten. För att ställa sig i kö kontaktas samfällighetsföreningen via mail: sags@brfsjostugan.se. När det gäller elplatser är det för närvarande fullt men beslut har tagits om utbyggnad som borde vara klart under första kvartalet 2022. Förutom den löpande elkostnaden betalar hyrestagaren en extra avgift på 200 kr/mån. Kötid till en p-plats i garaget ligger enligt föreningen just nu på mellan 4-6 månader. Kontrollerat 27/10 2021.

Allmän information

Besök föreningens hemsida på https://egrannar.se/brftryckeriet för mycket matnyttig information. Föreningen flyttade in i den nybyggda fastigheten 2006-2007 och i föreningen finns det 120 lägenheter och 6 lokaler.

Föreningens ekonomi

Skuld per/kvm vid utgången 2019 var 10 998 kr. Föreningen har 6 lokaler i gatuplan som hyrs ut och ger bra intäkter. Föreningen genomför byte av fasad, start är 2021 och ska vara klar 2022. JM kommer att stå för den större delen av kostnaden och föreningen kommer att få bekosta endast ca 4,5 mkr. Inga planerade avgiftsförändringar i föreningen. Kontrollerat 2/11 2021.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Fasaden kommer att bytas ut av JM med start våren 2021 och beräknas vara klar hösten 2022. På Sickla Allé 1 kommer fasaden mot innergården att täckas för om ca 1 månad och sedan vara förtäckt under ca 1 år. Utöver fasadrenoveringen som JM genomför finns inga andra planerade renoveringar. Kontrollerat 2/11 2021.

Gemensamma utrymmen

Tillgång till två gemensamma tvättstugor med tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. Föreningen har en gemenskapslokal som kan nyttjas av medlemmarna, i lokalen finns övernattningsmöjligheter och kostnaden är 400 kr/dygn. Även gemensamt cykelförråd finns. Två soprum med sortering finns i föreningen.

Gårdsplats

Mysig innergård med gräsytor, sandlåda, planteringslådor och trevliga sittgrupper att umgås vid.

Försäkring

Styrlesen har tecknat bostadrättstillägg via Trygghansa som gäller samtliga lägenheter i Brf Tryckeriet. Bostadsrättstillägget ersätter skador på fast inredning som till exempel vitvaror, badkar eller golv med mera. Vid eventell skada kontakta Trygghansa på tel. 0771-11 11 10 och uppge Brf tryckeriets org.nr 769612-1453.

Övrigt om föreningen

Bostadsrättstillägg ingår i Bostadsrättsföreningens försäkring, vilket ger en billigare hemförsäkring.

Ekonomi

Månadsavgift

6 471 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-10-11

Pantsättningsavgift

476 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

645 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

345 kr/månad

Försäkring

300 kr/månad