Skeppargränd 5

Skeppargränd 5

Accepterat pris

2 995 000 kr

Månadsavgift: 5 610 kr
Ansvarig mäklare
Alexander Lahdo
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
SOLLENTUNA - Rotsunda

Fin bostad i högt och fritt läge med sjöutsikt över Norrviken!

- Accepterat pris - Sjöutsikt - Högt och fritt läge - Lugnt och fint område som ligger strandnära Fantastisk lägenhet med sjöutsikt och minuters promenad till badplats samtidigt som närhet till kommunikationer och motorled. Lägenheten bjuder på generösa ytor, separat kök som man med fördel kan öppna upp för en öppen planlösning och vardagsrummet har gott om plats för den större soffgruppen. Härifrån når man den stora balkongen i soligt läge där man njuter av både sol och sjöutsikt. Två stora sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaring men även här är det sjöutsikt. Från master bedroom har man tillgång till ytterligare ett sovrum i vilken man har fönster vilket ökar användningsområden till både barnrum/arbetsrum samt walk in closet. Badrummet är helkaklat med dusch och fönster vilket skänker rikligt med ljus samt tvättmaskin och torktumlare. I denna bostad saknar man inget - bara att flytta in! Bostaden är belägen i ett lugnt område nära till kommunikationer, natur och affärer. Lägenheten ligger bara ett par minuters promenad ner till sjön Norrviken som har badplats och brygga. Vintertid plogas en skridskobana upp och skidspåren används flitigt. Fina promenadstråk finns i området i naturskön miljö. Nära till skolor och förskolor samt många butiker så som KOM Köpcentrum på gångavstånd. Det är inte heller långt till varuhuset Coop, Willys och systembolag. I Rotebro C finns komplett kommersiell och kommunal service: bank, apotek, dagligvaru- och specialvarubutiker, vårdcentral, folktandvård m.fl. Bredden köpcentrum ligger på kort avstånd där man har butiker, restauranger, vårdcentral samt allservice. Kommunikationer: Till stationen i Rotebro (cirka 2 km) finns cykelvägar, bussförbindelse eller ca 15 min gångavstånd. Därifrån tar man sig in till city på ca 25 min. Tåget går även mot Uppsala via Arlanda från Rotebro station. Busshållplats med täta avgångar ca 200 meter bort. Med bil tar du dig lätt till både Arlanda och Stockholm city tack vare det centrala läget. Varmt välkomna på visning!

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Skeppargränd 5

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

82,5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Pris

2 995 000 kr - Accepterat pris

Månadsavgift

5 610 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1303

Lägenhetsnummer (föreningen)

99-9012-1-343-4

Andel i föreningen

2,59376 %

Andel av årsavgift

2,59376 %

TV och internet

Föreningen uppdaterade under 2017 sitt gruppavtal med Tele2 till ett modernt avtal som ger tillgång till moderna tjänster för Digital TV, Bredband och Telefoni. I det avtalet får medlemmarna utan direkt kostnad tillgång till tjänsterna: Silver Tivo TV 100 MB Bredband Bas Telefoni Säker Surf För varje medlem innebär detta en besparing på över 700 kr/månad om alla tjänster används.

Rumsbeskrivning

HALL

Trevlig och inbjudande hall som leder vidare till kök och vardagsrum.

KÖK

Fint kök med bänkskiva i sten samt god maskinell utrustning.

VARDAGSRUM

Fint rum med access till härlig balkong som vetter mot Norrviken och dess vatten. Rummet är lättmöblerat.

DUSCH/ WC

Helkaklat duschrum med klinkergolv, wc, duschhörn, spegelskåp och tvättställ.

SOVRUM 1

Stort rum med eget förråd intill. Fönster finns och ger trevlig ljusinsläpp.

SOVRUM 2

Lättmöblerat rum med sjöutsikt.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2001

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation (F)

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Ruletten 26

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2018-03-18

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda, specifik energianvändning

140 kWh/m2 och år

Föreningen

Information

Föreningens namn

Trollskogen

Föreningens organisationsnummer

769603-5596

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

Inklusive bostadsrättstillägg, värme, vatten, bredband 100 mb fr. 1/10 250mb, digital-TV och telefoni.

Om föreningen

Antal lägenheter

43 st

Antal lokaler

9 st

Byggår

2001

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Föreningen har följande parkeringsalternativ: Garageplatser – 450 kr/månad inkl. motorvärmare. Laddstation +100 kr/månad + kostnad för laddström. Utomhusparkering – 250 kr/månad inkl motorvärmare. Laddstation +100 kr/månad + kostnad för laddström. Moped/motorcykelplats – 150 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser. Det finns flertalet lediga parkeringsplatser utomhus. Informationen är kontrollerad med styrelsen 2022-08-08.

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Trollskogen finns i norra delen av Sollentuna kommun i ett område som heter Rotsunda Strand, mitt emellan Stockholm och Arlanda. Fastigheten deltar i en gemensamhetsanläggning (tillsammans med Brf Trollhöjden) avseende grön- och körytor, gång- och cykelvägar, parkeringsdäck, markparkeringsplatser, komplementbyggnader innehållande soprum och cykelförråd, lekutrustning, belysning, fornlämningar, VA-ledningar, dagvattenledningar med fördröjningsmagasin samt eventuella andra för fastigheten erforderliga gemensamma anläggningar. Föreningen ligger beläget i ett vackert friluftsområde vid sjön Norrviken. Här intill finns strandpromenader, ca 200 meter till badplats med brygga, rikt fågelliv, möjlighet till fiske och båtanvändning. Gott om promenad-, motions- och cykelvägar. I området finns skolor och dagis. Odlingslotter finns att hyra om man vill odla, härliga stora grönytor och ängar. Vintertid plogas isen med banor för långfärdsskridskoåkning på sjön Norrviken, en omtyckt skridskosjö med milslång plogad bana. I Rotebro C finns komplett kommersiell och kommunal service: bank, apotek, dagligvaru- och specialvarubutiker, vårdcentral, folktandvård m.m. KOM Köpcentrum på gångavstånd.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring. Informationen är kontrollerad med styrelsen 2022-08-08.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Utförda renoveringar: - 2020 Byte av ståldörrar i garage och soprum - 2020 Plattsättning längs fasaden på baksidan av hus 53 A-D samt på gavel - 2020 Renovering a badrum och kök i en hyreslägenhet - 2020 Spolning av stammar - 2019 Renovering styrelserum - 2019 Renovering badrum i två hyreslägenheter - 2018 Byte av takfläktar - 2016 Tilläggsisolering vindar - 2015 Byte av tvättmaskiner i tvättstugan - 2012 Renovering av fasader och balkonger Planerade renoveringar: Föreningen har inga större planerade reparationer eller ombyggnationer av fastigheten. Informationen är kontrollerad med styrelsen 2022-08-08.

Gemensamma utrymmen

Fastigheten deltar i en gemensamhetsanläggning (tillsammans med Brf Trollhöjden) avseende grön- och körytor, gång- och cykelvägar, parkeringsdäck, markparkeringsplatser, komplementbyggnader innehållande soprum och cykelförråd, lekutrustning, belysning, fornlämningar, VA-ledningar, dagvattenledningar med fördröjningsmagasin samt eventuella andra för fastigheten erforderliga gemensamma anläggningar.

Ekonomi

Pris

2 995 000 kr - Accepterat pris

Månadsavgift

5 610 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inklusive bostadsrättstillägg, värme, vatten, bredband 100 mb fr. 1/10 250mb, digital-TV och telefoni.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-08-08

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.