Ormingeringen 36, 2 tr

Ormingeringen 36, 2 tr

Saltsjö-Boo - Orminge
Pris

2 295 000 kr

Månadsavgift: 4 360 kr
Ansvarig mäklare
Pierre Sundberg
Fastighetsmäklare
Arrow right icon

Högst upp i huset med inglasad balkong åt väster!

Välkommen till Ormingeringen 36, 2 tr och denna väldisponerade trerumslägenhet om 70 kvm! Högst upp i huset i gavel finner du denna ljusa bostad. Stor inglasad balkong åt väster utan vidare insyn. Lägenheten erbjuder en välkomnande hall med klädkammare, två bra sovrum, stort vardagsrum med utgång till balkong, stilrent kök med full maskinpark och badrum med tvättpelare. Stort förråd följer med lägenheten och finns på samma våningsplan. Bra parkeringsmöjligheter i föreningen. Närområdet präglas av vacker natur, badsjöar och service i form av Orminge Centrum som ligger ett stenkast bort. Till och från Orminge är det mycket goda kommunikationer med bussar och till Slussen tar det omkring 20 minuter. Busshållplats finns på kort gångavstånd från lägenheten. I Orminge centrum finns ca 26 butiker samt en Coopaffär, apotek, systembolag, systembolaget, vårdcentral, tandläkare, bank, restauranger m.m.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Ormingeringen 36, 2 tr

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

70 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Kommentar till areakälla

Enligt lägenhetsutdraget är lägenheten en 2 rok.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Pris

2 295 000 kr

Månadsavgift

4 360 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, VA samt kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 125kr/månad tillkommer på månadsavin. Föreningen tillämpar individuell mätning av el som även tillkommer på avgiften.

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1205

Lägenhetsnummer (föreningen)

117

Andel i föreningen

0,62249 %

Andel av årsavgift

0,62249 %

TV och internet

Leverantör av kabel-TV är Bredbandsbolaget med ett grundutbud med 19 kanaler med möjlighet att uppgradera. Föreningen har avtal med Telenor vad gäller bredband

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL Välkomnande hall med plats för avhängning genom hatthylla. Gott in förvaring i intill liggande klädkammare. Vitmålade väggar och klinkergolv. VARDAGSRUM Rymligt vardagsrum med plats för en större soffgrupp samt TV/förvaringsmöbel. Utgång till balkong. Vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg och laminatgolv. KÖK Fint kök med vita skåpsluckor, arbetsbänk i ek och grått kakel som stänkskydd ovan arbetsytorna. Maskinellt består köket av spis, köksfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Matplats vid fönster med plats för 4-6 personer. Vitmålade väggar och laminatgolv. SOVRUM 1 Trevligt sovrum med plats för en bredare säng samt förvaring. Vitmålade väggar och laminatgolv. SOVRUM 2 Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Förvaring erbjuds i två dubbelgarderober. Vitmålade väggar, tapetserad fondvägg samt laminatgolv. BADRUM Fräscht badrum med vita kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Här finns toalett, handfat, spegelskåp, tvättpelare, arbetsbänk med förvaring under och över (badkar ingår ej).

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong åt väster med suveränt solläge. Högt fritt läge utan vidare insyn.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1969

Ventilation

FTX

Energideklaration

Energideklaration är inte utförd.

Energiprestanda, specifik energianvändning

110 kWh/m2 och år

Föreningen

Information

Föreningens namn

HSB Brf Rubinen i Nacka

Föreningens organisationsnummer

714000-1996

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I årsavgiften ingår värme, VA samt kabel-TV. El tillkommer samt obligatoriskt tillägg för bredband om 125kr/månad. Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningens hemsida

HSB Brf Rubinen i Nacka

Om föreningen

Antal lägenheter

132 st

Antal lokaler

73 st

Byggår

1968

Byggår kommentar

Stambytt 1992

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Föreningen har 115 parkeringsplatser som hyrs mot en kostnad enligt nedan: P-plats 1:a bilen 150kr/mån P-plats 2:a bilen 400kr/mån P-plats med motorvärmare 250kr/mån Motorcykel- / mopedförråd 200kr/mån Köer kan förekomma. För att stå på gästparkeringsplatserna krävs ett särskilt gästparkeringstillstånd, som ska användas tillsammans med p-skiva max 4 timmar.

Allmän information

BRF Rubinen har 132 lägenheter fördelade på 11 hus. Dessutom finns friliggande tvättstuga med bastu, källsorteringshus, föreningslokal, mopedgarage och ett grovsophus som också innehåller trädgårdsförråd. Lägenheterna i föreningen har en yta om 70 kvadratmeter (2-3 rum och kök) 90 kvadratmeter (3-4 rum och kök)  93 kvadratmeter (3-4 rum och kök)

Föreningens ekonomi

God ekonomi med 2 925 kr i skuld/kvm vid slutet av föreningens räkenskapsår 2020-2021 Föreningen har under verksamhetsåret lagt upp en sparplan för kommande underhåll 15-20 år fram i tiden för att klara detta utan att påverka föreningens goda ekonomi.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Stambyte skedde i samband med en omfattande renovering av punkthusen under första delen av 1990-talet (med start 1992). 2011 - Renovering av samtliga yttertak 2012 - Fungcidbehandling av vindarna - Utbyte av liggande avloppsrör i krypgrunden och källare samt spolning av stammarna 2014 - Byte av undercentral 2016 - Byte av ventilation 2019 -Uppfräschning av utemiljöer - Renovering av kök i föreningslokal Kommande renoveringar: 2020 - Fönstermålning

Gemensamma utrymmen

Tvättstugehuset består av tre tvättstugor med två tvättmaskiner, en centrifug, mangel, torkskåp och tumlare i varje rum. Dessutom finns en grovtvättstuga. Bastu med relaxrum samt ett mindre gym finns i föreningen. Bastun med gym och solarium står till förfogande för alla boende i föreningen. Föreningslokal finns at hyra för medlemmar såväl som allmänheten. Barnvagnsrum finns på bottenplan där bara barnvagnar får förvaras.

Övrigt om föreningen

Lägenhetsförråd finns på varje våningsplan.

Ekonomi

Pris

2 295 000 kr

Månadsavgift

4 360 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I årsavgiften ingår värme, VA samt kabel-TV. El tillkommer samt obligatoriskt tillägg för bredband om 125kr/månad. Inga planerade avgiftsändringar.

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

656 kr

Överlåtelseavgift

1 643 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare

Reparationsfond

4 600 kr

Bostadens indirekta nettoskuldsättning

178 971 kr

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner

Läs mer